Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 08:14, 13 mar 2019

Magleska napisał(a)
Agata ...….współczuję szkód po wichurze ….mam nadzieję ,że szybko naprawią ….

mojemu sąsiadowi też podniosło dachówki ,ale na szczęście jakoś szybko naprawili ,a wyglądało z boku groźnie …

..aż truchlałam ,jak zobaczyłam po pracy jego dach i od razu leciałam na obchód wokoło swojego ….na szczęście tylko doniczki powywracało ...a dach cały ufff

dziś znowu wieje ….ech co za pogoda …….

i jakie fajne zakupy ogrodowe ta jabłonka śliczna ….na klematisach nie znam się ,bo nie mam jeszcze żadnego ….cena bratków coś za wysoka ….ja po 2,50 kupiłam

Niefajne takie szkody ale co zrobić. Dobrze że u Was cały dach.
U nas na razie nie wieje i nie pada.
Bratków będę dalej szukać. Za rozsądną cenę .
Nowa12 08:19, 13 mar 2019

zawitka napisał(a)
Wracam do derenia poczytałam i tak myślę że ten twój jak miał jeden kwiatek to powinien kwitnąć w tym roku obejrzyj go dobrze może ma pąki .doszłam do wniosku że te 3 moje są takie same jak twój to pewnie inna odmiana.Zobaczymy co te moje pokaż ą w tym roku. Jednego z tych trzech próbuję prowadzić na jednej nodze jako drzewko .

Przez to że nie kwitł to nawet nie wiem jak dokładnie wyglądają te pąki kwiatowe. Pozostaje go obserwować.
W zeszłym roku ledwo tego kwiatka znalazłam w liściach . Zdjęcie dla spostrzegawczych .

anbu 08:51, 13 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
A teraz proszę podpowiedzcie, czy można już powojniki wsadzać do ziemi czy lepiej poczekać i potrzymać je jeszcze w donicach?
I wiecie może czy po zakupie i posadzeniu takie powojniki powinno się przyciąć w tym roku czy ich się już nie rusza?

Ja w zeszłym roku też mniej więcej o tej samej porze dostałam swoje powojniki. Sadziłam na pewno dużo później, chyba w drugiej połowie kwietnia (ale i tak trzeba obserwować pogodę ).
Ja swoich nie przycinałam Dopiero w tym roku je ciachnęłam
BASIA8 09:30, 13 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
A oto prezentacja zakupów .

Gratki spóźnione przesyłam na seteczkę widzę pierwsze zakupy - piękne - cieszą oczęta i radują serducho Ja muszę się do Castoramy wybrać -wczoraj widziałam jak iglaczki na paletach wieźli W tamtym roku bukszpanki kupiłam po 4zł ładnie rosły, po zimie też dobrze się mają.
Pozdrawiam Serdecznie.
Nowa12 11:15, 13 mar 2019

sierotka napisał(a)
To bardzo drogie poczekaj zaraz będzie ich zatrzesienie to i cena spadnie
Jabłonki są w takiej cenie teraz kupiłam klematisie ciekawe jakie przyjdą ,ale one z reguły są takie cieniutkie nie martw się u rosną ja kupuję na pniu by mi miejsca mniej zajęły

Nie wiedziałam, że są clematisy na pniu. Ale faktycznie takie boroki z nich teraz są .
Nowa12 11:17, 13 mar 2019

Dominika11 napisał(a)
gratuluje przejścia pierwszej 100, teraz to z górki
pozdrawiam deszczowo

Najgorsza pierwsza setka .
Nowa12 11:20, 13 mar 2019

anbu napisał(a)

Ja w zeszłym roku też mniej więcej o tej samej porze dostałam swoje powojniki. Sadziłam na pewno dużo później, chyba w drugiej połowie kwietnia (ale i tak trzeba obserwować pogodę ).
Ja swoich nie przycinałam Dopiero w tym roku je ciachnęłam

Dzięki Aniu za podpowiedź. Też jeszcze poczekam. Po ostatnich anomaliach pogody to nie wiem co nas jeszcze czeka .
sierotka 11:26, 13 mar 2019

Nowa12 napisał(a)

Nie wiedziałam, że są clematisy na pniu. Ale faktycznie takie boroki z nich teraz są .

Dobra jesteś klematisy na pniu ha ha ha ,jabloneczki na pniu
Z Klematisa; )
Nowa12 12:24, 13 mar 2019

sierotka napisał(a)

Dobra jesteś klematisy na pniu ha ha ha ,jabloneczki na pniu
Z Klematisa; )

Tak Cię zrozumiałam chociaż lekko się zdziwiłam .
Może wymyśliłyśmy nową odmianę
Nowa12 12:30, 13 mar 2019

BASIA8 napisał(a)

Gratki spóźnione przesyłam na seteczkę widzę pierwsze zakupy - piękne - cieszą oczęta i radują serducho Ja muszę się do Castoramy wybrać -wczoraj widziałam jak iglaczki na paletach wieźli W tamtym roku bukszpanki kupiłam po 4zł ładnie rosły, po zimie też dobrze się mają.
Pozdrawiam Serdecznie.

Cześć Basiu. Rozumiem, że nie boisz się bukszpanków i ćmy . Ja trochę tak.
Ja muszę zajrzeć do Obi bo tam też już chyba coś rzucili na wiosnę .
Oj lubie bardzo takie zakupy. Ciuchowe zakupy mogą się schować .