Margolka
18:15, 17 lut 2013

Karolina, masz racje i ze słonecznikami, i z ogórkami. U rodziców wysiałam ogórki na starym kompostowniku, więc podłoże miały rewelacyjne. Mój tata obsadził poletko słonecznikami, bo tam nie ma wogóle cienia i straszna "patelnia" była. Słoneczniki świetnie sie sprawdziły, bo ocieniły wszystko i dały podporę ogórkom (wysiałam tam tez cukinie, dynie i kabaczki i wszystko super wyrosło - szkoda, ze nie mam zdjęć). Ogórki zaczęły sie okręcać wokół słoneczników, ale kiedy zaczęły owocować, zaczęły sie zsuwać. Dlatego je podwiązałam i naprawdę świetnie i długo owocowały. Było tyle ogórków, że słoneczniki zaczęły się pochylać i opierać o siebie (mają płytki system korzeniowy), ale dały radę 
Poniewaz mam juz doswiadczenie w takiej uprawie, u siebie tez tak zrobię (nie mówiąc o tym, że po prostu fajnie to wygląda).
Ja upiekłam kruche ciasto z owocami i kruszonką (dżem jabłkowy i truskawkowy sama robiłam w ub. roku - teraz się przydaje). I znowu sie okazało, ze za małe to ciacho, bo juz połowy nie ma
Ty pracujesz w domu? To chyba fajnie...? Ja pracuję popołudniami, kilka godzin w tygodniu - tez nie narzekam

Poniewaz mam juz doswiadczenie w takiej uprawie, u siebie tez tak zrobię (nie mówiąc o tym, że po prostu fajnie to wygląda).
Ja upiekłam kruche ciasto z owocami i kruszonką (dżem jabłkowy i truskawkowy sama robiłam w ub. roku - teraz się przydaje). I znowu sie okazało, ze za małe to ciacho, bo juz połowy nie ma

Ty pracujesz w domu? To chyba fajnie...? Ja pracuję popołudniami, kilka godzin w tygodniu - tez nie narzekam