Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Basilikum 10:22, 11 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Co ja bym bez Ciebie zrobiła Dzięki za wszystkie podpowiedzi IzaA na twardo próbowałaś? to może i my w maju się pokusimy o kaczuszki.....rosół z kaczki jest pyszny tylko czy takich wychowańców damy radę zjeść...

na twardo tez nam smakuje ale nie czesto robimy.
Musisz pprostu sama wyprobowac, jeszcze jedna dziewczynka by Ci sie przydala. Na kaczora powinno przypadac 2-3 kaczki
Iwonka 11:26, 11 mar 2021

I jak mamusiu po kilku dniach z dzieciakami Spokojnie czy wariują?
Każdy z obserwujących ma swoje ulubione U mnie to biegusy, Donald i Daisy. Wyglądają czadersko Kuzynka też miała, zawsze mi się buźka uśmiechała na ich widok.
I jak z jedzeniem owsa? Nadal wybierają?
Alija 15:40, 11 mar 2021

Ale masz super mieszkańców! Można ogląda i oglądać, podziwiać i podziwiać!

Nie mam swojego faworyta, wszystkie ptaszki mi się podobają!
sylwia_slomc... 18:37, 11 mar 2021

Basilikum napisał(a)

na twardo tez nam smakuje ale nie czesto robimy.
Musisz pprostu sama wyprobowac, jeszcze jedna dziewczynka by Ci sie przydala. Na kaczora powinno przypadac 2-3 kaczki

Ciężko będzie z jeszcze jedna bo by miały ciasno w wolierze, kaczuszki to nie małe ptaszki Z tej pary, którą mam to Donald jest odważniejszy jak ja jestem w wolierze Daisy rzadko wychodzi z kurnika. Uczymy się na wolierze wymijać bez ucieczki na złamanie karku, jest lepiej, ale daleko do braku obaw. Kury już się nie boją, papugi też nie, a kaczuchy okropnie wystrachane Kolejnego jaja na razie brak, ale u nas w nocy było -8 stopni to może dlatego...
sylwia_slomc... 18:44, 11 mar 2021

Iwonka napisał(a)
I jak mamusiu po kilku dniach z dzieciakami Spokojnie czy wariują?
Każdy z obserwujących ma swoje ulubione U mnie to biegusy, Donald i Daisy. Wyglądają czadersko Kuzynka też miała, zawsze mi się buźka uśmiechała na ich widok.
I jak z jedzeniem owsa? Nadal wybierają?

Owsem nie zainteresowany żaden z ptaków, nastawiłam do kiełkowania, może taki podpędzony posmakuje, a jak nie to albo musze do kogoś na młynek zawieźć zrobić śrutę, albo na przyszłą zimę bażanty w ogrodzie będą miały wypas
Chodzę koło nich jak kwoka Dzisiaj obcięłam przerośnięte pazury silkom bo im się pozawijały aż Ptaki generalnie się ze sobą dogadały chyba. Rządzi Klara, po Niej Karolinka, ale jakiejś większej krzywdy sobie nie robią. Karolek nie ogarnia, że te inne to też kury traktuje Je raczej jak z innego gatunku. Prowadza się tylko z Karolinką, kogut monogamista mi się trafił
sylwia_slomc... 18:50, 11 mar 2021

Alija napisał(a)
Ale masz super mieszkańców! Można ogląda i oglądać, podziwiać i podziwiać!

Nie mam swojego faworyta, wszystkie ptaszki mi się podobają!

Ja też nie mam, choć najczęściej głaszczę silki bo lubią, matkuję czubatkom bo to maluchy, najbardziej podoba mi Parka kochinów brązowych, największą sympatię mam dla kaczuch, z papugami mam sentyment i wspomnienia, gołębie czarują, najmniej polubiłam Klarę przez zadziorny charakterek, mam też wrażenie, że jest najstarsza z tej gromadki
Urszulla 19:27, 11 mar 2021

Akrobatyka na lianach....powiadasz.... ale masz tam fajnie z nimiszybko się oswajają. Papuga Łukasza uwielbiała pędy winogrona, jak fajnie ten sok z nich spijała....wypróbuj u siebie to już niedługo będzie.
Wszystkie bym głaskała gdyby się dały. Siłki na pewno
sylwia_slomc... 19:30, 11 mar 2021

Urszulla napisał(a)
Akrobatyka na lianach....powiadasz.... ale masz tam fajnie z nimi papuga Łukasza uwielbiała pędy winogrona, jak fajnie ten sok z nich spijała....wypróbuj u siebie to już niedługo będzie.

Takie z liśćmi Ula?
Urszulla 19:34, 11 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Takie z liśćmi Ula?

Liście sama urywała i wyrzucała ale te ogonki liściowe to był przysmak z sokiem
April 19:38, 11 mar 2021

No powiem Ci że jestem w szoku Takim pozytywnym Ptaszorki świetne, różnorodne, piękne
Bardzo wdzięczne okazy do fotografowania. Pewnie godzinami można je oglądać, żeby tylko czas pozwalał