Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:44, 01 wrz 2012

Byłam u gościa niedaleko teściów, który ma cudne wysokie żółtolistne kolumnowe drzewko w ogródku. Oczywiście komórka miała za słabe baterie i fotki nie mam.
Jest to grab złocisty - Carpinus Betulus Fastigiata Aurea. Oczywiście w PL niedostępne
bacowa 16:55, 01 wrz 2012

Karola moje pokazane limki to 3 szt , 2 sadzone w zeszłym roku na wiosne ,a jedna rok wcześniej ,

Ta lekko różowa to PINKI WINKI (nie paniętam pisowni ) trzeci sezon w ogrodzie

Renny vanilje mam 5 szt, sadzone w zeszłym roku na jesień i powiem ci .... fajnie kwitną

W sobotę jadę na targi ogrodnicze mogę się rozglądnąć za tym grabem ,

E..
Urszulla 17:27, 01 wrz 2012

bacowa napisał(a)

Karola twje limki w przyszłym roku będą zapewne takie czego ci zyczę z całego serca , bo fajną jesteś ogrodniczką .

Ten obraz jest cudowny. Dlaczego nie ma wątku?????? DOMAGAM SIĘ WIĘCEJ!
popcorn 17:54, 01 wrz 2012

Ewa - to Ty mutanty wielgasne limki musiałaś kupować! Boskie!! Pinky Winky tez super!
Jak mozesz, to sie rozejrzyj prosze! Bo ten czlowiek z allegro sie nie odzywa

Ula - tez jestem za, wątek Ewy byłby suuper!
popcorn 20:45, 01 wrz 2012

Grab złocisty kolumnowy Fastigiata Aurea - moje marzenie
Gość od wiąza Wredei się nie odzywa pewnie nie ma wyżej szczepionego Gość od róż też mnie olał... zajrzę do niego w przyszłą sobotę, akurat tam będziemy w okolicy.

W tygodniu obdzwonię okoliczne szkółki, a nuż lokalnie znajdę wiąza? Albo graba? Ale byłaby niespodzianka!
A na razie - miłego sobotniego wieczoru!!
popcorn 21:06, 01 wrz 2012

Nazwę tego grabu to sobie chyba wymyśliłam... albo nie ma go w sprzedaży... na zagranicznych stronach niczego nie ma... grabu z żółtymi liśćmi też nie, nawet nie kolumnowego... gośc twierdził że to grab złocisty... hmm...
Szkoda że nie miałam aparatu... ale jego liście bardziej tego wiąza Wredei przypominały niż graba... kurczę kolejna okazji na fotki w sobotę za tydzień dopiero...
Jeśli to Wredei to nie szczepiony, bo liście miał od ok. 10 cm od ziemi. Gość go mocno przycina co roku po bokach, ma średnicę max. 50 cm, słonko go wcale nie przypala
popcorn 21:08, 01 wrz 2012

Ewa Twoje limki bajeczne!! nie mogę się doczekać kiedy moje TAKIE będą! Zdecydowanie sądzę że powinnaś założyć swój wątek i pokazać WIĘCEJ Twoich cudów!!!
Bogdzia 21:12, 01 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Grab złocisty kolumnowy Fastigiata Aurea - moje marzenie
Gość od wiąza Wredei się nie odzywa pewnie nie ma wyżej szczepionego Gość od róż też mnie olał... zajrzę do niego w przyszłą sobotę, akurat tam będziemy w okolicy.

W tygodniu obdzwonię okoliczne szkółki, a nuż lokalnie znajdę wiąza? Albo graba? Ale byłaby niespodzianka!
A na razie - miłego sobotniego wieczoru!!

Spytaj w Bedoniu tam gdzie masz kupowac cisy, mogą miec bo dawniej mieli.
popcorn 21:14, 01 wrz 2012

BOGDZIA jesteś WIELKA!!! Tylko nr telefonu wygrzebię... jak ja doczekam do poniedziałku? buu...
popcorn 09:02, 02 wrz 2012

Napisałam maile do Ciepłuchy, Bedinia - Kochanowskich i kilku innych większych okolicznych szkółek Może ktoś się odezwie?
Pan z allegro niestety się nie odzywa
Piękna pogoda się zapowiada, słonko świeci, może namówię rodzinkę na przechadzkę po lesie?
Miłego dnia!