Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:58, 11 maj 2012

Hej Karolciu! Nawet pare czeresni bedzie w tym roku - 3letnie drzewko, w koncu sprobujemy

Etykietki tanie, chyba 2,5 zl za 30 sztuk jakos... czekam na paczke, dzisiaj ma przyjsc
Jesli chcialabys zamowic tylko etykiety, to szukaj innego sprzedawcy - tez ma ustalona kwote za wysylke 20 zl do 30 kilo...

pozdrawiam!!
Milka 12:10, 11 maj 2012

Pięknie wszystko idzie owoce też nieźle sie zapowiadają szkoda kulki, ale my ogrodnicy musimy umieć pogodzić się ze stratami pozdrawiam
popcorn 12:12, 11 maj 2012

Hej Irenko! Rosnie, z dnia na dzien widac roznice Niesamowite
Coz, jakos przezyje - szkoda jej:/
Milego piatku i weekendu! Ale fajnie, meczacy tydzien mialam...
pozdrowka!
k.
noemi 12:16, 11 maj 2012

Karola kurcze, moja stoi nadal, ale nie schnie, Twoja była chyba przesuszona zimą, w tym roku ponoć zimozielone kopane z gruntu maja problem ... jedyny sposób, to wykopać i włożyć do wody , ale ta Twoja to nie ma nic zielonego ? jakby jej obciąć to co uschło? może zrób eksperyment zanim wyrzucisz?
popcorn 12:28, 11 maj 2012

Hej Noemi,
ja ją już obcinałam... może trzeba było wtedy wykopać i włożyć do wody - ale co by to dało?? Ta już jest do wyrzucenia, sucha na wiór... myślę że nie ma dla niej już ratunku... podlewałam sporo, sadzona końcem marca jakoś... poddała się

Ta "stojąca" stoi nadal, ale nie schnie Mam nadzieję Twoja też nie padnie!!
pozdrawiam
bogumila 14:16, 11 maj 2012

Kulki szkoda....czosnki świetne.- jesienią zapomniałam o nich,muszę gdzieś zapisać,żeby znowu nie zapomnieć kupić.
popcorn 14:17, 11 maj 2012

Bogusiu też planuję zakupy czosnkowe na jesień - podobają mi się bardzo

pozdrawiam!!
arcobaleno 14:25, 11 maj 2012

Czosnki są swietne - uwielbiam je! też na jesieni planuję więcej
A ile Ty owocowych słodkości będziesz miała !
Z tymi bukszpanami to już głupia jestem - od czego to zależy, ze jednemu się uda a drugiemu nie?
popcorn 14:38, 11 maj 2012

Marto widzę że sporo osób będzie kupować czosnki na jesień Już mam zaklepanego dostawcę - pani miała wielkie cebule po 3,5 zł
Owocowe uwielbiam, gdyby miały ładniejszy pokrój miałabym więcej. Ale myślę że nie ma co przesadzać, pamiętam że większość rodziny nienawidziła jak porzeczki dojrzewały i trzeba było je zbierać Ja kurat lubiłam, zbierałam - miskami, w podstawówce...
Teraz u siebie mamy małe krzaczki szczepione na pniu, więc nigdy nie będą takimi wielkimi krzakami. Może to i lepiej
Z bukszpanami zobaczymy - na razie sporo strat, wymieniłam już 10 krzaczków w obwódce a kolejne 3 się szykują Upalna pogoda nie pomaga... podlewam ale musiały zmarznąć porządnie zimą, pewnie je też po drodze podsuszyłam. Kulka na pniu nie moja wina, podlewałam i zasilałam dokładnie jak pozostałe które żyją i dobrze im Musiała przemarznąć...
popcorn 14:53, 11 maj 2012

Zakupy przyjechały! Fajnie, będę pryskać te mszyce przebrzydłe... tylko wieje strasznie, może pod wieczór się uspokoi
Super - wczoraj klikałam, dzisiaj wszystko mam

Stożki-pergole dla Teściowej, reszta moja