popcorn
18:50, 04 mar 2013

Biało-fiolet; zastanawiam sie nad ta siatka... nie kupiłam dzisiaj
kupiłam tylko folie do wyłożenia boków skrzyni - żeby woda nie miała kontaktu z drewnem -od środka. I ziemi 6 worków
Diana - niżej = więcej skrzyń
Plus mniej wysycha... w tym sezonie będzie niżej
Ewo - z wodą to średnio, zwłaszcza na trawniku. Ale tylko tam większą część dnia jest słonecznie. Pierwsza z lewej skrzynia na trawniku zaczyna wchodzić w "strefę cienia" koło 14,30. A warzywnik jest w słońcu od 10.30 w całości... Dojście jest ok w obu przypadkach. Zanim wszystko urośnie wyglądają średnio... ale i tak lepiej niż podwójnej wysokości skrzynie
Ogarnęłam dzisiaj trochę przedogródek, powoli zaczyna jakoś wyglądać
zielenię się bukszpanowe obwódki. Powycinałam resztki bylin i suche trawy. Badyle rozchodnika wrzuciłam na dno skrzyń w warzywniku. Jutro może uda mi się napełnić choć jedną lub dwie, żeby już się ziemia grzała
Kupiłam paczkę nasionek cebuli, a jutro na targu dymkę muszę kupić - i będę sadzić, siać sałaty (a mam milion paczek różniastych
, bób, marchew i groszek
Jupi!!

kupiłam tylko folie do wyłożenia boków skrzyni - żeby woda nie miała kontaktu z drewnem -od środka. I ziemi 6 worków

Diana - niżej = więcej skrzyń

Ewo - z wodą to średnio, zwłaszcza na trawniku. Ale tylko tam większą część dnia jest słonecznie. Pierwsza z lewej skrzynia na trawniku zaczyna wchodzić w "strefę cienia" koło 14,30. A warzywnik jest w słońcu od 10.30 w całości... Dojście jest ok w obu przypadkach. Zanim wszystko urośnie wyglądają średnio... ale i tak lepiej niż podwójnej wysokości skrzynie

Ogarnęłam dzisiaj trochę przedogródek, powoli zaczyna jakoś wyglądać