Czasu mało bo ogród wzywa, roboty zatrzęsienie teraz Pogoda nie współpracuje wcale
Ci co jeszcze nie zdążyli, a mają w ogrodzie lub mają zamiar mieć
Ostatni gwizdek na czyszczenie starych budek dla ptaków i wieszanie nowych!!!
U nas dzisiaj zostały wyczyszczone, zwykle wcześniej to robimy, ale w tym roku czasu zabrakło. Na stodole przy drzewku 5 budek było zamieszkanych w ubiegłym sezonie, a jedna nawet czterokrotnie, gniazda były jedno na drugim pod sam otwór wylotowy
tylko trzy nie miały swoich lokatorów.
W całym ogrodzie zamieszkanych było 8 budek
Ale masz pięknych mieszkańców w wolierze ☺ Terax nie będzie wiadomo co bardziej podziwiać - ogród czy ptactwo ☺ Maja wygląda niczym panna młoda w "bezie" ☺
No nie wiem, czy Twój ogród może się nie podobać .
Ja uwielbiam taki „busz” , ale to nie wyklucza tego, że podobają mi się też ogrody bardziej nowoczesne, jak np. Miluni.
Uważam, że w każdym ogrodzie, niezależnie od stylu, można znaleźć coś, co nam się spodoba.
Dla osób bardzo pedantycznych, lubiących idealny porządek i symetrię mój ogród nie będzie gadał Próżno w nim tego się doszukiwać, jedyne co ta osoba może u mnie znaleźć to jakiś rytm w nasadzeniach w niektórych miejscach bo nie wszędzie Ktoś kto ma taki charakter i zamyka się na wszystko inne nie będzie się w moim ogrodzie dobrze czuł i to jest zrozumiałe całkowicie Gusta też są różne, każdy ma prawo do swoich, niektóre rośliny lubimy mniej lub bardziej, każdy jakieś tam ma co uwielbia i takie których nie kocha Ja np. nigdy chyba nie pokocham orzechów włoskich, mimo, że uwielbiam świeżutkie obrane ze skórki( od wielu lat nie jem bo uczulenie się objawiło)ale nie dlatego znielubiłam;') Nie lubię przez tego giganta od sąsiada, przez późne startowanie wiosną, sypanie które, potem sypanie łupin, później sypanie orzechami i na końcu masy liści, które usuwać trzeba bo trują ziemię A w miedzy czasie po każdym silnym wietrze pełno gałązek wszędzie , które wcześniej uschły na drzewie.
Tak to bywa, a inny mogą się zachwycać i uwielbiać to drzewo, zależy kto czego szuka i czego oczekuje od ogrodu Ale dzięki temu świat jest ciekawszy, że tak my jak i nasze ogrody są tak różne
Nie ma tu chyba dwóch bardzo podobnych ogrodów . Chociaż muszę przyznać, że czasami coś mi się miesza i później ciężko mi wrócić do jakiegoś danego zdjęcia w ogrodzie, bo po prostu nie potrafię skojarzyć, gdzie je widziałam (w sensie u kogo) .
Są ogrody w bardzo podobnym stylu i z podobnymi roślinami, ale tak naprawdę identycznych nigdy nie będzie. Każdy ma inne uwarunkowania środowiskowe, glebę, inne otoczenie, mikroklimat i gatunki zwierząt, które w nim występują