Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:23, 06 gru 2012

Kasia - ja nie wiem jeszcze czy lubię...w herbacie plasterek... w innej postaci używasz?
Justynko - pokażesz jak u Ciebie zimowo? Ale fajnie, śnieg lubię - jednak Jak już zima to koniecznie ze śniegiem - bez przesady, ale trochę mogłoby być
Ewo - dziękuję!
beta 08:42, 07 gru 2012

Karolinko macham

podziwiam Cie za tłumaczenia

pozdrawiam
popcorn 08:52, 07 gru 2012

Beato - macham! To nic wielkiego, nie jestem tłumaczem...
Minus trzy dzisiaj i pada śnieg - malutkie płateczki, ale jednak

Dom widziany z rogu działki - mogłyby drzewka urosnąć, nie wydawałby się taki wielki wtedy...

I śnieg!

Za domem:

Bogdzia 09:36, 07 gru 2012

U mnie chyba nieco mniej śniegu.Dziś było tylko -4 trochę cieplej niż wczoraj. miłego dnia Karolinko.
popcorn 09:45, 07 gru 2012

Witaj Bożenko!
u nas dzisiaj też cieplej, nieco ponad minus 3. Nie to co wczoraj Śnieg cały czas pada - mini płateczki ale nie topi się, jest go coraz więcej! I wg prognoz ma tak cały dzień padać! No to M będzie miał co odśnieżać po południu A Młoda będzie miała radochę. Może jutro na górkę pojedziemy??

Piątek weekendu początek! Jupi!

Dostałam resztę lilii zapomnianych wczoraj; i paczkę hiacyntów i paczkę tulipanów gratis... teraz mam wyzwanie, gdzie posadzę 50 lilii? I te gratisy? Masakra
popcorn 09:48, 07 gru 2012

Ale ciemne te zdjęcia, to przez moją małpkę - aparat. Może czas zainwestować w lustrzankę? M powiedział że nie ma po co, koniec świata za pasem

Karmnik robi się popularny, włożyłam tam prócz ziarenek także parę malutkich jabłuszek dla sikorek:

Owoce róży do wiosny znikną w żołądkach ptaków:

Wrocławskie bukszpany Elegantissima pod śniegiem:

I stipy - ciekawe czy przetrwają zimę??

Rabata trawiasta przed domem:

I opatulona donica przed drzwiami, z hostami i hiacyntami:
Juzia 10:26, 07 gru 2012

Karola...nie wiem czy będzie mi się dzisiaj chciało wychylać nosa żeby fotki porobić....u mnie -13
Może jak słonko trochę wyżej wzejdzie

No i masz śnieg

popcorn 10:28, 07 gru 2012

Brr, jak ziiimno! Ciekawe czy i u nas - do tego w dzień - też tak będzie?? Pozabezpieczałaś roślinki? Zdążyłaś? Śnieg mam, no i ciągle pada!!

pozdrawiam!!
Juzia 10:30, 07 gru 2012

Wczoraj tylko te na kiju mi się udało zakryć, bo już ciemnica była.

Dzisiaj chyba rh okryję...i w sumie to nie wiem co jeszcze, bo reszta pod śniegiem.
anipla 10:33, 07 gru 2012

popcarol napisał(a)

"Wpuść nas,wpuść do domu bo zmarzniemy tu......." tak mi się nasunęło ....tylko ścianę z oknem pomyliły