Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 21:04, 16 wrz 2012

Poczytałam i pozdrawiam Karolinko.
popcorn 21:04, 16 wrz 2012

Renatko pewnie, obejrzeć i pooglądać zawsze można! Zwykle jak są ogrody pokazowe to ceny w szkółce do najniższych nie należą. Ale żurawki po 8,2 to chyba dobra cena, u mnie taniej znaleźć - raczek niemożliwe. To prawda, pięknie tam jest!!

Moniko
jakoś sporo urodziły w tym roku drzewka i w warzywniku obrodziło... i od sąsiadów i Teściowej coś dostanę i coś z tym wszystkim zrobić trzeba Sok malinowy? Mniam, to malin musisz mieć sporo! Ja miałam troszkę zamrożonych, ale dzisiaj zrobiłam szybkie kruszonkowe ciasto i zjedliśmy do kawy z Teściami I malin już nie mam Jabłka na szarlotkę jutro może zrobię, parę kilo przywieźliśmy wczoraj ze starej jabłonki, pyszne. Ale słoiczki muszę kupić bo już od dawna nie mam

Fotki jutro

pozdrawiam!!
popcorn 21:04, 16 wrz 2012

Bożenko zapraszam i pozdrawiam również!!
popcorn 21:09, 16 wrz 2012

Właśnie sobie urodzinowo zamówiłam - parę książek o tematyce... tendencyjnej
"Szklarnie" Joern Pinske
"Żywopłoty - pielęgnacja, cięcie,formowanie"
"Wszystko o sadzonkach - rozmnażanie roślin"
"Rabaty kwiatowe i warzywne"

Będzie co czytać w czasie zimy...

popcorn 21:13, 16 wrz 2012

A. I sadziłam cebule. Prawie wszystkie czosnki posadziłam w koszyczkach, tulipany tarda i papuzie podosadzałam na rabatę od wschodniej strony domu. I kilogram pełnych białych narcyzów rośnie sobie pod Marikenem
Jeszcze ubiegłoroczne 12 koszyczków z biało-czerwonymi tulipanami, jakieś hiacynty i już

Cieszę się że posadziłam bukszpany z doniczek, szkoda by mi ich było gdyby zmarzły zimą

miłego wieczoru!
monitka 21:13, 16 wrz 2012

Karola u rodziców na działce jest spore i urodzajne poletko malinowe. Powiem szczerze że jeszcze do teraz pijemy zeszłoroczny sok bo dużo zrobiłam w zeszłym roku
popcorn 21:17, 16 wrz 2012

Wow, zazdroszczę! Moje 3 krzaczki sporo owoców dały, ale żeby sok robić... musiałabym mieć z 10x więcej nie w tym życiu nie na tej działce..
Ech, żałuję że nie mamy jeszcze z 500 m2 chociaż... no ale nie wiem czy bym to ogarnęła... może na emeryturze zmienimy otoczenie... tylko żeby siły jeszcze wtedy były!
Joaska 21:46, 16 wrz 2012

No to ja też czekam na relacje fotograficzna z prac
popcorn 22:19, 16 wrz 2012

Do jutra
dobrej nocy!
malwes 22:23, 16 wrz 2012

Hej, hej....no literatura na długie jesienne i zimowe wieczory całkiem ciekawa. Ja kupiłam trochę książek na targach Zieleń to Życie, były w nienajgorszej cenie a szukałam ich w kilku miejscach.

Co do cen to ta za żurawki całkiem ok. I w okolicach Łodzi jest sporo dobrych szkółek i ceny mają niższe niż "stoliczne". Ja większość roślin transportowałam stamtąd.