Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

grembosia 08:28, 26 maj 2013

popcarol napisał(a)

Dom:

Uwielbiam takie efekty, jest cudnie.
A pomysł na hortensjowy żywopłot- rewelacyjny.
popcorn 09:53, 26 maj 2013

Marzenko - dzieki! Fioletowe sa ladniejsze, bo w wiekszej masie Ale bialym lepiej trzymaja sie liscie...
Grembosiu - coraz ladniej sie robi tez u mnie A hortensje momze troche oslonia ten beton..

pozdrawiam!
popcorn 14:24, 26 maj 2013

Wrocilismy z targow, fajnie bylo Obejrzelismy przerozne kroliki, kury (silki jedwabistej nie bylo), przepiorki, golebie itp Maszyny rolnicze byly wypasione, kola o srednicy ponad 2 metry na oko

Roslin bylo troche; znalazlam fajna szkolke niestety az spod Lichenia; kupilam od pana wiaza Wredei szczepionego do ciecia w kulke za jedyne 30 zl. Pan mial tez oczywiscie glediczje trojcierniowa, ale nie ze soba:/ Za 30 zl tylko chcial mi sprzedac wisnie Amanogawa, cudna, ze 2 metry miala... ale nie mialam jej jak zabrac (5 pasazerow w naszym Polo). I dobrze, o gdzie bym ja posazila? Ech... Porozmawialam z nim chwile pytajac o rosliny, gosc stwierdzil "a pani ogrody robi?" Tylko swoj

Kupilam tez spora piwonie drzewiasta z paczkiem (ma byc biala) - 45 zl; oraz 2 nowe hosty po 7 - z mini liscmi, zolta i niebieska, listki lancetowate, no name niestety. Byly lilie po 1 zl i cale mnostwo roslin; ceny przyzwoite.
Stoisko Rh Ciepluchy mialo rosliny taniej niz u siebie (borowki am po 13 z nie po 15, duze rh po 30 zl). Ale Rh nie kupilam, juz nie mam miejsca, choc byl Percy Weissman...hmm... (ich mam za plotem, zawsze moge podjechac

Szkoda ze jutro poniedzialek Wracamy do domu, bede sadzic
popcorn 18:01, 26 maj 2013

Posadziłam nowe nabytki prócz Wredei. Chciałam go wsadzić na miejsce starego, ale boje się go uszkodzić... poza tym dookoła niego rosły hiacynty, jeszcze nie zaschły... wiec poczeka trochę w doniczce.
Posadziłam hortensje na nowej rabacie wzdłuż płotu sąsiadów, przed nimi rządek rodzynków brazylijskich Sa jednoroczne, ciekawe czy zaowocują...

Przydałoby się podlać ogródek, bo sucho jak pieprz, wczoraj lalo niedaleko, ale nie u nas.
agata_chrosc... 19:35, 26 maj 2013

Fajnie wyglądają czosnki z mozgą. pozdrawiam
Gabriela 20:02, 26 maj 2013

Te czosnki posadzone za trawą, to jest świetny patent, żeby schować ich ususzone liście. Pomyślę.
Gabriela 20:02, 26 maj 2013

Ponieważ wysłało się dwa razy to napiszę że cała ta rabata gdzie są czosnki b. dobrze wygląda.
Widzę też że nie ustajesz w zakupach i sadzeniu. Ja już powiedziałam sobie basta - i tak mam dwie duże trzmieliny do wsadzenia nie wiem gdzie ( bo mają takie cudne owocki jesienią), zostały mi jeszcze rozsady m.in. Twoich jeżówek i parę jałowców do uzupełnienia na "jałowcowisku".
Ale na takie targi to bym sobie pojechała i pooglądała.
Enya73 20:09, 26 maj 2013

Świetny patent na czosnki Chyba zgapię Pozdrawiam serdecznie
popcorn 21:02, 26 maj 2013

Agato, Anito - patent czosnki + mozga pokazywała GabiK - Plac Zbawiciela chyba w Wawie był tak rok temu obsadzony, zgapiłam I rzeczywiście się sprawdza, dobrze to wygląda

Gabrysiu - z zakupami przeginam, jestem zupełną "zakupoholiczka", jeśli o rośliny chodzi... ech już zupełnie nie mam gdzie sadzić... żeby coś nowego posadzić wykopuje coś co już rośnie Ale ze Ty nie masz miejsca? Z tak dużą działką? Zawsze trochę trawnika możesz ciachnąć

Podlałam ogródek, zimno jest bardzo, ech... miłego!!
Gabriela 21:34, 26 maj 2013

Karola, miejsca to ja mam aż nadto, ale nie mam koncepcji, ani czasu. Przestałam kupować tylko dlatego że śliczne, ten etap raczej mam za sobą, przerzuciłam się na nudne planowanie. I wymieniam się roślinami. Ale z ognistej rabaty nie wyplewiłam wszystkich maków no i koncepcję znowu diabli wezmą, chyba że zacisnę zęby i wyrwę jak będą większe.