Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:16, 05 mar 2013

Prawda??
może po południu posadzę cebulę, czosnek też już będzie namoczony i sałatki - do jednej ze skrzynek?

pozdrawiam, Irenko!
popcorn 15:02, 05 mar 2013

Moje 4 skrzyneczki:

Podoba mi sie skrzynkowy warzywnik. Chyba pozostałe 4 też tam wkomponuje, a resztę miejsca - zrobię obwódkę z desek (znaczy M poproszę - bo skrzynek więcej się nie zmieści - 4ty bok warzywnika jest po skosie...

Inspiracja - od Danusi jak zwykle

popcorn 18:16, 05 mar 2013

2 skrzynki napełnione: obornik, kompost-jeszcze nie rozłożony (zdziwiłam się, bo pryzma wcale nie była zamarznięta!) i na wierzch po 2 worki ziemi do każdej skrzyni. Skrzynie od środka obłożone folią, tak by deski od środka nie miały bezpośredniego kontaktu z ziemią. Będzie się mniej wymywać, no i deski dłużej przetrwają??
Obsiałam od razu zgodnie z rysunkiem. Moczę właśnie bób i groch, jutro napełniam i obsadzam pozostałe 2 skrzynki. Te obsiane nakryłam workami po oborniku i ziemi, jutro zamontuję włókninę. I może uda mi się kupić poliwęglan przezroczysty (plexi bardzo droga, kawałek na jedną skrzynkę 160 zł, poliwęglan 30 plus wysyłka).

Będę hodować dżdżownice kalifornijskie! Anita opowiedziała jak to robi, noszę się z zamiarem zamówienia kilkuset sztuk, będzie na biohumus i podlewanie roślinek

Wycięłam resztę mozgi z drugiej strony domu, przykryłam wiaderkiem karpę rabarbaru żeby wcześniej był - już go widać nad ziemia powoli

Jeszcze jutro ma być ciepło, mam nadzieję skończę z tymi skrzynkami, bo potem znów ochłodzenie

miłego wieczoru!
AniaK 18:22, 05 mar 2013

Proszę jaka szybka dziewczyna. Karolka tak trzymać.
adom1206 18:23, 05 mar 2013

Oj karola nie strasz zimnem bo ja już wiosnę przywitałam i nie chcę się z nią rozstawać
eliza3 18:25, 05 mar 2013

popcarol napisał(a)
Moje 4 skrzyneczki:

Podoba mi sie skrzynkowy warzywnik. Chyba pozostałe 4 też tam wkomponuje, a resztę miejsca - zrobię obwódkę z desek (znaczy M poproszę - bo skrzynek więcej się nie zmieści - 4ty bok warzywnika jest po skosie...

Inspiracja - od Danusi jak zwykle

Chciałam coś mądrego napisać, ale słów mi zabrakło...
To będzie wspaniały warzywnik, będę obserwować i czekać na częste relacje.
bociek 18:31, 05 mar 2013

Piekny ten warzywnik, sama bym taki chciala, ale miejsca nie mam. Karolina, ale robota pali Ci sie w rekach Ten rabarbar chyba mi sie w nocy przysni. Nie ma nic smakowitszego anizeli pierwszy placek z rabarbarem... no moze jeszcze z malinami, i truskawkami i... Matko, zjadlabym cos
popcorn 18:47, 05 mar 2013

Ania , Aga -
Ela - liczę na to, że będzie ładniej niż przed rokiem
Kasiu - moja działka ma 760m2, na niej duży dom, podjazd zajmujący 1/3 działki i garaż na 2 stanowiska. I spory warzywnik I warzywa na rabatach z kwiatami A co
Wiosnę poczułam, praca w ogródku długo wyczekiwana sprawia mi przyjemność Chociaż napełnianie tych skrzyń to ciężka praca, kilka zostawię M
Rabarbar mam też w warzywniku wyhodowany z nasion, muszę go przesadzić - powoli wychodzi z ziemi. Muszę mu znaleźć zaciszne słoneczne miejsce

pozdrawiam!!
bacowa 19:07, 05 mar 2013

odnośnie czosnku moim zdaniem najlepsza odmiana to "harnaś " co roku go sadzę , ma duże ząbki .
Oczywiście sadzę jesienią .
popcorn 19:13, 05 mar 2013

Hej Ewo!
Jesienią się zainteresuję Nie miałam pojęcia że sadzi się jesienią!

pozdrawiam!!