Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 10:46, 07 gru 2012

Juzia_G napisał(a)
Wczoraj tylko te na kiju mi się udało zakryć, bo już ciemnica była.

Dzisiaj chyba rh okryję...i w sumie to nie wiem co jeszcze, bo reszta pod śniegiem.

Dobrze że jest śnieg, to nie pomarzną Ja trawy okryłam, rh dają radę, w zacisznym miejscu koło tarasu, nie przykrywam. Chyba jeszcze róże angielskie owinę - te które mają pędy, bo większość nie ma - większość kupowałam jesienią. Byle do wiosny i oby nic nie pomarzło
popcorn 10:47, 07 gru 2012

anipla napisał(a)

"Wpuść nas,wpuść do domu bo zmarzniemy tu......." tak mi się nasunęło ....tylko ścianę z oknem pomyliły

haha w sumie mogą przezimować w garażu, ale i tak są zardzewiałe, nic im nie będzie
Juzia 10:49, 07 gru 2012

O ładna stronka....666

Zaraz wrzucę foty...ale z okna robiłam
popcorn 10:52, 07 gru 2012

też zauważyłam - Satan! Idę zobaczyć, lepsze z okna niż żadne

pozdrawiam!!
nieszka 11:09, 07 gru 2012

popcarol napisał(a)
Ale ciemne te zdjęcia, to przez moją małpkę - aparat. Może czas zainwestować w lustrzankę? M powiedział że nie ma po co, koniec świata za pasem

I opatulona donica przed drzwiami, z hostami i hiacyntami:

Też ostatnio - troszke późno to fakt -oglądałam zdjęcia z cebulowymi w donicach i żałowałam że nie zasadziłam nic. Masz zamiar je pozostawić na zewnątrz na całą zimę czy schować gdzieś jak bardziej przymrozi?
Mala_Mi 11:27, 07 gru 2012

50 lilii...no trochę tego jest..... najładniej jak są w grupie.... znajdziesz im miejsce Mamy gumowe ogrody..... Sadzisz teraz czy przetrzymujesz do wiosny????
popcorn 11:30, 07 gru 2012

Aniu sadzę teraz, do doniczek, doniczki na styropian, pod włókninę i w garażu do wiosny - mam nadzieje przetrzymają Cebule nie sa duże, ale jednak trochę tego jest przegięłam miały być hiacynty, ale jakieś skiełkowane dostałam, więc te których zapomnieli włożyć do paczki zamieniłam na lilie (bo ładne i zdrowe) no i się nazbierało

pozdrawiam!!
popcorn 11:34, 07 gru 2012

nieszka napisał(a)

Też ostatnio - troszke późno to fakt -oglądałam zdjęcia z cebulowymi w donicach i żałowałam że nie zasadziłam nic. Masz zamiar je pozostawić na zewnątrz na całą zimę czy schować gdzieś jak bardziej przymrozi?

hej Nieszka,
nie wiem, na razie stoją, opatulone, chyba poeksperymentuję i zostawię je tam, najwyżej przy samych drzwiach postawie - drzwi nieszczelne, wiec cieplej im będzie

pozdrawiam!!
majkel0326 11:57, 07 gru 2012

Karolina,widzę,że u Ciebie też nieźle sypnęło śniegiem Fajne zimowe zdjęcia pokazujesz.A tych Twoich lilii jestem ciekawa,taka ilość robi wrażenie,będą super wyglądać
popcorn 12:00, 07 gru 2012

Hej Maju!
w ubiegłym roku też miałam w doniczkach, ale 2x po 5 sztuk, większe ceule. Te są mniejsze, ale pewnie też zakwitną Podoniczkuję je a wiosną wsadzę między róże mam nadzieję tylko że zimę przetrwają!

pozdrawiam!