Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:29, 06 mar 2013

Wyjdzie Irenko na 100% masz piękny ogród, taka fasolka miałaby Cię pokonać?? Tylko w słonku wysiej, bo inaczej będzie rzeczywiście marna..

pozdrawiam!
Milka 14:08, 06 mar 2013

to muszę luknąc, czy tam wystarczająco słońca, bo może byc do którejs godziny chyba?
popcorn 15:24, 06 mar 2013

No pewnie, byle blisko nie było dużych rozłożystych drzew i słonko mocne przynajmniej przez większą część dnia..

pozdrawiam!!

dzisiaj obsiewam pozostałe 2 skrzynki, bobem i grochem
popcorn 17:55, 06 mar 2013

Dzisiaj napełniłam i obsiałam zgodnie z planem 2 skrzynki, jedną bobem, drugą groszkiem. I tego i tego mi zostało, groszek posiałam pod płotem, a dla bobu jutro wymyślę miejsce, bo już nie mam siły. Napełniłam obornikiem i kompostem kolejne 2 skrzynki i ziemi mi zabrakło, jutro muszę jechać po kolejne kilka worków

Wyrwałam trochę chwastów z truskawek i padłam
Jak przywiozę ziemię, w jednej skrzynce będzie znowu groszek, w drugiej marchewka. Chociaż zastanawiam się nad tą marchewką, bo wydaje mi się że podłoże będzie dla niej zbyt żyzne i będą jej się korzenie rozdwajać... a tego bym nie chciała. Więc może cebula do całej skrzynki? Tyle jej mam, że akurat wystarczy a pewnie jeszcze zostanie

uff... idę leżeć
Milka 17:58, 06 mar 2013

Karola, jesteś niesamowita!
ewa004 18:06, 06 mar 2013

Daj do jednej skrzynki zwykłej ziemi z ogrodu i będzie marchewka i pietruszka
popcorn 18:30, 06 mar 2013

Irenko - eee tam! Ja to lubię! Tyle że o tej porze roku to jest wyścig z czasem, mam niecałą godzinkę na szybką pracę w ogrodzie, bo po 17tej robi się ciemno... jadę po Młodą i ona na rowerek, ja do taczki Jutro przerwa, muszę po pracy i przedszkolu jechać po ziemię

Ewo - dobry pomysł, tylko skąd tej ziemi wezmę? Wymyśliłam że zza płotu, tam mi pan zaorał kawałek, nazbieram ziemi i siup do jednej skrzynki, będzie pod korzeniowe Rewelacja!!

dzięki!
romka 18:43, 06 mar 2013

Karolka, pochwal się co jesz????
też bym chciała tak jak Ty
popcorn 19:02, 06 mar 2013

Hej Romka! Jem... niewiele Byłam wegetarianką 16 lat, teraz mam problemy ze stawami i zębami ale mięso jem - od 6 lat, odkąd zaszłam w ciążę z Młodą... ech
Myślisz że mam energię od tego co jem? Pewnie tak, ale to się raczej nazywa świr

pozdrawiam!
Krys 20:01, 06 mar 2013

Karolina pracusiu ja warzywnika jeszcze nie tknęłam ,tylko pomidorki posiałam ta traw się nazywa Ice Fountains oby nie zmarzła Zubilewicz własnie straszył powrotem zimy buuuu