Tak Ewo glebogryzarką. Nie zdążyliśmy więcej bo najpierw trawka wschodziła na trawniku i nie było jak przejechac do warzywnika, a potem dolało mocno i wszystko się obklejało. Jak podeschnie jest plan porżadnie uprawić , a potem wiosną przed siewem i po rozrzuceniu kompostu jeszcze raz
Hmmm struktura gleby po powodzi mocno nam się pogorszyła znowu mamy klajster, a mieliśmy już piękną pulchną ciemną ziemię....trzeba zaczynać od nowa....
Nie jestem ekspertem od trawników, nie doradzę niestety. Ja tak spóźniona w ogrodzie, że dopiero dzisiaj opryskałam miedzianem brzoskwinie, nie miałam sylitu więc wziełam miedzian, za to nie żałowałam i wykąpałam je dosłownie
Ta konstrukcja to imitacja studni z żurawiem
Powstała z trzpieni pni drzew. W tartaku robia paczki na owoce i ze środka zostaje taki odpad, który można tanio kupić
Trzeba by najpierw ph sprawdzić i porównac do tego co na tej rabacie jest. U mnie się też pojawia w rabatach mimo, że są w pełnym słońcu bo mam ziemię zwięzłą zbitą, wiosna zawsze korzuchy ściagam by puścić roslinom powietrze do korzeni.
Ja popiołem sypię, ale wapono też dobre byle nie pod rośliny kwasolubne