Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Margarete 00:30, 21 maj 2013

Karolino jestem już po wieczornej uczcie dla oczu....smakowałam z dużą przyjemnościa piekne widoki z Holandii alez tam pięknie, ilu wrażeń doznałyście....super!
Jeśli chodzi o zakupy na Al to napisze ci a pryw dokładnie ile czego i co bym chciała. Ten facet ma tanie hosty, ja mam jedną jedyną o zielonych lisciach, bez obwódek - nie znam jej nazwy bo dostałam ja przedwczoraj jako kawał rosliny z bryłą ziemi od przyjaciól. Jutro ją wszdze w cieniu pod lasem ale dobrze by było dokupic te z obwódkami żóltymi i białymi. Ten facet ma dobre ceny bo w sklepie Florini tam w Łodzi na miejscu były dwa razy takie drogie a w naszym "zurawkowym" miejscu na ul. Rzgowskiej tez były po 10-12 zł wiec chyba u niego sie to opłaca, bo ma po 5 i po 7 zł. Ciekawe tylko jakie one są, może takie maleńkie...ale przeciez urosną, co tam, zamawiamy

anipla 01:54, 21 maj 2013

Przeczytałam że masz zamiar kupować roślinki - Ty masz gumowy ten ogród to potwierdzone,ile to ja razy słyszałam że już nie masz gdzie sadzići że nic już nie kupisz
o tu np . maj 2012 rok
popcarol napisał(a)

Mam problem, bo już nic a nic mi się na działce nie zmieści.
/

hi hi
a tak poważnie to zam złożone czekam... nawet się odezwali że może druga trawka się znajdzie (ta Twoja) i tak mi przyszło do głowy że może podzielą?? ciekawe i ciekawe kiedy przyjdą..

anipla 01:57, 21 maj 2013

Karola gdybyż miała nadwyżkę dzwonka skupionego to przygarnę i ja jeśli można ...pozdrawiam
popcorn 08:50, 21 maj 2013

Małgosiu - zamawiam! I do Bożenki Ci przytargam może jakąś hostę? I orlika fioletowego mam dla Ciebie?

Anitko - napisałam do Ciebie maila, nic nie chcesz?
Z gumy... no pewnie!! Wymyśliłam wczoraj ze te wielkie rozchodniki przesadzę pod dom, za brzoskwinie, tam gdzie nic nie chce rosnąc bo sucho. One przeżyją, powinny. A z przodu będę miała 5 miejsc na nowe roślinki Piwonie chce, drzewiaste, no i parę innych bylinek od gościa Dzwonki dla Ciebie juz w doniczce, już wysadziłam parę dni temu, bo wymyśliłam ze nie masz Jeszcze coś? Mow, bo jak będę kopać to najlepiej wszystko na raz
GabiK 08:58, 21 maj 2013

Karolinko, jak wymyślicie jakąś wycieczkę, to zabieram się z Wami.
Może lot z Warszawy? To mnie odwiedzicie przy okazji.

Wybierasz się na Święto Róż? Wskakuj w polskiego busa i przyjeżdżaj, mogę Cię nawet przenocować.
popcorn 09:04, 21 maj 2013

Gabrysiu,
dzięki! Nie wybieram sie, ja ciągle "dziki człowiek" jestem za dużo ludzi, pewnie jeszcze Maja... chociaż myślę ciężko, bo Danusi ogrodu nie widziałam na żywo... ech... i Twój od razu?
Dzieki serdeczne za zaproszenie! Myślę

Co do wycieczki, to pomyślę na 2014 na wiosnę, ale lot raczej z Lodzi - mam prawie za płotem lotnisko... ale jak coś będę montować, dam znać!
Margarete 10:23, 21 maj 2013

popcarol napisał(a)
Małgosiu - zamawiam! I do Bożenki Ci przytargam może jakąś hostę? I orlika fioletowego mam dla Ciebie?

Anitko - napisałam do Ciebie maila, nic nie chcesz?
Z gumy... no pewnie!! Wymyśliłam wczoraj ze te wielkie rozchodniki przesadzę pod dom, za brzoskwinie, tam gdzie nic nie chce rosnąc bo sucho. One przeżyją, powinny. A z przodu będę miała 5 miejsc na nowe roślinki Piwonie chce, drzewiaste, no i parę innych bylinek od gościa Dzwonki dla Ciebie juz w doniczce, już wysadziłam parę dni temu, bo wymyśliłam ze nie masz Jeszcze coś? Mow, bo jak będę kopać to najlepiej wszystko na raz

No to fajnie, dzieki to jak mi te z Al przyjda to będe miec : jadna hostę zwykła zielona ale jest wielka to ja podzielę, 2 nowe z żóltymi brzegami, 2 nowe o niebieskich lisciach a jeszcze dostane jakąś od ciebie HURRA! I za orlika z góry bardzo dziekuje, chetnie go przytule...
Margarete 10:25, 21 maj 2013

GabiK napisał(a)
Karolinko, jak wymyślicie jakąś wycieczkę, to zabieram się z Wami.
Może lot z Warszawy? To mnie odwiedzicie przy okazji.

Wybierasz się na Święto Róż? Wskakuj w polskiego busa i przyjeżdżaj, mogę Cię nawet przenocować.

A kiedy odbywa sie u Danusi to swieto róż ?
GabiK 10:33, 21 maj 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3267-swieto-roz-w-ogrodzie-nie-tylko-bukszpanowym-2013

Wystarczy wpisać święto róż w wyszukiwarkę na forum.
polichlorek 10:40, 21 maj 2013

ależ piękne czosnki!!
I różyczka - bajkowa