Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po prostu ogród...

Po prostu ogród...

Celina 14:51, 13 mar 2012

Sylwio ,patrzyłam na córcię Twoją i to co robi, jak zaczarowana Nieprawdopodobne!!
W tym dzisiejszym świecie, gonionym, skomercjalizowanym,takie skupienie! taka praca.!
Cudnie! To Twoja zasługa!Pomysł i praca córki to bez dwóch zdań.! ale za tym wszystkich stoisz TY! to efekty Twojej "pracy"i ja to właśnie tak odbieram.Pozdrawiam.

sylllwia 20:19, 13 mar 2012

Dziękuję Celinko za komplementy, ale pomysł na to jajko nie do końca był mój - zaczerpnięty na warsztatach florystycznych Córka rzeczywiście jak coś robi to stara się dokładnie i starannie to wykonać, taka mała perfekcjonistka. Niekiedy mnie to nawet denerwuje, bo zabiera jej sporo czasu np. kolorowanie obrazka, bo nie może zostać nic białej kartki.

Karolkaaa 12:54, 16 mar 2012

sylllwia napisał(a)
Pewnie o te kule Ci chodzi

Też stałam i przyglądałam im się długo, i sadziła w myślach już je u siebie w ogrodzie.

mam pytanko....!
mam takie kulki w ogrodzie. Teraz po zimie troszkę zbrązowiały .. pewnie przymarzły- w środku całe brązowe. czy da się coś z tym zrobić? Proszę o pomoc.... bo szkodami ich strasznie
Karolkaaa 13:06, 16 mar 2012

a tak w ogóle ładnie tu u Ciebie. Może coś pościągam od Ciebie do swojego ogródka pozdrawiam
sylllwia 20:58, 16 mar 2012

mam pytanko....!
mam takie kulki w ogrodzie. Teraz po zimie troszkę zbrązowiały .. pewnie przymarzły- w środku całe
brązowe. czy da się coś z tym zrobić? Proszę o pomoc.... bo szkodami ich strasznie

Karolkaaa - na fotce powyżej to cis taxus baccata. Ja u siebie go nie mam, więc nie wiem co Ci poradzić, zdjęcie było robione w szkółce. Odnośnie cisa poczytaj sobie tutaj cis
Danusia (Gardenarium) pisała, że cis odbija ze starego drewna, jeśli nie jest martwe i że nawet gołe kikuty wypuszczą młode gałązki.
sylllwia 21:38, 17 mar 2012

Na szczęście nie musiałam iść dzisiaj do pracy i mogłam cały dzień spędzić na dworze.
Rano pojechałam na giełdę kwiatową do Tychów głównie po bratki i białą hortensję.

W drodze powrotnej była jeszcze Ikea, żeby sprawdzić czy są bukszpanowe kulki od Syli - i były

A później była przyjemna praca z sadzeiem bratków oraz przygotowywanie miejsca na nowy warzywnik.

justi 21:47, 17 mar 2012

Ależ piękne zakupy, aż się radośniej robi. Już posadziłaś to wszystko?
Pola 21:49, 17 mar 2012

Sylwia, zakupki super hortensje cudo oj będzie się działo w twoim ogródku, ja wczoraj zaliczyłam Ikea i Obi dziś mnie krzyż boli po ogrodowych pracach, ile w Tychach płaciłaś za hortensje,ja planuję przed świętami pojechać na giełdę
sylllwia 22:02, 17 mar 2012

Justi - Dzisiaj posadziłam bratki ale nie do gruntu tylko do skrzynek i doniczek. Bukszpanowych kulek nie sadziłam jeszcze, bo dopiero będe szukała na nie odpowiedniego miejsca. W koszyku wiklinowym są posadzone bratki i wisi na furtce, ale fotki nie mam dzisiaj.

Pola - Widziała wczorajsze Twoje zakupy i te stożki bukszpanowe. Wczoraj myślałam, że te stożki może z Ikei, ale chyba je w Obi kupiłaś. Hortensje w Tychach tej wielkości są po 30 zł, ma 9-10 kwiatów

Pola 22:06, 17 mar 2012

Syla cudne te hortensje i cena przyzwoita, stożki rzeczywiście kupiłam w Obi, dziś tylko kilka zagospodarowałam z przodu ogródka fotki dałam