Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:26, 14 wrz 2012

Witaj Weroniko!
Mmm, dyniowe ciasto? Z daktylami? To dopiero musi być niesamowity smak!
Babka bardzo dobra, przepis super, 100% sukcesu
Bergenie bardzo lubię, po zimie liście nieco oklapłe, ale już w kwietniu są ok i kwitną! A jak się rozrosną to liście są pionowo prawie, takie "napakowane". Podobają mi się

Dzisiaj robię za przedszkole. Przywiozłam z przedszkola najlepszą koleżankę Gabi z grupy, a potem przyszedł jeszcze sąsiad mały. Trójka pięciolatków to wyzwanie Ale bawią się praktycznie sami, a ja z łopatą biegam, jak zwykle
Posadziłam miskanty, dokupiłam dzisiaj jeszcze dwie rude trawki i w sumie 3 posadziłam na trawiasto-rozchodnikowej rabacie. Podoba mi się efekt
Idę odwieźć Martynkę, po M na dworzec i WEEKEND!!! Jupi!
renatamama3 21:51, 14 wrz 2012

U mnie też wiecznie ktoś ze szkoły albo 1 albo 2 albo 3 lub sąsiedzi .Dziś przez moment miałam 7 sztuk w domu.
popcorn 22:13, 14 wrz 2012

7? O matko! Ja przy trójce wymiękłam... nie wiem jak to jest mieć więcej niż 1 dzieci i musieć dzielić swoją uwagę na wszystkie... masakra... a gdzie czas dla siebie?

W każdym razie już po wszystkim Jutro sobota!!
Wykopałam nie-limkę i posadziłam na miejsce limkę. Z bocznej gałązki próbuję zrobić odkład - wsadziłam część w ziemię i obciążyłam kamieniem. To samo zrobiłam z jeżyną - długie tegoroczne pędy częściowo wkopałam i obciążyłam kostkami granitowymi. Może do wiosny się ukorzenią
Poobcinałam przekwitłe jeżówki i rudbekie, trochę łyso się zrobiło na tej rabacie... eh, jesień...

miłego!!
Urszulla 22:41, 14 wrz 2012

Witaj, cieszę się że masz Limkę zakopaną, będzie wiosną więcej. Ja zdecydowałam się na zakupy wiosną, bo dzwoniłam do szkółki i hortensje są 12-25zł. A w październiku bym chciała te berberysy i może na jakieś trawki. Pozdr.
popcorn 22:58, 14 wrz 2012

hej Ula!
Fajne ceny hortensji! JAsne, jak masz blisko, to po co przez net kupować i za dostawę płacić! Wybierzesz najładniejsze Na berberysy ostatnio zwracam uwagę - nie wiedziałam że te karłowe takie drogie są! Koło 20 zł/szt!
pozdrawiam! dobranoc
renatamama3 08:25, 15 wrz 2012

E tam chyba łatwiej z 2 czy z 3 niż 1 sporo czasu zajmują się wspólną zabawą np.grają w nogę czy siatkówkę lub gry planszowe ,obserwuję u znajomych co mają 1 lub ze sporą różnicą wieku ,nie potrafią się zająć sobą i tylko słychać nudzę się.
vita 08:57, 15 wrz 2012

Nie odpuszczasz z pracami, zezon trzeba jakoś zamknąć, chociaż żal...
Te dłużące się miesiące zimy juz wiszą nade mną. Dobrej pogody przy pracy.
popcorn 09:55, 15 wrz 2012

Renatko pewnie masz rację! Ale mam jedno, a tu nagle 3 na raz - to było dziwne przeżycie
Pewnie lepiej mieć dwójkę, ale różnica wieku byłaby ponad 6 lat, a to już dużo.. więc raczej zostaniemy przy jedynaczce...
Wiktoria - to prawda, ciągle coś grzebię Kupiłam sobie właśnie na bazarku takie cynowe korytko, idealne na wrzosy - jesienną dekorację przy wejściu
Nawet nie mów o zimie już się boję
pozdrawiam!!
renatamama3 12:01, 15 wrz 2012

E tam mój brat jest 9 lat starszy a siostra 7 lat młodsza ,sąsiedzi mają 18 latkę 12 i 9 i jest ok wiadomo są kłótnie .Ale u mnie 2 lata różnicy też się kłócą .
popcorn 20:14, 15 wrz 2012

Haha, to nie wiadomo co lepsze Jęczący nudzący się jedynak czy kłótkiwe rodzeństwo
Na razie mam to pierwsze, dobrze że jest przedszkole - wybawi się z rówieśnikami i potem chwila na uspokojenie i lulu
Właśnie wróciliśmy od Teściów, Młoda się pobawiła z kuzynami, pogadaliśmy, fajnie było
Miłego wieczoru!