Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

emka 17:54, 15 lut 2013

no własnie kupic to nie wszystko, trzeba to jeszcze gdzieś posadzić
sprawdzam Tablicę, ale jak narazie bukszpanów niet
pozdrawiam
popcorn 18:01, 15 lut 2013

też zaglądam, nie ma nic nowego. Jeszcze ze 2-3 tygodnie moim zdaniem...
rabatę dookoła brzoskwini mam do zagospodarowania, ale tam sucho i bardzo słonecznie, funkie odpadają, niestety... może zawilce? Piwonie? hmm

pozdrawiam!
emka 18:10, 15 lut 2013

są teraz takie nowości w piwoniach, że miodzio zawsze myślałam że to tylko te różowe, a tu niespodzianka; muszę poszukać dla nich odpowiedniego miejsca, podobno nie lubią przesadzania i zakupić jakąś ślicznotkę, ale chyba jeszcze nie w tym sezonie..
narazie chcę ogarnąć przedogródek i trochę taras
popcorn 18:12, 15 lut 2013

Jasne! Ja mam 2 od Babci, od 4 lat nie chcą kwitnąć... nie znoszą przesadzania, a mi się to niestety zdarza planuję je posadzić przed domem i dać im spokój tylko z czym je połączyć? może trawy jakieś - miskanty??
Super są, cebule-kwiatowe.pl ma je w dobrych cenach i spory wybór.
pozdrawiam
Gabrysia_ 18:21, 15 lut 2013

Fajny zakup
Oby do wiosny
popcorn 18:23, 15 lut 2013

Dzięki, Gabrysiu! pozdrawiam! już niedługo!
renatamama3 19:13, 15 lut 2013

Karola super szklarenka (ja widzę w niej) kaktusy.Zakupy też .Ja w tamtym roku ,przywiozłam z babci ogrodu ,która już z góry paczy, piwonie jestem ciekawa czy zakwitną.Posadziłam je z trawami ,czyścem ,floksem szydlastym na wiosnę się okaże czy to dobry duet.
popcorn 19:19, 15 lut 2013

Moja Babcia też już po drugiej stronie ciekawa jestem czy piwonie od Niej zakwitną... ech...
muszę poszukać inspiracji, sama jestem ciekawa z czym by dobrze wyglądały???

O, dobry pomysł! Tyle że za kaktusami nie przepadam... no i wilgotność powietrza w szklarence wyższa, nie wiem co na to kaktusy? Ale na pewno wyglądałyby fajnie, no i nikt by się nie pokłuł, bo kolce za szkłem

Zakupy nie zrobione, poklikałam i zrezygnowałam, nie wiem zresztą czy już wysyłają. Poklikam może początkiem marca? Zobaczymy... muszę się zastanowić czy te wszystkie roślinki zmieszczę jeszcze...

pozdrawiam!
renatamama3 19:35, 15 lut 2013

Ja lubię kaktusy i te kaktusowate ,u mnie brak parapetów jeden w kuchni ,2 łazienka i gabinet ,więc mam tylko kilka sztuk.Też z zakupami się nie rozpędzam ,bo muszę zobaczyć ile jeszcze miejsca.Musi być jeszcze miejsce na wiśnie Kazan i jarzębinę ,jak sadzimy to się wydaje ,że tyle miejsca ,a przecież to wszystko się rozrasta.
dorkow0 20:05, 15 lut 2013

Witaj Karola... Cudna szklarenka... I cena za nią rewelka... U nas nawet na pchlim targu ciężko znaleźć takie cudo... Pozdrawiam i dobrej nocy życzę...