Tak Basiu, to trudne zadanie
Wcześniej nie zwracałam uwagi na nazwy roślin, później wydawało mi się, że zapamiętam bez zapisywania (o naiwności ludzka ...), często kupowałam nie oznakowane (np. opis polegał na: róża pnąca czerwona), a wiele roślin,których etykietki zostawiałam niestety nie przyjęło się u mnie lub nie przetrwało kolejnej zimy.
Próbować jednak będę, bo dzięki Ogrodowisku wiem jakie to ważne (np. hortensje kwitną jedne na tegorocznych inny na dwuletnich pędach)
pozdrawiam Basiu słonecznie, bo u mnie wrzesień wyjątkowo piekny
Pogoda sprzyja pracom jesiennym na działce, ale ta praca przerywana jest chwilami na delektowanie się kwitnącymi jeszcze pięknie różami. New Down kolejny raz rozwija swoje pąki, a w dodatku teraz kwiat utrzymuje się dłużej
W najbliższy weekend w planach wymiana podpory pod tą różę dostanie nową ładną kratkę
pozostałe róże ten pieknie kwitną i sporo jeszcze pąków
bratki niezawodnie kwitną, teraz nawet w miejscach gdzie same się wysiały i mandewilla cieszy się słoneczną pogodą
to można ciąć tytoń? nie wiedziałam , mój taki wysoki, ale kwitnie cały czas, zbieram nasiona i będę wywalała powolutku, miejsce dla cebul potrzebne, ładniutko w ogródku Jolu, dobrze,że jest komu nową kratkę postawić