Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:46, 17 lis 2011

Agacia 20:46, 18 lis 2011

Karola, nadrabiam zaległości - nie mogę się doczekać tych setek cebul, to będzie szał!! A gazetka to grudniowy Przepis na ogród, tak? Czy coś pokićkałam?

Pozdrawiam!
popcorn 11:14, 19 lis 2011

Hej Agatko,
dokładnie tak W tygodniu powinnam dostać przesyłkę - mój piękny ogród i przepis na ogród właśnie. Zobaczymy.. 75 zł już dostałam

Dzisiaj byłam w Nomi, skuszona wizją "rośliny zewnętrzne do 90% taniej" a tam kaszanka, totalnie nic, resztki tak przesuszone że żal było patrzeć. Trudno, czekamy na nowy sezon

Przy okazji dostałam mandat za złe parkowanie, 100 zł :/ wrr... tak to jest jak się staje na chodniku, a można tam stawać po drugiej stronie ulicy, po tej akurat nie... no trudno :/
Kaisia 11:49, 19 lis 2011

Witaj Karolinko, to już wiem jaką gazetkę trzeba jeszcze w grudniu kupić
a mandatu współczuję, widać spieszyłaś się to tych roślinek....

popcorn 16:02, 19 lis 2011

witaj Kasiu,
Gazetka jest, przyszła wczoraj jutro zrobię fotkę i wkleję artykuł, nie trzeba będzie gazetki kupować, to tylko jedna strona. Nawet nie powypisywali głupot i nazwisko poprawili.

Mandat dostałam stojąc na chodniku koło targu, kupowałam swojskie wędliny i chleb na zakwasie.. to chyba najdroższy chleb w moim życiu
Mandat - no trudno. Kiedyś trzeba było 1wszy mandat za coś dostać
ell 17:50, 19 lis 2011

Mandat przynajmniej zdrowy
hanka_andrus 18:03, 19 lis 2011

Karolino,nie przejmuj się,facetom też wlepiają mandaty,i to o wiele częściej.Tylko do tego się nie przyznają......
popcorn 19:05, 19 lis 2011

Ehh, właśnie wróciliśmy do domu, a tu mi na kompie leży.. i przypomina.. muszę zapłacić i zapomnieć 1wszy punkt karny

no nic. miłego wieczoru!!
Karolina
ewaglen 19:26, 19 lis 2011

Miałaś pecha. Z moich doświadczeń wynika, że kobiet nie karzą, tylko pouczają. Sama takich pouczeń miałam kilka, ale ani razu nie zostałam ukarana
popcorn 20:34, 19 lis 2011

Widzisz, Ewo... gość w straży miejskiej był fajny, "do ugadania" jak to mówi moja babcia. Powiedział żeby się nie przejmować, pewnie skończy się na pouczeniu...
Zadzwonił do tego który mandat wypisywał, a ten powiedział żebym zaczekała bo właśnie wraca... i wrócił, taki "bysio" inaczej "karku" " Dzień dobry złamała pani przepis xyz parkując na zakazie, tym samym zignorowała pani znak B36 czy jakiśtam, co jest wykroczeniem i podlega karze w wysokości..." ble ble no to poprosiłam o najniższy wymiar i tyle. Miałam ochotę go spytać czemu nie zajmują się łapaniem złodziei, wandali czy czymś poważniejszym, ale wtedy nie skończyłoby się na minimalnym wymiarze kary pewnie ee tam, szkoda sobie psuć humor.

Mój pierwszy mandat, koty za płoty odkąd się przeprowadziliśmy robię jakieś 900 km miesięcznie, od roku to pierwszy problem.. więc średnia nie jest zła

pozdrówka!