Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:24, 06 maj 2022

Anusia2 napisał(a)
Tak, tak zdecydowanie brzeziniak zawsze przyciąga moje oczy. Jest cudowny za każdym razem to Ci piszę. Czy to wiosna czy jesień prezentuje się wyśmienicie.

Aniu nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że te moje brzozy tak fajnie urosły A wszystko to dzięki Komendówce
abiko 21:42, 06 maj 2022

Sylwia brzozownik jest cudo.. mnie urzeka o każdej porze u Ciebie
sylwia_slomc... 22:45, 06 maj 2022

abiko napisał(a)
Sylwia brzozownik jest cudo.. mnie urzeka o każdej porze u Ciebie

Odezwę się.
Martka 23:47, 06 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zachwycam się!  Sylwia.
Chyba nie sadziłabym szachownic w łączce, żal by mi było, że zaginą, one są tak delikatne, że chciałoby się je podziwiać z bliska, mieć "bardziej pod ręką"?
sylwia_slomc... 09:48, 07 maj 2022

Martka napisał(a)

Zachwycam się!  Sylwia.
Chyba nie sadziłabym szachownic w łączce, żal by mi było, że zaginą, one są tak delikatne, że chciałoby się je podziwiać z bliska, mieć "bardziej pod ręką"?

Martuś z tego co kojarzę to one w naturalnym środowisku na wilgotnych łąkach rosną zobaczę jeszcze, jeśli rośliny z u ieglego sezonu powychodza to spróbuję i z szachownicami
Martka 11:22, 07 maj 2022

Sylwia, miałam na myśli „zaginięcie optyczne” stanowiskowo sobie powinny poradzić
Kasiek 11:40, 07 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dostałam razem z litowymi nasionkami

To drzaczka i nasiona kopru. Drzaczki sama nigdy nie wysiewalam, kupilam kilka sztuk. Ciekawa jestem czy w tym roku u mnie sie pokaze...Koper lubie, bardzo. Za jego wyglad, za zapach i smak. Sadze go przy piwoniach,( ale mam go tez w innych miejscach) fajnie razem wygladaja. Lubie go w hostach i jarzmiankach, jakos mi tam pasuje

Herbatke lotosowa juz probowalas? Ciekawa jestem Twojej opinii My pijemy ja dosc czesto, przyzwyczailam sie do tego smaku, z miodem, jest ok.

Mam nadzieje ze z nasion ktore dostalas, wyrosna Ci piekne rosliny
Moje rosna i ladnie wygladaja, juz wszystkie rosna w miejscu docelowym, na kwiaty jednak sie nie nastawiam, wyczytalam, ze te moga pojawic sie dopiero w drugim roku.
Okazy lotosow ktore zaraz nam zakwitna, mozna kupic, ale....Wyhodowanie lotosu z nasiona, to duma i czysta przyjemnosc.

Sylwia, zycze Ci powodzenia i czystej, ogrodniczej radosci z hodowli ,, moich,, lotosow
Uprasza sie o relacje i fotki, tym razem musi sie udac

Przegotowywuj te wode....
sylwia_slomc... 23:01, 07 maj 2022

Martka napisał(a)
Sylwia, miałam na myśli „zaginięcie optyczne” stanowiskowo sobie powinny poradzić

A widzisz źle Cię zrozumiałam. Takie roślinki perełki sadzę w łące blisko ścieżki lub przy brzegu łąki koło płotków. Wtedy zawsze wypatrzę. Do tego te szachownice właśnie przekwitają, a w mojej łące trawy dopiero startują, powinno być je widać
sylwia_slomc... 23:09, 07 maj 2022

Kasiek napisał(a)

To drzaczka i nasiona kopru. Drzaczki sama nigdy nie wysiewalam, kupilam kilka sztuk. Ciekawa jestem czy w tym roku u mnie sie pokaze...Koper lubie, bardzo. Za jego wyglad, za zapach i smak. Sadze go przy piwoniach,( ale mam go tez w innych miejscach) fajnie razem wygladaja. Lubie go w hostach i jarzmiankach, jakos mi tam pasuje

Herbatke lotosowa juz probowalas? Ciekawa jestem Twojej opinii My pijemy ja dosc czesto, przyzwyczailam sie do tego smaku, z miodem, jest ok.

Mam nadzieje ze z nasion ktore dostalas, wyrosna Ci piekne rosliny
Moje rosna i ladnie wygladaja, juz wszystkie rosna w miejscu docelowym, na kwiaty jednak sie nie nastawiam, wyczytalam, ze te moga pojawic sie dopiero w drugim roku.
Okazy lotosow ktore zaraz nam zakwitna, mozna kupic, ale....Wyhodowanie lotosu z nasiona, to duma i czysta przyjemnosc.

Sylwia, zycze Ci powodzenia i czystej, ogrodniczej radosci z hodowli ,, moich,, lotosow
Uprasza sie o relacje i fotki, tym razem musi sie udac

Przegotowywuj te wode....

Dzięki Teraz wiem przynajmniej co i jak

Co do lotosów chciałam wczoraj kupić papier ścierny u nas w sklepie, ale niestety było zamknięte, nie wiem czemu. We wtorek może uda się kupić. Z tą wodą tak zrobię jak piszesz, choć powiem Ci, że te dwie moje bidy z nędzą co jeszcze dychają( muszę im cyknąć fotkę szału nie ma jeden ma dopiero pierwszy listek, o ile można to tak nazwać i pierwszy korzonek, albo dwa, drugi jeszcze nawet listka nie ma. Strasznie im to wolno idzie, a stale pod świetlówką stoją, a jak słonko to na słonku pod oknem. Powiem Ci że cokolwiek zaczęły rosnąć dopiero jak przestałam całkiem tą wodę wymieniać, zrobił się w niej nawet jakiś pływający glut, ale to im się wydaje nie przeszkadza. Więc nie ruszam bo znowu zastrajkują i padną.

Wdzięczna jestem bardzo
Rojodziejowa 20:37, 08 maj 2022

Sylwia, znasz może irysa "Gerald Darby"?