Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 21:49, 02 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Anita miała problemy z internetem, bo im piorun coś uszkodził. Z tydzień temu wreszcie naprawili, ale strasznie jest rodzinnie zabiegania i czasu nie ma W każdym razie jesteśmy umówione na przyszłą albo jeszcze następną (ze wskazaniem na tę drugą) sobotę do szkółki p. Kochanowskich

pozdrawiam!

To i do mnie mam nadzieję wpadniecie.O te drzewko napisz jeszcze do Tracza albo popros Przemka on ma blisko to może będzie chciał zajrzec.
popcorn 06:35, 03 wrz 2012

Hej Bożenko,
byłoby super! W Traczu nie pytałam, ale patrzyłam w ofertę na ich stronie - wiązów brak. Maila dla pewności wyślę. Przemka dawno nie było, pewnie nadal ma sporo pracy
pozdrawiam, miłego dnia!
Urszulla 06:59, 03 wrz 2012

Karolinko- zamiast modrzewia jestem za miłorzębem nawet szczepionym (ostatnio o nich czytałam, znoszą wszelkie warunki i są piękne), a modrzew gubi igły bardzo szybko od września będziesz miała bałagan i łysawo.

Ale się napracowałaś przed różami żeby trawę posadzić. U mnie też wszędzie takie długie odcinki do kopania. Ale fajne zmiany-teraz tylko wiosny czekać. A z tym drzewem to problem. Kto w Polsce specjalizowałby się w grabach- może daj zapytanie na forum jako nowy wątek i pilne. Rozmawiałaś z Danusią na PW-może by coś wynalazła-ona tyle jeździ po szkółkach i ma różne kontakty.
popcorn 08:07, 03 wrz 2012

Hej Ula!!

Modrzew to była pierwsza myśl, ale kupię sobie tam miłorzęba szczepionego Mariken. Jeśli nie znajdę lokalnie, to przez internet.
Zaskakująco szybko mi poszło z tymi różami - bo nie optrząsałam darni z ziemi, tylko całość siup na taczkę i do wyrównania działki za płotem. Jeszcze 1/4 do skończenia - zabrakło mi siły i sadzonek. Może dzisiaj skończę po pracy, jeśli pogoda pozwoli. Chyba że od razu poszerzę to miejsce - zobaczę, pewnie poczeka do wiosny... na nowe kanciki

Myślę że u tego sąsiada Teściów to też był Wredei, wiąz. Moja pamięć jest kiepska, ale to nie mógł być grab. Gość musi nie wiedzieć co ma na podwórku Jak się upewnię, to go uświadomię
Google nie znajdują takiej odmiany graba, więc raczej nie istnieje A ja mu nawet łacińską nazwę zmontowałam - pozostaje tylko "zrobić" takie drzewko

Gość od wiąza z allegro ma mi przysłać fotki tych co mu zostały. Jak nie znajdę lokalnie, to kliknę i w przyszłym tygodniu, po 10tym, drzewko powinno dojechać Ale podzwonię najpierw i pojeżdżę trochę lokalnie

Miłego dnia!! Uff, poniedziałek
Urszulla 10:13, 03 wrz 2012

Rzeczywiście z tymi sadzonkami rewelacja-chyba się sprężę. Dzięki Ci.
popcorn 10:32, 03 wrz 2012

Ula - na wiosnę i tak je trzeba przyciąć żeby się zagęściły i wzmocniły, a już byś mogła je ukorzeniać. Myslę że niezła cena - w porównaniu do tych 7,5 za maleństwa..
powodzenia!!
KasiaWB 10:46, 03 wrz 2012

Cześć Karola miłorząb to bardzo trafny wybór będzie ślicznie się prezentował w tym miejscu docelowym
popcorn 10:49, 03 wrz 2012

Kasiu - dzięki! Ciekawe czy znajdę w okolicy...
A Ty może masz? Jak on zimą - nie przemarza? Dużo wody potrzebuje? dzięki

pozdrawiam!
ell 10:53, 03 wrz 2012

Karola zaglądam i zazdroszczę brzoskwinek i śliwek.............. hm... może będę miała cosik za rok może dwa

Fajne plany - jestam za miłorzębem
popcorn 11:03, 03 wrz 2012

Ela - urośnie, wszystko rośnie i to szybko!
Miłorząb pod domem, wiąz na rogu przy garażu Myślałam, myślałam i zrobiły sie 2 drzewka nagle
3 szkółki które mają takie rzeczy - nie mają aktualnie