Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:00, 31 sie 2012

Justynko myślę że brać Tyle osób doradzało wątku na projektowaniu i chyba jednak nie ma innego małego żółtego drzewka... A 120 cm i korona to nie jest źle, jałowce Ci urosną i będzie fajnie wyglądało na ich tle!
Ja się zdecyduję na wyżej szczepione, pan mi ma jutro dać znać i przysłać fotkę szczepionego na wys. 1,8-2,2 m Akurat na tyle wysokie że korona nie bedzie przeszkadzala i nawet jak urosnie bedzie sie dalo pod nim przechodzic. 70 zl, bywa w moich okolicach, to by przywiozl
popcorn 21:02, 31 sie 2012

Witaj Bogdziu,
dzięki za uwagę, jutro go posadzę! Mam wymienioną ziemię na nową, kwaśną, po tym obumarłym na wiosnę rh pozdrawiam serdecznie!!

Justynko
- popros goscia najpierw zeby Ci przyslal fotke tego konkretnego drzewka, zobaczysz czy ladne. Jak ladne to bym brala
Juzia 21:10, 31 sie 2012

Prześpię się jeszcze z tą myślą
beta 21:57, 31 sie 2012

przywitać się przyszłam

dziś tylko na chwilkę, ale byłam już u Ciebie wcześniej

zajrzę tu jeszcze nie raz napewno

pozdrawiam
popcorn 22:05, 31 sie 2012

Justynko ja też daję sobie weekend jeszcze. Spokojnie
Beatko - witaj, zapraszam!
popcorn 08:20, 01 wrz 2012

Limelighty początkiem czerwca:

I dzisiaj:

Za rok mam nadzieję na kwiaty
popcorn 08:52, 01 wrz 2012

Pan od róż się nie odzywa pewnie końcem września będą a nie już teraz, ale odebrałby telefon albo odpisałby na smsa?
Pan od wiąza Wredei ma dzisiaj znaleźć dla mnie takiego szczepionego na wysokości 1,8-2,2 m i przyslac fotkę. Ma kosztowac ok 70 zł.
Dzisiaj pada od rana, nie jadę na targ bo z roślinami to już w ogóle nikogo nie będzie... szkoda paliwa.
Może we wtorek pani od traw się pojawi?

Zebrałam- w deszczu - resztkę jeżyn. Są przepyszne, wreszcie słodkie - kto zjada ostatki...

A... wczoraj byłam w Carrefourze na zakupach spożywczych, ale nie omieszkałam zajrzeć na roślinki. Kupiłam Teściowej i Mamie po 2 sadzonki jeżówek - mix, po 2,49 - małe sadzonki, ale niektóre z pąkami. Mix, więc nie wiadomo co to za jedne ale tanio.. Tanio są także sadzonki narcyzy i żonkili - też mix. 8,89 zł za kilogram, jedna wypasiona cebulka ok 65 groszy (zagadałam z panią ważącą). Gdybym nie kupiła już przez alle (13,89 zł/kg...plus wysyłka), to bym się skusiła.
I były małe cisy Hicksii- po 3,49 ale małe, rozkrzewione. Żałuję że kilku nie kupiłam na uzupełnienie dziur w przyszłym żywopłocie (ze 3 suche ostatnio wypatrzyłam, z tych 70 sadzonych na wiosnę...)

Może ktoś skorzysta
Juzia 08:56, 01 wrz 2012

Ja znalazłam szkółkę gdzie mają wiązy...na zdjęciach mają też szczepione, ale w opisie nic....więc wysłałam im maila.
Czekam
popcorn 09:05, 01 wrz 2012

Ooo, daj znać jak się czegoś dowiesz proszę!
Urszulla 09:52, 01 wrz 2012

Karolinko-zdjęcia Twoje są superowe. Rzeczywiście urosły te limki niesamowicie!!! A Ty ze swoich krzewów weź zrób po 1 odkładzie żebyś miała na wiosnę gęściej Danusia sadzi przynajmniej 2 szt. do jednej dziury, a my musimy kombinować