Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:01, 23 lut 2019

Rumianka napisał(a)
Stolik z krzesełkami dopełnił wszystkiego, jest cudnie...

Już nie sauna, a izba się zrobiłaJeszcze łóżio dojdzie jak zrobimy, a na razie chyba materace na paletach, jeszcze będzie kołyska i może maszyna do szycia jak zdążymy przytaszczyć i odnowić....
Agania 22:01, 23 lut 2019

Przeuroczo
sylwia_slomc... 22:03, 23 lut 2019

Katkak napisał(a)
Sylwia hest cudnie i z charakterem. Tylko proszę, przewieś fartuszek gdzie indziej, daj kapelutkowi na wieszaku zagrać pierwsze skrzypce, bo genialnie ram wyglada. ,Przy fartuszku niknie.

Kasieńka fartuszek tam zostanie bo gra z deseczkami i wiadereczkami, a pierwszeństwo w grze dostanie gorset, który miałam jak byłam malutka z gorsetu babci przerabaiany
sylwia_slomc... 22:04, 23 lut 2019

Agania napisał(a)
Przeuroczo

Agatka w realu o wiele ładniej Ale przyjdzie ciepełko to przyjedziesz i posiedzisz przy stoliczku
Agania 22:05, 23 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
i tak to zostało

Mój kącik ogrodnika zmienia twarz

Swietnie super pomysł od Andy się ziścił
sylwia_slomc... 22:30, 23 lut 2019

Agania napisał(a)

Swietnie super pomysł od Andy się ziścił

Od kilku lat mi się ten pomysł podobał, a Ewa mi o tym przypomniała
kasiek 22:37, 23 lut 2019

Malowaliscie w takim zimnie - oj bidusie, łapki chyba zmarzły A lakier jak szybko sechł? Bo jak drewno było suche to chyba szybko?

Półeczki świetne, tabliczka tez - (ja uwielbiam swoją od Katki) - a kura jaka czadowa!
sylwia_slomc... 22:48, 23 lut 2019

kasiek napisał(a)
Malowaliscie w takim zimnie - oj bidusie, łapki chyba zmarzły A lakier jak szybko sechł? Bo jak drewno było suche to chyba szybko?

Półeczki świetne, tabliczka tez - (ja uwielbiam swoją od Katki) - a kura jaka czadowa!

Kasiu na zewnatrz zimno, ale w środku jak się drzwi zamknęło to szybko do słoneczka robiła sie przyjemna temperatura, drski suche to po pół godzinie było można chodzić w skarpetach
ale deski jak dłużej się stało to zimne, udało sie w każdym razie, gorzej było z malowaniem listewek na dachu bo gdzie eMuś więcej lazury zastosował to ściekało i wisiały sople z farby

Tylna sciana nadal nie malowana, może w tygodniu będzie lepiej temperaturowo
Dziewczyny są niesamowite, tyle niespodzianek mi nawiozły
ElzbietaFranka 23:00, 23 lut 2019

Ogladam Sylwio Wasze poczynania. Nawet dzieci pomagaja to fajnie, ze takie rodzinne zainteresowanie.
Pieknie wyszedl ten domek, tak czysciutko, ze w kapciach trzeba chodzic.
Dekoracje prima sort. Ta firanka na tej sciance ladnie pasuje. Gorsecika to pilnuj bo bardzo ladny i juz retro.
Moj stroj gdzies sie zawieruszyl.
Kiedys mialam stroj ślaski w szkole podstawowej jak spiewalam w chórze. Dluga spódniczka z atlasu w kwiaty, bluzka rekawy bufiaste, kasak haftowany cykinami no i korona/wieniec z koralikami na glowie. Moja mama mi szyla pamietam jak dziergała ten kasak.

Dobrze po wspominac

Jak eM nie poskąpi kasy bedziemy zadaszenie tarasu robic.

Wysylam w poniedzialek nasiona chodze z koperta juz od tygodnia w torbie.

Pozdrawiam

sylwia_slomc... 23:16, 23 lut 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Ogladam Sylwio Wasze poczynania. Nawet dzieci pomagaja to fajnie, ze takie rodzinne zainteresowanie.
Pieknie wyszedl ten domek, tak czysciutko, ze w kapciach trzeba chodzic.
Dekoracje prima sort. Ta firanka na tej sciance ladnie pasuje. Gorsecika to pilnuj bo bardzo ladny i juz retro.
Moj stroj gdzies sie zawieruszyl.
Kiedys mialam stroj ślaski w szkole podstawowej jak spiewalam w chórze. Dluga spódniczka z atlasu w kwiaty, bluzka rekawy bufiaste, kasak haftowany cykinami no i korona/wieniec z koralikami na glowie. Moja mama mi szyla pamietam jak dziergała ten kasak.

Dobrze po wspominac

Jak eM nie poskąpi kasy bedziemy zadaszenie tarasu robic.

Wysylam w poniedzialek nasiona chodze z koperta juz od tygodnia w torbie.

Pozdrawiam

Elu dobrze, że ta wykładzina będzie bo eM się buntuje na ściąganie butów, ale sprzątać to Mu się nie będzie chciało
No nic jak będzie sucho można w butach, a jak po deszczu to sie musi naumieć
Dzis było swieżo po malowaniu podłogi i o ile skarpety nam sie nie przyklejały o tyle naniesiony piach i ziemia z wielka przyjemnością by się w deski wtopiły, jutro już będzie lepiej i już jest chodniczek, u nas błotka sporo teraz wokół bo co chwilę to z kostką jeżdżone to z deskami spacerowane przez pełne dwa miesiące było
Matko ile kilometrów zrobiliśmy w tę i spowrotem....

Ten gorset to był już obiektem pożądania w rodzinie, ale nie ma bata nie oddam nikomuTakie pamiątki są bardzo cenne emocjonalnie
Dzieci to już nie dzieci, chłopy po 190 prawie rok starsza byłam od mojego Starszego jak za mąż szłam