Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:36, 14 maj 2012

karolciab93 napisał(a)
Karolciu pieknie wszsystko rosnie u Cb az milo sie czyta i oglada ja tez musze troche fotek zrobic ale czekam az pojawi sie slonce bo u mnie zimnoo bardzo brr..
bukszpany w takiej cenie to taniutko akurat bedziesz miala w miejsce tych uschnietych a tak sie martwilas heh pozdrawiam!

Karolciu rośnie rośnie! Aż miło patrzeć. Ale część uschła - jak te bukszpany... Straciłam też 5 sadzonek peonii krzewiastej - a tak się cieszyłam że miała pąki... mimo okrywania nic nie zostało, żadna nie odbiła Trudno!
Co do buszpanów - potrzebuję na już 4 nowe, 10 już wymieniłam, nie wiem jak kolejne...
popcorn 19:38, 14 maj 2012

Agacia napisał(a)
Dzięki za zdjęcia, w ogóle ładny u Ciebie ten przedogródek. No i oczywiście znowu się czegoś dowiedziałam i znowu jestem w szoku: to szczypior kwitnie?!?! Olaboga!! No od dziecka szczypior wszędzie miałam, ale kwitnący? Pierwsze słyszę
I dzięx za linka do pergoli, ładne i tanie

Agatko szczypiorek toto na zdjęciach. Szczypior z cebuli siedmiolatki też mam, ale kwitnąć nie pozwalam - bo wtedy z całej cebuli nici... a tak do ziemniaczków czasem skubnę Obrywam pączki - właśnie wróciłam i urwałam kolejne 3..
Przedogródek narysowała mi Danusia i od ub. roku cośtam w nim rzeźbię i powoli działam Dzięki
popcorn 19:41, 14 maj 2012

Zuzanko czosnki tez bardzo mi się podobają i długo już u mnie kwitną, chyba już ze 2 tygodnie - coraz bardziej się rozwijają, ale są ozdobne We wrześniu zamówiłam, kupię pewnie kilkanaście kolejnych

Dzisiaj jajo na kołach - głos straciłam. Z kim się dało korespondowałam mailowo, ale jak klienci dzwonili na komórkę - odbierałam... masakra Popiła pani przez weekend, cooo? Pożeram Homeovox i czekam na poprawę
Z powodu chrypki nie ucieszyłam się, kiedy sąsiadka powiedziała że w nocy ma być -3 i ona idzie przykrywać... więc właśnie zużyłam całą włókninę i 10 worków lnianych - nakryłam papryki, ogórki i fasolę. Podjazd wygląda komicznie - na całej długości patchwork z włókniny i worków jutowych - miodzio

Ciekawe cyz będzie zimno... niech już będzie skoro ponakrywałam
Klamber 06:11, 15 maj 2012

Karola witaj, nie zapociło Ci się pod tymi kołderkami, u mnie cieplutko 8 było.
popcorn 06:54, 15 maj 2012

Hej, nie wiem, idę zobaczyć ile jest stopni pozdrawiam!!
Bogdzia 07:00, 15 maj 2012

popcarol napisał(a)
Hej, nie wiem, idę zobaczyć ile jest stopni pozdrawiam!!

U mnie o 5.20 było 7 stopni całkiem ciepło.
bacowa 07:06, 15 maj 2012

.

Przeczytałam że jednak powinnam hortensję Limelight ciachnąć wczesną wiosną, tak na wysokości za 3-cim, 4-tym pąkiem. Tak robicie? Może wtedy nie byłaby takim łysym drapakiem?? Szczerze to teraz wcale mi się nie podoba... ma kwitnąć na jednorocznych pędach, szczerze to nie widzę gałązki która miałaby zakwitnąć

Witaj Karola

hortense oczywiście powinnaś ciachnąć , ale nic straconego w przyszłym roku to zrobisz .
Piszesz że nie widzisz gałązki która miałaby kwitnąć , bo w tej fazie rozwoju hortensji to nie zobaczysz ,poczekaj jeszcze ona zakwitnie .

Wiśni Umbrakulifera się nie przycina .

Warzywka masz fajne , szkoda że pogoda nas nie rozpieszcza z tymi zimnymi nocami .

A tak z innej beczki , czytałam na FM twoje zmagania z domem i przeprowadzką
też tak miałam , ale po latach fajnie się to wspomina .

pozdrawiam E
popcorn 08:35, 15 maj 2012

Bogdziu - o 7mej rano bylo 9 stopni, wiec cieplo. W nocy przymrozku tez chyba nie bylo, nic na to nie wskazuje.. no ale gdybym nie przykryła a jednak było blisko zera, byłabym zła gdyby mi fasolki zmroziło

Zdjęłam okrycia z roślin, zostawiłam tylko włókninę na ogórkach - im nie zaszkodzi. Jeszcze na dzisiejszą noc je przkryję, w końcu "zimna Zośka"

Ewo - dzięki
Za rok ciachnę hortensję. Zasugerowałam się przeczytaną gdzieś wypowiedzą Danusi, która je cięła jak były już duże... no trudno. No to niech kwitnie - mogłaby chociaż ta
Dobrze że wiśni się nie tnie, bo chyba drabinę musiałabym do nich przystawić niedługo
Warzywka rosną - uwielbiam hodować warzywka
Cieszę się że już mieszkamy, za chwilę stuknie 2 lata... muszę tam kiedyś zajrzeć

Pozdrawiam!!
ell 08:49, 15 maj 2012

zaglądnęłam, poczytałam i biegnę dalej
popcorn 09:04, 15 maj 2012

Elu nie biegaj! Zatrzymaj się!