Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:38, 10 kwi 2019

Ścinki spalone

sylwia_slomc... 23:39, 10 kwi 2019

Anitka napisał(a)
Bardzo lubię to Wasze podwórko, takie mi przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Te wspomnienia przywołują drzewa owocowe tam rosnące. Wiem, że chorują, ale i tak tworzą niepowtarzalny klimat. I te magnolie - śliczne.

Super, że gronostaj u Was się pojawił. Jakiś taki niepłochliwy. I do zdjęć nawet zapozował. To super sprzymierzeniec. Tylko obawiam się o Wasze rybki w oczkach, bo on też nimi nie gardzi.

Wiem Kochana, ale ich lata policzone
Rybki na razie nie znikają
sylwia_slomc... 23:40, 10 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Hej Sylwia, zaglądam do Ciebie od czasu do czasu cichaczem . Ale w ostatni weekend widziałam u Mai Twój ogród i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem ogromu włożonej pracy i efektu jaki osiągnęłaś .

Dziękujemy Kasiu
sylwia_slomc... 23:42, 10 kwi 2019

Magleska napisał(a)
jak kolorowo ….czad a Magnolie teraz jak Królowe -czarują cudnie

Tym na dużym ogrodzie ciut przymroziło pączusie choć mało ich mają bo susza letnia dała im w kość mocno, te w podwórku nie odczuły bo cieplej i wody więcej miałay.
ElzbietaFranka 11:50, 11 kwi 2019

Dawno nie bylam, oddech zatrzymuje tak pięknie. Robota wre u ciebie widzę, że eM walczy z winoroślą też w sobotę wycięłam z eM dużo prawie tyle co siana po wertykulacja sterty mam.
Miałam spalić ale nie chciało się za bardzo palić no i dumi bardzo a wiatr jeszcze szalał za bardzo żywe a nie chciałam aby przy tak pięknej pogodzie komuś smrodzic. No i sucho u nas. Jakby nie daj Bóg zaiskrzyło to by mnie jeszcze wsadzili, a w dzisiejszych czasach lepiej nie ryzykować.

Teraz zakaz i nie wiem co zrobić chyba kule z pędów porobie.

U nas chłodno i wietrznie więc pewnie zastój we wzrostach wczoraj przymrozek.

Pozdrawiam

sylwia_slomc... 13:55, 11 kwi 2019

Elu walczyliśmy z rdestówką, winorośle w styczniu przycinałam
U nas w nocy troszkę porosiło, ale sucho mimo to. Przymrozków jeszcze nie było i licze, ze jednak nie będzie. Przymierzam się dzisiaj w szklarence włókniną siewy ponakrywać, bo kiepsko może być z pomidorkami
I to i owo może jeszcze raz owinę bo bardzo by mi było szkoda pąków na wisterii, kalinach i peoni drzewiastej, zwłaszczae, że ta z Bolestraszyc od Mariusza, od siewki wychowana ma jeden pączuś i hołubię ją jak mogę. Martagony i koronę perska musze zabezpieczyć.....i sporo jeszcze, ale nie dam rady, nie wiem co z klonami palmowymi bo w listkach młodziutkich, jak sciśnie mrozik to umarzną
roma2 15:15, 11 kwi 2019

Sylwuś paczka przyszła! Wszystko pięknie spakowane. I o moje zdrowie zadbałaś . Jutro posadzę. Program ogladałam daw razy . Dopiero po zdjęciach z drona umiejscowiłam sobie wszystko co pokazujesz. Hihi.
Masz przepiękny uśmiech!!!
Dziekuję Ci bardzo. Teraz uciekam po wyposażenie do kuchni w nowym domku. Ganiam jak głupia!
sylwia_slomc... 17:06, 11 kwi 2019

Romeczko cieszę się, że dotarło w całości, sadź i niech rośnie
Udanych łowów na zakupach i pokazuj koniecznie
la_estrellita 17:28, 11 kwi 2019

Jejku no, taka wiosna u Ciebie, tak wszystko kwitnie pięknie .
sylwia_slomc... 17:33, 11 kwi 2019

Agnieszkowiosna zaawansowana, ale teraz ziąb przyszedł, mam nadzieję mrozy nas ominą bo wszystko skasuja inaczej i klony palmowe i kwiaty kalin itd.
Dzisiaj ze Starszym owinęliśmy kaliny burkwoodi
Bo pączki już prawie rozwijaja i żal by mi było bardzo, Kiku też owinięta i wisteria robi za stracha na wróble, a martagony nakryłam wiadrami