Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

motylla 14:59, 25 sie 2012

Bukszpan wielki, od rodziców z ogrodu - ukorzeniło mi się niemal 100 % czerwcowych, więc wsadzam kolejne
Uuuuuuuuuuu, koktajl malinowy, mniam
popcorn 16:08, 25 sie 2012

Ale super! Mam nadzieję będę miała też jakąś skuteczność... susza je u mnie zabija, niestety
Ukorzeniasz w doniczce? Może w doniczkach powinnam... a nie w gruncie...

Koktajlu już prawie nie ma, ale był niezły - na tłustym, swojskim mleku (brr

pozdrawiam!!
popcorn 17:28, 25 sie 2012

Miejsce pod maliny zrobione Zrywanie darni to jedna z najgorszych ogrodowych prac (moim zdaniem)... ale już po wszystkim Zgrabny wydłużony prostokąt zrobiony
Końcem września przesadzę owocujące teraz u nas malinki w przyszłym cisowym żywopłocie i kilka nowych sadzonek (mam dostać od sąsiadki). Zebrałam też spory garnek jeżyn (już prawie końcówka), jutro zawieziemy Teściom.
Młoda szaleje z sąsiadem na rowerkach, dobrze że mamy bezpieczny chodnik wzdłuż ulicy - oddzialony od niej rowem.
Pogoda cudna!
eliza3 17:32, 25 sie 2012

Co robisz z usuniętą darnią? Planuję nową rabatę, ale ta darń...?
motylla 17:52, 25 sie 2012

popcarol napisał(a)
Ale super! Mam nadzieję będę miała też jakąś skuteczność... susza je u mnie zabija, niestety
Ukorzeniasz w doniczce? Może w doniczkach powinnam... a nie w gruncie...

Koktajlu już prawie nie ma, ale był niezły - na tłustym, swojskim mleku (brr

pozdrawiam!!

Tak, w dużych donicach postawionych w cieniu - ziemia piaskowo - kupna, bez ukorzeniacza nawet.
popcorn 17:53, 25 sie 2012

Elizo - wyrzucam za płot (za garaż konkretnie)... tam niżej niż nasza działka, jak ją dokupimy i tak musimy nawieźć tam ziemi...a na razie chwasty tam rosną...
Jak masz kompostownik to na kompost... a jak nie to do śmieci?

Nie zazdroszczę - nie jest to fajne zajęcie...
popcorn 17:57, 25 sie 2012

motylla napisał(a)

Tak, w dużych donicach postawionych w cieniu - ziemia piaskowo - kupna, bez ukorzeniacza nawet.

Wiesz, mam chwilę, idę je wsadzić jednak do doniczki z ziemią Będą miały więcej wilgoci i większą szansę przeżycia... a co robisz z taką doniczką przed zimą? Trzebaby je chyba wysadzić do gruntu jednak?

pozdrawiam!!
popcorn 19:37, 25 sie 2012

Chwasty spod cisowego-kiedyś-żywopłotu wyrwane.
Cisy przy furtce (3 szt) posadzone i podlane Niech rosną! I osłonią trochę mój przedogródek...
Jutro fotki bo nie mam siły
Dorka 20:01, 25 sie 2012

OOOOOOOOOOOOOOOOO własnie przeczytałam, że też darń zrywałaś no ja też mam nadzieje po trochu będę sadziła, właśnie chciałabym być na tym etapie co Ty i mieć już czm się pochwalić ale będę cierpliwa
motylla 20:15, 25 sie 2012

Tak obstawiam, ze kawałek sierpnia, wrzesień, październik mogą w donicy stac spokojnie, jak nie dłużej, może się ukorzenią?