Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:22, 10 maj 2012

mira68 napisał(a)
Karolino coś nie tak z tymi Twoimi bukszpanami a może im ktoś podgryza korzonki mnie narazie odpukać żaden nieschnie choć 3 z Rybnika nie mają nowych przyrostów więc czekam co z nimi będzie

Mireczko one są zasuszone te moje z obwódki - za mało je podlewałam chyba, do tego mroźna zima bez śniegu...
Tymi z Rybnika bym się nie martwiła, z dużą bryłą ziemi, łądne zdrowe krzaki... moje 2 z 10 mają pozasychane świeże przyrosty, podlewam je i czekam - ale myślę że będzie dobrze!!! Nie schną, więc Twoje też nie będą myślę!! Podlewaj je do jesieni i będzie ok
popcorn 08:25, 10 maj 2012

Boćku - trudno, może też będziesz musiała kupować nowe... ale teraz kupuję tylko doniczkowane, żeby się przyjęły na 100%. Żadnych eksperymentów i pseudo-oszczędności...
Karolciu poprzycinałam je, z tym że one akurat czubki potraciły - najdelikatniejsze listki sparzyło. Koktajlowe może przeżyją, bo z kątów liści powypuszczają, a bawolich serc nie będzie i tyle.. Kilka sadzoneczek mam jeszcze w domu, maleńkich, ale podniemie je po 15tym maja - żeby nie ryzykować tymi ostatnimi Trudno, człowiek cały czas się uczy
mira68 08:31, 10 maj 2012

Wczoraj kupiłam tawuły takie jak u Ani kuleczki i 11 tuj na wjazd boję się że jest za ciepło i mi zmarnieją
popcorn 08:37, 10 maj 2012

Mireczko też mam takie tawuły, super rosną. A w doniczkach kupiłaś? Jeśli tak, postaw w cieniu, podlewaj - nic im nie będzie!
Tujki jakie - smaragdy?
pozdrawiam, idę do Cię!
mira68 08:39, 10 maj 2012

niemam jeszcze fotek idę sadzić
popcorn 11:28, 10 maj 2012

Mireczko miłego sadzenia!! Pogoda piękna, szkoda że mam sporo pracy...

Ale zrobilam przed chwila internetowe zakupy - mialam kupic tylko opryskiwacz - mszyce mi jedza bób...

Olej ochronny do mebli ogrodowych 1l -2 opakowania, na jesien
Zraszacz oscylacyjny plastik/metal - prostokatne pole zraszania, do warzywnika
Zraszacz oscylacyjny na metalowej szpilce - dla Mlodej, ma radoche jak skacze pod kropelkami
Opryskiwacz ciśnieniowy ręczny 5l niezawodny
Podpora do roślin metalowa 92cm - dla tesciowej
Agrowłóknina do krzewów -tunel, 10 m, na zime
Etykiety ogrodowe do oznaczania roślin 25szt
OPRYSKIWACZ CIŚNIENIOWY 1,5 LITRA - maly jakby nie trzeba bylo duzego
Pistolet zraszający plastikowy - zeby mi sie woda z weza nie lala niepotrzebnie-jak biegne wylaczyc zawor
Siekiera 1.25kg - dla M, na drzewka-samosiejki za plotem
Zbierak do liści siana skoszonej trawy
Sekator profesjonalny uniwersalny - jak
Chwastownik metalowy

pozdrawiam!!
Agacia 12:16, 10 maj 2012

Wow! Ciekawa jestem jak wygląda agro-tunel, zbierak do liści i jaki sekator.
Pistolet ostatnio też sobie kupiłam, już chyba czwarty czy piąty, tym razem Geolia (LM), metalowy w środku i o niebo lepszy od plastików. Mam nadzieję, że ten będzie mi długo służył...
popcorn 12:41, 10 maj 2012

Agatko uzytkownik InternetTrade czy jakos tak. Tunel to wloknina w ksztalcie tunelu, 10metrowa, przycina sie wg potrzeb. latwiej tym niz zwykla wloknina (zawijalam a i tak przy wietrze furkotalo) otulic krzak... Zbierak kupilam bo tylko 4,5 zl kosztowal, a zawsze wiecej sie trawy czy lisci wezmie, wyglada tak:

Sekator zwykly, nic specjalnego, kolo 10 zl.

Pistoletu zadnego nie mialam do tej pory, zobaczymy - pewnie tez trzeba bedzie lepszy, bo ten tylko pare zl..

pozdrawiam!!
popcorn 15:31, 10 maj 2012

Nie tak dawno stwierdzilam ze grubsze zakupy do ogrodu mam juz za soba... a tu jak nie patrzec, to prawie codziennie cos kupuje... grube zakupy to nie sa (no, moze dzisiaj to powyzsze kosztowalo prawie 200 zl). Ale na bazarku dokupilam sobie druga gliniana doniczke. Nie wiem co w niej posadze, ale 2 sa lepsze niz 1 Zwlaszcza ze jutro wykladamy taras i donice sprzed domu wedruja na taras. Przed domem tylko 2 z bukszpanami zostaja, wiec troche koloru trzeba dodac Jednorocznych nie chce, ale mam troche do przeflancowania od Krysi (Krys), gdzies je posadze
Mlodej spodobala sie szklana gwiazda na piku, tez kupiłyśmy. Będzie przy tarasie, ladnie odbija swiatlo i do sworka mozna chyba swieczke do podgrzewacza wlozyc

Jak ustawie - pokaze
Fajnie ze juz koniec czwartku, pogoda piekna - szkoda ze na weekend ma sie zepsuc... Duzo pracy mialam dzisiaj, zmeczona jestem. A jutro juz piatek i weekend Wprawdzie komunia chrzesniaka przed nami w niedziele, ale cala sobota wolna - jupi!!
majkel0326 21:52, 10 maj 2012

Karolinko,konkretne zakupy! Wszystko praktyczne i przydatne