Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:44, 06 gru 2012

Wiesz, lokalny mikroklimat na pewno ma znaczenie, plus ogród osłonięty - zobacz u Danusi, mała przestrzeń, mur dookoła i zero wiatrów, a nasze wysuszają i mrożą strasznie... czekam aż żywopłoty z cisa trochę osłonią
anipla 09:59, 06 gru 2012

Popcarolku zajrzyj do mnie plissss
popcorn 14:00, 06 gru 2012

Przyszła paczka z cebulami Wczoraj kliknęłam, dzisiaj rano spedycja u drzwi
Wczoraj kupiłam jeszcze worek ziemi, ciekawe czy nie zamarzła w garażu...
Oczywiście się pomylili, przysłali po 1 paczce, a lilii i hiacyntów zamówiłam odpowiednio 4 i 2 paczki... wiec 4 paczek cebul brakuje, mam nadzieje doślą!
dostałam paczkę szafirków Muscari gratis... jak trochę mróz zelżeje muszę je jeszcze posadzić, bo ziemia zamarznięta na kość! Lilie i hosty posadzę w donicach, będą zimować w garażu, mam nadzieję będzie ok, nie zmarzną. Lilie okryję dodatkowo, hostom powinno nic nie być, rok temu w grudniu miałam tę samą akcję Hiacynty częściowo chciałabym w domu żeby kwitły - kilka ma zielone pączki, więc je zostawię, reszta do doniczki Tylko jak ja będę sadzić na tym mrozie? brr...
Milka 14:10, 06 gru 2012

Myślałam, że koniec z zakupami, a tu proszę, Karola jeszcze sobie zaserwowała nowe nabytki'
pozdrawiam mikołąjowo
popcorn 14:11, 06 gru 2012

Irenko zrobiłam sobie prezent na mikołajki hiacynty i lilie po 99 groszy/szt, nie mogłam się oprzeć

pozdrawiam!
vita 14:12, 06 gru 2012

To przyszalałaś Mikołajkowo...ale jak masz doświadczenie z tak późnym sadzeniem, to dobrze.
Mróz wyjątkowo przeszywający u mnie, wyszłam na chwilę okryć co nieco. Sadzenia sobie nie wyobrażam! Miłego wieczoru
Milka 14:13, 06 gru 2012

popcarol napisał(a)
Irenko zrobiłam sobie prezent na mikołajki hiacynty i lilie po 99 groszy/szt, nie mogłam się oprzeć

pozdrawiam!

Ojej, to naprawdę okazja i słusznie, Mikołąj taki jaki chciałąś
popcorn 14:23, 06 gru 2012

Wiktorio u nas już "tylko" minus 2 stopnie. W porównaniu z porannym minus 9 to pikuś Zaraz skończę jedną rzecz i akurat będzie 16ta, to przed zmrokiem jeszcze posadzę te cebulki i może zasypię korą resztę traw - został mi worek kupiony na tę okazję...

Irenko - ostatnio sama sobie prezenty kupuję, bo wiem czego chcę

pozdrawiam!!
Milka 14:33, 06 gru 2012

to tak jak ja
Urszulla 14:41, 06 gru 2012

Ale fajne prezenciki sobie zrobiłaś.....a robisz coś z hiacyntami żeby zakwitły w domu zimą