Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:09, 06 kwi 2019

kerii napisał(a)

Ale mi siepodobało to Twoje zdjęcie bo moja wisteria ma takie same pączki i to oznacza, że zakwitnie cieszę się jak dziecko

W ciągu trzech dni te pąki tak na masie przybrały, jeszcze w połowie tygodnia nie było widać, a wczoraj już takie
Moja rok temu pierwszy kwiatuszek miała latem, po cichu liczyłam na kwitnienie w tym sezonie, ale takiej obfitości się nie spodziewałam
sylwia_slomc... 23:11, 06 kwi 2019

abiko napisał(a)

Przekopując ziemię w koło niej tak aby je przeciąć po okręgu. Moja sąsiadka tak zrobiła u niej kwitnie.

Dopiero teraz zauważyłam nie 34 a 3, 4 miało być
sylwia_slomc... 23:13, 06 kwi 2019

abiko napisał(a)
Człowiek niby zna ten ogród dobrze, a tutaj ciągle coś się dzieje, jak nie czaple to piątki na niebie..
I tak sobie pomyślałam, że to wręcz nie możliwe, żeby w tak krótkim czasie ten domek tak urządzić. Wygląda jakby stał od dawna. Świetnie wygląda.

Bo borówki, jagody i drzewka już wcześniej rosły, jak grab i dąb puszczą liście jeszcze bardziej wtopi się w zieleń
sylwia_slomc... 23:14, 06 kwi 2019

dana1s napisał(a)
Wpływa, ale można to robić w sierpniu

O ile się człowiek jeszcze nauczy dzięki Wam
sylwia_slomc... 23:16, 06 kwi 2019

vita napisał(a)
I domek i poidełko, oczywiście wisteria też wyglądają świetnie! No proszę Pani

Ale to, to mnie w lekkie osłupienie wprawiło:

Zima porcelana, szkło wodne, folia w płynie? Hm

Ten domek to muszę jeszcze raz dokładnie obejrzeć.

Zimna porcelana to taka masa, którą można samemu zrobic w domu i lepić z niej, a szkło wodne znam z budowlanki( mąż budowlaniec, coś tam podpatrzyłam)
kerii 01:40, 07 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

W ciągu trzech dni te pąki tak na masie przybrały, jeszcze w połowie tygodnia nie było widać, a wczoraj już takie
Moja rok temu pierwszy kwiatuszek miała latem, po cichu liczyłam na kwitnienie w tym sezonie, ale takiej obfitości się nie spodziewałam

Ja na mojej już kiedyś zauważalnym, że jakieś takie inne te pąki no ale nie widziałam nigdy jak to wygląda.
Ta duża i stara to ani słychu ani widu chyba jednak się z nią pożegnam a ta co ma paki to trzeci rok rośnie i będzie kwitła teraz to tylko, żeby przymrozków już nie było, żeby jej krzywdy nie zrobiły.
la_estrellita 07:47, 07 kwi 2019

Sylwiu, nadrobię później. Teraz tylko powiem, że Maję widziałam już w ponoedziałek. Faknie wyszło, ogród zobaczyłam z innej perspektywy. I te naparstnice.... . Stresu po Was nie było widać. Domek czadowy a to urządzenie do chwastów też mam. Super sprawa. Ulubiony gadżet ogrodowy mojego eMa.
sylwia_slomc... 08:45, 07 kwi 2019

kerii napisał(a)

Ja na mojej już kiedyś zauważalnym, że jakieś takie inne te pąki no ale nie widziałam nigdy jak to wygląda.
Ta duża i stara to ani słychu ani widu chyba jednak się z nią pożegnam a ta co ma paki to trzeci rok rośnie i będzie kwitła teraz to tylko, żeby przymrozków już nie było, żeby jej krzywdy nie zrobiły.

No właśnie teraz jeszcze przetrwać ochłodzenia
sylwia_slomc... 08:48, 07 kwi 2019

la_estrellita napisał(a)
Sylwiu, nadrobię później. Teraz tylko powiem, że Maję widziałam już w ponoedziałek. Faknie wyszło, ogród zobaczyłam z innej perspektywy. I te naparstnice.... . Stresu po Was nie było widać. Domek czadowy a to urządzenie do chwastów też mam. Super sprawa. Ulubiony gadżet ogrodowy mojego eMa.

O widzisz, a ja jeszcze nie wypróbowałam. Do plewienia jeszcze nie doszłam, ale mam w kilku miejscach możliwość sprawdzenia. i nie tylko na mleczu, u nas sie na ten chwast mówi kobyle liście podobny kształtem do chrzanu, problem jest zawsze korzenie z ziemi wydłubać, a z kawałeczka odrośnie
hanka_andrus 09:02, 07 kwi 2019

A u nas na te liście mówiło się koński szczaw.