Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

11stokrotka 22:18, 15 wrz 2012

Karolino. Rzeczywiście piękny ten ogród preriowy. Szykuję rabatę słoneczną, suchą, na żwirze. Dobrze że podałaś ten watek bo to gotowiec na tą moją rabatę. Idę obejrzeć. Pozdrawiam cię cieplutko.
11stokrotka 23:32, 15 wrz 2012

No nie wiem skąd wzięłaś ten ogród preriowy. Były tylko zdjęcia czy komentarz też?
Widzę perowskie, piórkówkę (rozplenicę), bukszpany, cisy. Piszesz o ostnicy. Rzeczywiście nie wiadomo co to za ruda? Choć mam wrażenie że już ją gdzieś widziałam. To forum to worek bez dna. Nie da się tego wszystkiego ogarnąć - życia by nie wystarczyło.
popcorn 08:31, 16 wrz 2012

Małgosiu to tylko zajawka ubiegłorocznej realizacji Danusi. Te zdjęcia z jej wątku. Wiedziałam że za chwilę znikną przysypane kolejnymi, więc sobie skopiowałam. Czekam na ciąg dalszy.
Podobne rude trawki sobie kupiłam w piątek, pokażę. To chyba jakiś Carex (podobny do Bronze Form, ale to nie to).
Rok temu można było odwiedzać wszystkie wątki przynajmniej co parę dni, teraz już się nie da

Znalazłam źródełko tanich bukszpanów na obwódki - po 1,5 małe i po 3 zł większe w okolicy jakbyś chciała! szkoda że ja już mam posadzone
pozdrawiam!!
popcorn 19:36, 16 wrz 2012

Popracowałam trochę. Posadziłam stareńkiego bukszpana (wykopałam przy nowej działce) i jeśli się przyjmie poprowadzę go jako bonsai. Wsadziłam nowe hortensje Limelight na miejscu nie-limki i Pinky Winky za domem, między bukszpanami. Żeby zrobić dla Pinky miejsce, wykopałam funkie i dałam je Teściowej (przyjechali dzisiaj na kawę).
Wzięłam na tapetę rabatę po prawej stronie wejścia do domu - miałam tam tawuły i winorośle. Na czarnej włókninie... włókninę wyrzuciłam i nagle zrobiło się sporo miejsca na nowe rośliny
Dosadziłam jedną winorośl, tawuły poprzesadzałam tak żeby tworzyły żółtą wstęgę za bukszpanową obwódką. Dalej wsadziłam 2 duże bukszpany (musiałam je jakoś zagospodarować - w donicy zimy by nie przetrwały). Większy podsadziłam rudymi trawami. Jutro zrobię zdjęcia i będę myśleć czym resztę podsadzić, żeby było ładnie
Z nowej działki przywiozłam sobie wczoraj koszyk jabłek, obrałam dzisiaj z Gabi aronię, będę robić jabłkowo-aroniowy sok. Tylko słoiczki muszę kupić (znowu), bo już nawet te od Teściowej mi się skończyły Nadprodukcja w tym sezonie

Miłego wieczoru!
renatamama3 19:54, 16 wrz 2012

Hej Karola pracowity dzień miałaś .Ja wycieczkowy ,byliśmy w Goczałkowicach i nad jeziorem Żywieckim .Małe zakupy oczywiście zrobiłam ,żurawki ,wrzosy i perovskia.
popcorn 19:58, 16 wrz 2012

Renatko głównie wczoraj pogrzebałam trochę w ziemi, dzisiaj nad tą rabatą przy domu trochę popracowałam.
Fajne okolice odwiedzałaś, byłąm tam parę razy z Mamą
I zakupy ogrodowiskowe! Dzisiaj nie byłam nigdzie, wczoraj po drodze do Teściów w jednej szkółce, ale nic sobie nie kupiłam
pozdrawiam!
Juzia 20:43, 16 wrz 2012

Nie mogę sie doczekać zdjęć!!!!
Ale dałaś po robocie!
renatamama3 20:54, 16 wrz 2012

Lubię te okolice ,ogólnie okolice pagórkowe ,takie też mam z okien.Na perovskie długo polowałam ale w końcu mam ,a żurawki to już kolejne tak jak ,wrzosy .Fajnie teraz u Kapiasów ,kolorowo ,wrzosy ,róże ,trawy,dynie.Szkółka dość droga bylinki po 4,10 najtaniej ja te same kupuję po 2,60 .Trawy też drogie ,żurawki wszystkie po 8,20 ja tam pojechałam ogrody oglądnąć i kupić ewentualnie czego u mnie nie ma.
popcorn 20:55, 16 wrz 2012

Hej Justynko!
Idę zobaczyć co Ty robiłaś Fotek nie zdążyłam zrobić, bo zagadałam się z sąsiadką, dostałam winogrona i ciemno się zrobiło znienacka Jak zwykle Jutro nadrobię i będą prosić o rady - może konwalika tam wcisnę? Ale lepiej coś co mam...

pozdrawiam!!
monitka 21:00, 16 wrz 2012

Karolino widzę że poszlałaś wczoraj Koniecznie pokaż fotki
U mnie też produkcja na zimę idzie pełną parą. Teraz na tapecie jest sok malinowy i jabłka na szarlotkę. Potem tylko buraczki i kapusta i koniec na ten rok