Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:06, 06 gru 2012

U nas trochę cieplej, już minus 7... ale szkoda że nie ma śniegu, roślinkom zbyt miło nie jest...
pozdrawiam Anitko!!
agniecha973 09:09, 06 gru 2012

A to u mnie tym razem cieplej. O północy było -8, a rano o 7.00 już tylko -1. Lekko prószy, ale drogi mamy od kilku dni dość zdradliwe, w mieście te główne ok, ale poboczne i u nas na wsi śliskie.
gusiarz 09:09, 06 gru 2012

Karola u nas w przedszkolu Mikołaj jutro będzie, ale córa w szkole ma mnieć dzisiaj . Ja też słodkości dostałam i nawet coś na "rozgrzanie" było . Przyda się bo mnie przeziębienie łapie...
popcorn 09:12, 06 gru 2012

Agnieszko mam świeże wieści nt pogody w Twojej okolicy, mój kolega/szef mieszka w Zielonej, codziennie rozmawiamy rano Jechał właśnie do Głogowa i sypało Szkoda że u nas śniegu nie ma, roślinkom by się przydał, chociaż nie jechałoby się autem tak dobrze... miłęgo dnia dla Ciebie!!

Agnieszko - na rozgrzanie powiadasz? Zdrówka!! Miłego!!
agniecha973 09:15, 06 gru 2012

Karola, Zielona G. to 220 km ode mnie na północ, tam jest zawsze duuużo cieplej.
anipla 09:17, 06 gru 2012

Karolinko jak dobrze pamiętam (chyba z budowlanego forum jeszcze) to miałaś budleję ,zmarzła ?pytam ,bo kupiłam wiosną i ciekawa jestem czy przezimuje,okopczykowana jest,a u mojej mamy marznie co roku ale obcięta przy ziemi odbija i pięknie kwitnie
popcorn 09:24, 06 gru 2012

Agnieszko to skąd ja sobie ubzdurałam że Ty bardzo blisko Zielonej Góry mieszkasz?? Przepraszam...
Anitko - tak, miała, ale wcale nie okryłam i zmarzła na kość. Trzeba okrywać chociaż bryłę korzeniową, wtedy odbije. A ani ja ani Teściowa tego nie zrobiłyśmy i i u mnie i u niej padła...

pozdrawiam!
agniecha973 09:25, 06 gru 2012

Karolina, nie przepraszaj, bo nie ma za co. Ja bliżej Jeleniej Góry, może stąd to skojarzenie.
popcorn 09:28, 06 gru 2012

Aaa, tak, ponieważ nigdy nie byłam, to wrzuciłam do jednego worka... już będę pamiętać
no tak, w Zielonej zawsze cieplej, najcieplej... kiedyś czytałam że tam nawet winorośle na wino hodują na dość dużą skalę - jak na Polskę...

pozdrawiam!
anipla 09:41, 06 gru 2012

Zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie ale pewnie trochę ma - mama nie okrywa ale po pierwsze tam jest raczej teren mokry po drugie obsadzona jest goździkami które tworzą taką kołderkę i u niej ogólnie jest chyba cieplej bo np. tulipany u niej już mają się ku przekwitaniu to u mnie dopiero zaczynają no i wiatry nie szleją tak jak u Ciebie czy u mnie....hmm a w sumie nie tak daleko