Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Pokaż wątki Pokaż posty

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Monia81 20:45, 19 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

No jakos tak sie podziało bez planowania
Wasz ogród też się zmienił niesamowicie Monia

Cieszą mnie te zmiany bardzo, w końcu doszłam do tego co chcemy i jak ma to wszystko wyglądać
A wy pracusie działacie, w swoim żywiole jesteście, mi się zachciało malowania w domu, bo w sezonie nie będzie czasu na to, a już czas najwyższy i trzeba się było za to wziąść buziaczki
sylwia_slomc... 21:09, 19 sty 2019

Katkak napisał(a)
faktycznie w porównaniu do Was to dużo mam śniegu w ogrodzie. Pracusie moje kochane . O tak, praca w ogrodzie oddziela nas od złych myśli, emocji i kłopotów. Bieganie działa podobnie

I to jest w naszych pasjach fantastyczne, że przenoszą nas w świat bez zmartwień i trosk
sylwia_slomc... 21:10, 19 sty 2019

Mariposa napisał(a)
Pierwszy powiew wiosny też już poczułam Ale mróz wrócił - a Wy, niezależnie od pogody ostro działacie!

Jak działaliśmy poprzednie sezony to prawie zimy nie było, na to samo teraz liczę
sylwia_slomc... 21:11, 19 sty 2019

Monia81 napisał(a)

Cieszą mnie te zmiany bardzo, w końcu doszłam do tego co chcemy i jak ma to wszystko wyglądać
A wy pracusie działacie, w swoim żywiole jesteście, mi się zachciało malowania w domu, bo w sezonie nie będzie czasu na to, a już czas najwyższy i trzeba się było za to wziąść buziaczki

Temat malowania przerobiliśmy poprzedniej zimy, tak dla ogrodnika to najlepszy czas na remont
gogo 00:36, 20 sty 2019

Do mnie zawitał mróz, znów jest -8.
Słońca brak, nie ma takich zachodów jak u Ciebie, ale umiarkowanie wieje.
Podziwiam wykonane prace, będziecie mieć mniej roboty wiosną.
sylwia_slomc... 00:42, 20 sty 2019

gogo napisał(a)
Do mnie zawitał mróz, znów jest -8.
Słońca brak, nie ma takich zachodów jak u Ciebie, ale umiarkowanie wieje.
Podziwiam wykonane prace, będziecie mieć mniej roboty wiosną.

U nas zapowiedzieli -6 zobaczymy czy będzie, w dzień było przyjemnie słonecznie i na plusie. Ale to dopiero 3 dzień ze słonkiem od początku zimy.
yolka 08:15, 20 sty 2019

Sylwia, te jajeczka to chyba jaj mszyc
sylwia_slomc... 10:03, 20 sty 2019

Joluś nie wiem bo te mszyc ciut podłużne, a te okrąglutkie bardzo błyszczące i woielkości nie jak łebek od szpilki tylko jak kropeczka którą szpilka może zrobić kłując. Malusieńkie ledwo dostrzegalne gdyby nie to, że się błyszczą.
Co by to nie było odcięłam razem z gałązkami i wiosną muszę się dokładnie przygladac tej jabłonce, czy się tam coś nie rozwija na niej
kasiek 10:19, 20 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie obiecuję, ale jak trafię to będę pamiętać

Spoko, nie spieszno mi Zreszta gdybyś była w Lerku to proszę zadzwon - potrzebuję dowiedzieć się o wymiarach altany których nie podali .
kasiek 10:21, 20 sty 2019

Cholewcia zapowiadaja mrozy, i to teraz kiedy śnieg stopniał - masakra! juz myślałam że obejdzie się bez okrywania...