Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Gardenarium 21:44, 27 kwi 2021

Byłam, zobaczyłam. Jak u cb grujecznik, podmarzł?

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 00:14, 28 kwi 2021

Jutro go obejrzę, dziś brakło czasu na obchód po ogrodzie, bo przycinałam budleje, sadziłam w łąkę i warzywnik rośliny z pikowania, chciałam skorzystać z pogody bo znowu ma lać u nas.

A i zajrzałam do gillenii bo było pytanie o nią i u nas dopiero zaczyna spod ziemi wychylać czubki
kerii 00:41, 28 kwi 2021

Uff nadrobiłam pięknie , magnolie prześliczne i już kwitną u mnie dopiero pączki, kury fajna sprawa , mnie też się mażą i mogły by być nawet takie zwykłe ale na razie temat nie realny.
U mnie nad strumykiem bardzo dobrze się ma podagrycznik nic skubańca nie ruszy a tak serio to faktycznie problem z tym rowem. Mój strumyk tak nie wylewa ostatnio to było hmm chyba z 10 lat temu, w tedy też miałam pół ogrodu pod wodą. W tedy ograniczyłam rabaty tam gdzie woda na pewno nie sięgnie , resztę zakrzaczyłam, zalesiłam , trawę koszę.
Gosiek33 06:34, 28 kwi 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak nie zapomnę to zajrzę do niej, u nas dziś znowu przymrozek był, nie wiem jak. Ścinam wiosną suche przy sprzątaniu rabat przy samej ziemi.

Dziękuję, zetnę jak już te przymrozki się skończą, dziś znowu było -4C

Wczoraj rozgrzebałam jej nieco nóżki i znalazłam idące kiełki
sylwia_slomc... 11:06, 28 kwi 2021

kerii napisał(a)
Uff nadrobiłam pięknie , magnolie prześliczne i już kwitną u mnie dopiero pączki, kury fajna sprawa , mnie też się mażą i mogły by być nawet takie zwykłe ale na razie temat nie realny.
U mnie nad strumykiem bardzo dobrze się ma podagrycznik nic skubańca nie ruszy a tak serio to faktycznie problem z tym rowem. Mój strumyk tak nie wylewa ostatnio to było hmm chyba z 10 lat temu, w tedy też miałam pół ogrodu pod wodą. W tedy ograniczyłam rabaty tam gdzie woda na pewno nie sięgnie, resztę zakrzaczyłam, zalesiłam , trawę koszę.

Ja niestety rów mam pomiędzy podwórkiem, a dużym ogrodem nie da rady tak zrobić by dobrze wyglądało, więc robię co mogęKury to sporo frajdy, ale i obowiązek, jak z każdym zwierzakiem
sylwia_slomc... 11:07, 28 kwi 2021

Gosiek33 napisał(a)

Dziękuję, zetnę jak już te przymrozki się skończą, dziś znowu było -4C

Wczoraj rozgrzebałam jej nieco nóżki i znalazłam idące kiełki

Pisałam wczoraj, że u mojej też dopiero kiełki wystają
sylwia_slomc... 12:09, 28 kwi 2021

Wczoraj posadziłam roślinki od Edytki i przycięłam wszystkie budleje Dawida( mam ich już sporo....) z młodziutkich chyba dwie wypadły, reszta żyje w niezłej kondycji.

Emus skosił 2/3 ogrodu i zdjął trawę na części tego co planowane do zmiany przy żyrafowej. Dziś będzie sadzenie tam roślin z inspektu( głównie jednoroczne, ale pusty plac nie będzie straszył, a jak będę mieć byliny w to miejsce dosadzę.

Od sąsiadki dostałam dwa wory miscanta cukrowego w łąkę wczoraj, dziś go posadzę

I sadzenie roślin od Grażynki i Hanusi nad rowem.

Jeszcze pomidorki karłowe dzisiaj od mojej Pani odbieram i do inspektu daję.

Dziękuję Wszystkim dziewczynom za to, że tak chętnie się ze mną podzieliły Buzi ogromne

Dziś będzie dzień wielkiego sadzenia a miałam golić wrzosy.... Jeszcze mi potrzeba minimum trzy dni pogody by skończyć cięcie, a potem plewić mam i chyba w deszczu trzeba będzie
sylwia_slomc... 12:22, 28 kwi 2021

Opłaciło się ubiegłoroczne ciecie śliwy Hessei bo się zagęściła mocno i cudnie obsypana kwieciem w tym roku

ta po miesiącu cudnego kwitnienia wczoraj mróz załatwił, ale i tak nacieszyła nas

ażury oplewione, dąbrówki jeszcze dosadzę jak wody nie będzie, floksy sobie radzą nieźle zmężniały od zeszłego sezonu. A ten mech mógłby nawet całą szmatę zarosnąć, nie pogniewam się
Ale liliowce i hosty już idą więc nie będzie źle.
sylwia_slomc... 12:30, 28 kwi 2021

Miłość kwitnie

hankaandrus_44 12:30, 28 kwi 2021

POwodzenia w sadzeniu