Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

Anabell 21:55, 20 paź 2020

Halinko!

Cherry Red najładniejsza i tej zrobiłam jeszcze 3 krzaczki odłamałam sadzonkę i ukorzeniłam jeszcze zakwitła.
W jednej doniczce mam wyższą, są ciemne pączki czekam z niecierpliwością co się ukarze i porównam.
Ta z siatki jest w gruncie i ma maleńkie pączki.

Nareszcie doczekam się kilka kolorków.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
ElzbietaFranka 00:02, 21 paź 2020

Zawitka proszę cię rozmnazaj ile się da są tak piekne. Wszystkie biorę za zapłata. Nie każdy ma rękę do rozmnażania z galazek. Ja na pewno nie.

Siedzę teraz i czytam o rozmnażaniu szalwi omaczonej bardzo mi się podoba chyba tylko nasiona i Perowskiej można z nasion i patyczków ciekawe czy dam radę.
zawitka 08:34, 21 paź 2020

Anabell napisał(a)
Halinko!

Cherry Red najładniejsza i tej zrobiłam jeszcze 3 krzaczki odłamałam sadzonkę i ukorzeniłam jeszcze zakwitła.
W jednej doniczce mam wyższą, są ciemne pączki czekam z niecierpliwością co się ukarze i porównam.
Ta z siatki jest w gruncie i ma maleńkie pączki.

Nareszcie doczekam się kilka kolorków.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

U mnie Cherry jest piękna. Druga zakwitła Cornelia jest dość niska 50 cm kwiaty pojechały wczoraj na grób .

Ja chryzantemy nazywam lepszym zielskiem bo urwiesz kawałek wsadzisz co ziemi i masz donice. Ukłony dla Twojej pracowitości .
zawitka 08:39, 21 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Zawitka proszę cię rozmnazaj ile się da są tak piekne. Wszystkie biorę za zapłata. Nie każdy ma rękę do rozmnażania z galazek. Ja na pewno nie.

Siedzę teraz i czytam o rozmnażaniu szalwi omaczonej bardzo mi się podoba chyba tylko nasiona i Perowskiej można z nasion i patyczków ciekawe czy dam radę.

Na wiosnę jak przetrzymają się karpy chryzantem to będę miała sadzonki bo je sama lubię .Szałwi nie rozmnażałam ale perowskią tak. Peiowskia tak rozmnaża się fajnie .Teraz mam niską i czekam kiedy się rozrosnie bo mi ją koty utłukły.i też chcę rozmnożyc .
Basilikum 10:05, 21 paź 2020

Perowskia mi sie udaje zawsze
Gosialuk 21:30, 21 paź 2020

A jak rozmnażacie perowskię? Czytałam, że patyki na wiosnę do ziemi Ale jak długie? I kiedy konkretnie.
Kupiłam jedną specjalnie na rozmnożenie i chciałabym jak najwięcej sadzonek z niej uzyskać.
sylwia_slomc... 22:53, 21 paź 2020

Bardzo ładne chryzantemki
zawitka 08:52, 22 paź 2020

Basilikum napisał(a)
Perowskia mi sie udaje zawsze

zawitka 08:56, 22 paź 2020

Gosialuk napisał(a)
A jak rozmnażacie perowskię? Czytałam, że patyki na wiosnę do ziemi Ale jak długie? I kiedy konkretnie.
Kupiłam jedną specjalnie na rozmnożenie i chciałabym jak najwięcej sadzonek z niej uzyskać.

Robię to jak już są galązki lekko stwardziała ucinam np 15 cm dół galązki w ukorzeniacz górę ze 2 cm scinam i do ziemi tak z 5 cm i dję spokój całe lato .Rocię to koniec czerwca i lipiec .
JoannA 09:00, 22 paź 2020

Halinko, a w jakim miesiącu robisz te sadzonki?