Gardenarium
21:28, 16 maj 2013
Kochani, wiem już kiedy będzie tegoroczne Święto Róż. - 22 czerwca 2013 (nie wiem czy róże będą kwitły
ale trudno)
Zapraszam na razie bez ograniczenia, ale jeśli zostaną przekroczone moje możliwości i możliwości ogrodu, to najwyżej zamkniemy listę szanownych Gości.
Nadmieniam, że ze względów organizacyjnych nasze Święto zbiegnie się z Otwartymi Ogrodami Komorowa.
Nasz ogród będzie pod nazwą:
"Ogrodowe inspiracje"
Termin ogrodu otwartego dla mieszkańców Komorowa 22. 06. 2013 r.
godzina 11.00 - 13.00 - dla Was najlepiej byłoby troszkę później, czyli od 12 - 12.30 do 15.
W ramach spotkania połączonego ze zwiedzeniem ogrodu, przewiduje się:
1. Wystawę zrealizowanych (wybranych) projektów ogrodów autorstwa gospodyni (rysunki w antyramach);
2. Wystawę - prezentację domków dla pożytecznych owadów (z opisem - informacją dlaczego tak ważne są owady pożyteczne w naszych ogrodach i dlaczego powinniśmy dbać o ich obecność w naszych ogrodach);
3. Żywe obrazy (prezentacja obrazów powstałych jako kompozycja z żywych roślin); (tego nie jestem pewna czy dam radę wykonać na czas)
4. Prezentację kompozycji w pojemnikach.
5. Będzie można zakupić narzędzia angielskie Joseph Bentley i domki
Gospodyni czyli ja - oprowadzi po ogrodzie, będzie udzielać wszelkich wyjaśnień - czyli wszystko o pięknej SZTUCE OGRODNICZEJ.
W tym roku nie będzie cateringu, ponieważ będziemy tuż po powrocie z czerwcowego wyjazdu do Anglii i pewnie będziemy ledwo "żywa" po przemarszach ogrodowych. Poza tym mamy tylko dwa dni na przygotowania ogrodu po długiej nieobecności.
Zapewnimy zimne napoje z lodem, weźcie kanapki
Bardzo Was za to przepraszam, ale jakoś poradzimy sobie.
Innego możliwego terminu nie ma, więc albo teraz albo wcale, bo nie dam rady

Zapraszam na razie bez ograniczenia, ale jeśli zostaną przekroczone moje możliwości i możliwości ogrodu, to najwyżej zamkniemy listę szanownych Gości.
Nadmieniam, że ze względów organizacyjnych nasze Święto zbiegnie się z Otwartymi Ogrodami Komorowa.
Nasz ogród będzie pod nazwą:
"Ogrodowe inspiracje"
Termin ogrodu otwartego dla mieszkańców Komorowa 22. 06. 2013 r.
godzina 11.00 - 13.00 - dla Was najlepiej byłoby troszkę później, czyli od 12 - 12.30 do 15.
W ramach spotkania połączonego ze zwiedzeniem ogrodu, przewiduje się:
1. Wystawę zrealizowanych (wybranych) projektów ogrodów autorstwa gospodyni (rysunki w antyramach);
2. Wystawę - prezentację domków dla pożytecznych owadów (z opisem - informacją dlaczego tak ważne są owady pożyteczne w naszych ogrodach i dlaczego powinniśmy dbać o ich obecność w naszych ogrodach);
3. Żywe obrazy (prezentacja obrazów powstałych jako kompozycja z żywych roślin); (tego nie jestem pewna czy dam radę wykonać na czas)
4. Prezentację kompozycji w pojemnikach.
5. Będzie można zakupić narzędzia angielskie Joseph Bentley i domki
Gospodyni czyli ja - oprowadzi po ogrodzie, będzie udzielać wszelkich wyjaśnień - czyli wszystko o pięknej SZTUCE OGRODNICZEJ.
W tym roku nie będzie cateringu, ponieważ będziemy tuż po powrocie z czerwcowego wyjazdu do Anglii i pewnie będziemy ledwo "żywa" po przemarszach ogrodowych. Poza tym mamy tylko dwa dni na przygotowania ogrodu po długiej nieobecności.
Zapewnimy zimne napoje z lodem, weźcie kanapki

Bardzo Was za to przepraszam, ale jakoś poradzimy sobie.
Innego możliwego terminu nie ma, więc albo teraz albo wcale, bo nie dam rady

Instagram Ogrodowiska