Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:17, 12 maj 2013

Aniu - kwitnie. Dziwne, bo myślałam że razem z różami. Ale może razem z różami to ten drugi raz? Teraz przekwitnie, ciachnę ją, zasilę i czekam
A dumna jestem, bo sama ją wyhodowałam z nasion, w ubiegłym roku

pozdrawiam!!
Bogdzia 21:43, 12 maj 2013

U Ciebie jest na co popatrzec i najesc sie można . Ten rh wygląda jakby miał gliniasta ziemię za mało kwaśna . Opryskaj go kilka razy w kilkudniowych odstepach florowitem (rozcienczonym) z kilkoma kroplami cytryny lub grapeifruta(?) lub nawozu do iglaków , powinno na jakiś czas pomóc a na jesieni przesadzic w bardziej kwaśna ziemię.(tak mi się wydaje). A Ewa tez z nami na wycieczkę jedzie?Musze w końcu sprawdzic kiedy i skad wyjazd i jakieś inne szczegóły bo w sumie nic nie wiem.Pozdrówka.
popcorn 22:26, 12 maj 2013

Bożenko!
fajnie że zaglądasz Sałatka dzisiejsza była pyszna, jutro powtórka, bo sporo zostało.
Bo u mnie glina. A nawozem do iglaków zapomniałam podsypać zrobię co radzisz, dzięki!!
Jesienią wymienię mu ziemię pod spodem, bo przesadzać nie mam gdzie :/

Ewa jedzie, ale od siebie (jest z Kwidzyna). Innym autokarem, inną trasą zapewne, ale w tym samym terminie więc raczej się spotkamy
Wyjeżdżamy w piątek, 17go, o 17.00 z Łodzi Kaliskiej, parking od ul. Włókniarzy
powrót w niedzielę przed południem, więcej szczegółów nie znam - na razie. Umowy nasze mam wydrukowane.

miłego wieczoru!
pozdrawiam
Bogdzia 22:39, 12 maj 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko!
fajnie że zaglądasz Sałatka dzisiejsza była pyszna, jutro powtórka, bo sporo zostało.
Bo u mnie glina. A nawozem do iglaków zapomniałam podsypać zrobię co radzisz, dzięki!!
Jesienią wymienię mu ziemię pod spodem, bo przesadzać nie mam gdzie :/

Ewa jedzie, ale od siebie (jest z Kwidzyna). Innym autokarem, inną trasą zapewne, ale w tym samym terminie więc raczej się spotkamy
Wyjeżdżamy w piątek, 17go, o 17.00 z Łodzi Kaliskiej, parking od ul. Włókniarzy
powrót w niedzielę przed południem, więcej szczegółów nie znam - na razie. Umowy nasze mam wydrukowane.

miłego wieczoru!
pozdrawiam

Dzięki Karola , nie bede musiała szukac.
popcorn 22:41, 12 maj 2013

popcorn 08:17, 13 maj 2013

Wyrwałam wczoraj największe chwasty spod schnących cisów na ulicy. Było już późno, ok 20.30, żywej duszy na ulicy Nie skończyłam bo ciemno się zrobiło

Wcześniej poszerzyłam pasek przy cisach za domem (wyrwałam trawnik- posiałam tam rządek groszku zielonego, ale trawa mi na niego zaczęła wchodzić. Poszerzyłam o ok 35 cm i zmieściło się jeszcze trochę buraczków, portulaka warzywna - wynalazek i fioletowa marchewka Czekam na wzrost i plony

Miłego tygodnia!
malkul 10:24, 13 maj 2013

Karolcia - kolorowo, smacznie, dużo, szybko, pracowicie, uśmiech, dobroć - to tak na szybko co mi się nasuwa na myśl jak tu wpadam. piękne warzywka
popcorn 10:29, 13 maj 2013

Dziękuję! dużo, szybko - ooo, tak! zawsze

miłego tygodnia!!!
Gabriela 12:02, 13 maj 2013

Ale Ci zazdroszczę tej rukoli i sałaty, już możesz zrywać. Późno posiałam to i późno będę miała, a kupne nie smakuje tak samo, oj nie. Ta rukola z okrągłymi listkami jest lepsza od rokietty, którą też u nas pod nazwą rukola sprzedają.
popcorn 12:21, 13 maj 2013

Gabrysiu dzięki za info! Mam ją pierwszy raz, pyszna jest! Rokiettę siewną też kupiłam, ale jeszcze nie siałam...

ze skrzynek jakoś szybciej, już zaczynała w pędy kwiatostanowe wybijać...
pozdrawiam!!