Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:00, 27 lis 2011

Taak, programista w końcu Nauczyłam się na pamięć
Uśmiałam się po otrzymaniu tej instrukcji. Próbowałam wcześniej sama, 1wszy raz otwierałam, M. zamontował nowy zamek i dlatego miałam problem, bo oczywiście wcześniej wielokrotnie otwierałam sama bez problemu
Ale udało się, be instrukcji może też by się udało gdybym miała więcej cierpliwości.. ale nie mam

Wróciliśmy właśnie z Krakowa, piękny weekend, pogoda nam się udała. Tłumy zwiedzających, nie sądziłam że nawet końcem listopada knajpki wypełnione, miejsca do parkowania zajęte, w rejonie Rynku i Wawelu tłoczno.. fajnie było Wkleję kilka fotek jutro, strzyżone bukszpany wypatrzyłam I pole kwitnących bratków
Sebek 19:05, 27 lis 2011

Faaajnie
popcorn 08:51, 28 lis 2011

Weekend w Krakowie, 25-26.11

Bratki końcem listopada kwitną w najlepsze
ul Jabłonowska w Krakowie

ul. Grodzka, w stronę Wawelu - pomnik jednego z prezydentów m. Krakowa, wokół niego żywopłot i kulki bukszpanowe, dalej żywopłot z cisa:

Młoda na Plantach, okolice UJ:

I z mamą czyli ze mną pod smokiem Wawelskim:

Choinka na Rynku - ogromne drzewo, ciekawe jak je zmieścili wąskimi uliczkami..

Byliśmy w muzeum m. Krakowa w podziemiach Rynku, polecam. Młoda chciała w kółko oglądać inscenizację (kruk opowiadał dzieje Krakowa, ze ściany wysuwała się głowa smoka i ryczała, król Krak walczył itp). Na dużym ekranie ubierała księcia i księżniczkę. No i była POD ZIEMIĄ!

A w sobotę załapała się na warsztaty cukiernicze, robiła belgijskie trufle

Polecam. Szkoda że Łodź tak dynamicznie się nie rozwija..
Lena 09:10, 28 lis 2011

popcarol widzę, że pobyt w Krakowie udany
Wczoraj też tam byłam w Teatrze Słowackiego na "Czarnoksiężnik z krainy Oz" - rewelacja - dzieciaki
zachwycone - gorąco polecam
Moją uwagę zwróciły(jak zawsze zresztą) ogromne kule,stożki z cisa przed teatrem.A pod pokrywą z igliwia ,niebieskie bratki
popcorn 09:33, 28 lis 2011

Witaj Lanko, Ty tam masz blisko, prawda?
W teatrze jeszcze z Młodą nie byliśmy, może teraz - zima idzie, pora sprzyja więc

Wakacje w podstawówce i liceum spędzałam częściowo w Krakowie, mam tam kuzynów i wujka. Potem jeździłam tam na ciuchowe zakupy - jęczałam Mamie o kasę, myk w pociąg ( z Oświęcimia blisko) i chodziłam aż mnie nogi bolały na tyle by wracać. Zawsze przywoziłam sobie też jakąś książkę. Ten wyjazd nie był wyjątkiem

Książkę o różach dostałam od Mamy (na gwiazdkę), tę o małych ogródkach kupiłam sobie na Grodzkiej
Kolejną biblioteczkę muszę zamówić, bo (znowu) się nie mieszczę

Pozdrawiam serdecznie!
Karolina
marzena 23:13, 28 lis 2011

Lena napisał(a)
popcarol widzę, że pobyt w Krakowie udany
Wczoraj też tam byłam w Teatrze Słowackiego na "Czarnoksiężnik z krainy Oz" - rewelacja - dzieciaki
zachwycone - gorąco polecam
Moją uwagę zwróciły(jak zawsze zresztą) ogromne kule,stożki z cisa przed teatrem.A pod pokrywą z igliwia ,niebieskie bratki

no, moją też zawsze zwracają, jak tam jestem
a oto one, a zdjęcia z września

popcorn 08:31, 29 lis 2011

O, Marzenko - dzięki za fotki! Rzeczywiście super Mogłabym takiego przygarnąć

pozdrówka!
bociek 18:52, 29 lis 2011

Bardzo lubie Krakow, mam tam serdecznych Przyjaciol, ale tak rzadko jest mi dane bywac na poludniu
Dzidka 20:03, 29 lis 2011

marzena napisał(a)

no, moją też zawsze zwracają, jak tam jestem
a oto one, a zdjęcia z września

Zimą zawsze podziwiam chochoły okrywające hortensje rosnące nieopodal.
Nigdzie takich pięknych chochołów nie widuję.
A hortensjom też się widocznie podobają, bo kwitną potem obficie.
hanka_andrus 20:38, 29 lis 2011

Zrób zimą zdjęcie tym chochołom ,jak przypadkiem tam trafisz!