Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Zakupy przez internet

Zakupy przez internet

Borbetka 07:49, 19 mar 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Kusząca oferta,dostałaś już zamówione bukszpany?

Jeszcze nie dostałam, bo zaznaczyłam tej Pani, że proszę o wysyłkę jak nie będzie mrozu. Co bym poczęła z tymi sadzonkami? Dzisiaj napadało 30 cm śniegu i ziemia zmarznięta. Ja naprawdę już nie mogę tego znieść, czuję się jak w klatce zamkniętej. Ciekawe czy ze święconką pójdę w kozakach brnąc w śniegu . Tego jeszcze chyba nie było.
Basiaw 07:56, 19 mar 2013

Witam z krainy śniegu, to jakiś obłęd, co się dzieje za oknem

W ramach poprawy samopoczucia i marzeń o wiośnie chcę pogrzebać w ofercie szkółki Bergenia:
http://www.kwietnik.com.pl/

W zeszłym roku zdaje się Gabrysia mówiła, że tam kupuje.
Oferta ciekawa, bogata, poszperam sobie i coś zamówię, może funkie do uprawy w donicach?
Slawko 00:30, 04 kwi 2013

justyna0022 napisał(a)
Drogo mają na tym kwietniku np. hakonechloa 'Aureola' 12zł, redbaron 10zł a na tym polchloris hakonechloa 4,5zł, a red baron 2,4zł, chyba że sie myle i na kwietniku sprzedaja ogromne sadzonki ale to jest twój ogród i ty tu urządzisz hehe

Chciałem właśnie zapytać co sądzicie o szkółce http://www.kwietnik.com.pl/
Została mi polecona przez Pana, który zajmuje się projektowaniem więc myślę, że musi być dobra.
Ceny jak dla mnie niskie. Dla porównania ostnice u Kapiasów kupiłem za 13,- a tu mają za 6,-
Oferta również o niebo większa. Jedyny minus, że obawiam się właśnie zakupów przez internet, ja wolę zobaczyć rośliny.
sylwiaK 12:01, 05 kwi 2013

Ja kupowałam na allegro u pana Skonieczka1. Otrzymałam duże dorodne sadzonki kopane z gruntu wszystkie mi się przyjęły .Mogę szczerze polecić.
monteverde 12:07, 05 kwi 2013

Slawko napisał(a)

Chciałem właśnie zapytać co sądzicie o szkółce http://www.kwietnik.com.pl/
Została mi polecona przez Pana, który zajmuje się projektowaniem więc myślę, że musi być dobra.
Ceny jak dla mnie niskie. Dla porównania ostnice u Kapiasów kupiłem za 13,- a tu mają za 6,-
Oferta również o niebo większa. Jedyny minus, że obawiam się właśnie zakupów przez internet, ja wolę zobaczyć rośliny.

ale dostawa aż 25 zł strasznie drogo i rośliny wcale nie tanie, a ostnicę możesz dostać 2 ździebełka, ale trzeba zamówić, aby zobaczyć
Slawko 21:24, 05 kwi 2013

To jest logiczne przecież, że jeśli chciałbym kupić tylko kilka roślinek, to za te 25 zł za transport to bym wtopił ale przy już większej ilości roślin -powyżej gdzieś 40, to wydaje mi się, że nawet z tym transportem taniej wyjdzie. Przez internet to tylko bym się odważył byliny i trawy kupić... z krzewami i drzewami wolę nie ryzykować (za duże koszty i ryzyko).
Mirka 14:09, 06 kwi 2013

Witam Czy ktoś z was robił zakupy przez internet nasion w Cleome z Częstochowy Jaka obsługa?
Ania_79 07:29, 12 kwi 2013

Dostałam paczki od P. Marka Podstolca, wiedziałam, że ma dobre opinie, że jest zachwalany chyba na wszystkich możliwych forach ogrodniczych, ale to, co otrzymałam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Olbrzymie sadzonki, dorodne kłącza i do większości zamawianych roślin gratisy. W zasadzie mam prawie dwa razy tyle roślin co zamawiałam, dodatkowo P.Marek dorzucił mi ekstra gratisy z grupy , w której zamawiałam dużo odmian, np. ekstra liliowce, malwy,bodziszki, funkie. Mogłabym powiedzieć, że jestem b.zadowolona, ale tak się nie da- jestem b.b.b. zadowolona. Polecam!
Basiaw 07:42, 12 kwi 2013

Aniu, czy możesz powiedzieć gdzie u tego Pana kupowałaś, na allegro czy może ma sklep internetowy?
Ania_79 08:27, 12 kwi 2013

Basiu, kupowałam na allegro, nick podstolecmarek, kupowałam w styczniu-lutym, w tej chwili nic nie sprzedaje, ale myślę, że spokojnie możesz do niego napisać, jakie rośliny Cię interesują i poprosić o ofertę. Ma m.in.:świecznice, funkie, bodziszki,orliki, gipsówki, przegorzany, zawilce japońskie, jeżówki, tawułki, jarzmianki, liliowce,piwonie, pysznogłówki, liatry, płomyki, krawniki , malwy, języczki, astry,parzydła.