Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:58, 24 sie 2012

Betysia dzięki! Jak nie kupię to trudno, następnym razem!
Bukszpanikowe gałązki od Motylli i roślinki od Maji posadzone, ogródek podlany
Miłego!!
monteverde 20:16, 24 sie 2012

Karola z samych jeżyn robisz dżem? nie za kwaśny? pozdrawiam mam takie same bezkolcowe jak TY
popcorn 21:15, 24 sie 2012

Aniu dżem jeżynowy jest strasznie słodki, używam dżemixów 2:1 itp, gdzie na kilogram owoców daje się pół kilo cukru - jak dla mnie to sporo... próbowałam, ulepek

A Ty z czym je mieszasz? Niestety innych owoców na tę chwilę u nas brak... niedługo będą brzoskwinie (jakieś wyjątkowo późne...) może by się nadały? Ale wtedy jeżyn już pewnie nie będzie

pozdrawiam!!
popcorn 09:47, 25 sie 2012

Wczoraj się napodlewałam ponad godzinę, a potem... całą noc lało i to porządnie
Na wsi pewnie mówią że jak zaczynam podlewac to będzie padało

Byłam na targu, niestety pani z roślinami jak na złość nie było Zwykle była w soboty... cóż, pewnie gdzie indziej sprzedaje.. ciekawe czy morning light zostaną jej do wtorku, kiedy znów powinna być u nas...
Trudno, najwyżej kupię może gdzie indziej.

Miłego!
monteverde 10:01, 25 sie 2012

popcarol napisał(a)
Aniu dżem jeżynowy jest strasznie słodki, używam dżemixów 2:1 itp, gdzie na kilogram owoców daje się pół kilo cukru - jak dla mnie to sporo... próbowałam, ulepek

A Ty z czym je mieszasz? Niestety innych owoców na tę chwilę u nas brak... niedługo będą brzoskwinie (jakieś wyjątkowo późne...) może by się nadały? Ale wtedy jeżyn już pewnie nie będzie

pozdrawiam!!

w tamtym roku użyłam żelfixu 3:1 i były troche za kwaśne, bo my te słodkie wcześniej zjedliśmy z jabłkami robilam i były dobre w tym roku dam 2:1, JA ŻELFIXU DŁUGO UŻYWAM, JAK U NAS BYŁ NIE ZNANY PRZYWOZIŁAM Z nIEMIEC a jaka masz odmianę brzoskwini? pozdrawiam
popcorn 11:14, 25 sie 2012

Hej Aniu!
dzieki za info, więc 2:1 powinny być ok Te słodkie największe też zniknęły "na surowo", przetworzyłam 2 kg mniejszych i bardziej kwaśnych. Brzoskwinia no name, ukorzeniona gałązka od sąsiadki moich Rodziców... miałam Reliance ale nie przetrzymała 1wszej zimy, mimo posadzenia od południowej strony domu...
Ta bezimienna będzie za tydzień-dwa, owoce wyglądają coraz lepiej

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
reni 12:31, 25 sie 2012

popcarol napisał(a)
Wczoraj się napodlewałam ponad godzinę, a potem... całą noc lało i to porządnie
Na wsi pewnie mówią że jak zaczynam podlewac to będzie padało

Byłam na targu, niestety pani z roślinami jak na złość nie było Zwykle była w soboty... cóż, pewnie gdzie indziej sprzedaje.. ciekawe czy morning light zostaną jej do wtorku, kiedy znów powinna być u nas...
Trudno, najwyżej kupię może gdzie indziej.

Miłego!

hahaha... to tak jak u mnie, kiedy bym nie podlewała to pózniej pada
popcorn 12:38, 25 sie 2012

motylla 13:50, 25 sie 2012

Hej Karolinko, zaglądam wreszcie - tytuł wątku zmieniłaś?!
Pięknie u Ciebie, coraz "pełniej", dojrzalej A jeżyny... obłęd!
popcorn 13:57, 25 sie 2012

Hej Małgosiu,
wszystko rośnie! Wystarczy sezon i rośliny są nie do poznania
Jeżyny już się kończą, niestety... będą za rok Właśnie zrobiłam koktajl malinowy i już mamy dosyć - 1,5 litra mleka i nie ma komu wypić

Dzięki wielkie za bukszpanowe gałązki, może się ukorzenią jeszcze do zimy!! To musiał być wielki bukszpan, bo z owocami(??) chyba?

pozdrawiam!