Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:15, 11 kwi 2019

AgataM napisał(a)
Widać że kochasz Swój Piękny Ogród. Tyle w nim kwiatów i kolorów..... Jestem na bieżąco i pod wielkim wrażeniem... Czy Ty masz czas na odpoczynek? Wiem, odpowiesz, że w ogrodzie odpoczywasz. Ale przy Tobie można się kompleksów nabawić. .,....

Ostatnio musiałam się przestawić z porządków w ogrodzie na porządki w domu, bo Święta na karku i wstyd gości w brudnej chałupie przyjmować Kocham, choć plewienia nie specjalnie, a to mnie po Świętach czeka właśnie
Waclaw 23:33, 11 kwi 2019

coraz więcej wiosny u ciebie.
Z każdym dniem przybywa
sylwia_slomc... 23:46, 11 kwi 2019

To prawda, żeby tak jeszcze podlac z nieba zechciało
dana1s 06:25, 12 kwi 2019

Piękna wiosna u Was
Pąki na wisterii obfite, a ja pocichutku liczyłam choć na jeden ale nic nie ma... może za rok
Tak samo lilaki miały takie wielkie pąki a większość okazała się liściowymi. Cień zrobił swoje.
Ty sprzątasz, domek, a ja nic nie robię normalnie nie mam weny. Może od poniedziałku
Milka 06:30, 12 kwi 2019

Cudownie przy domu magnolie kwitną
Anda 07:25, 12 kwi 2019

Wiosna ma sie u Was gdzie wyszaleć Co krok kwiaty, młode listki, pięknie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kociamama 07:51, 12 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Więc tak wygląda deszcz....... U nas zjawisko od dawna nie widziane.
sylwia_slomc... 09:53, 12 kwi 2019

dana1s napisał(a)
Piękna wiosna u Was
Pąki na wisterii obfite, a ja pocichutku liczyłam choć na jeden ale nic nie ma... może za rok
Tak samo lilaki miały takie wielkie pąki a większość okazała się liściowymi. Cień zrobił swoje.
Ty sprzątasz, domek, a ja nic nie robię normalnie nie mam weny. Może od poniedziałku

Danuś ja sie też martwiłam czy mi lilaki odmmianowe w podwórku koło warsztatu zakwitną bo do tej pory tylko jeden kwity raz pokazał, ale jak rok temu zabrałam połowe korony wiśni to w tym sezonie na szczytowych gałązkach mają pąki wszystkie.
A Pamiętasz rok temu wczesna wiosna cięłam je dla zagęszczenia tak jak Ty to robiszMam nadzieję, że co roku cieszyć będą bo mam je na wprost przyszłego tarasu posadzoneWisteria w zeszłym roku pierwszy raz latem dwoma kwiatuszkami zakwitła, teraz cała na spektakl gotowa, tylko pogoda może psikus spłatać
sylwia_slomc... 09:54, 12 kwi 2019

Milka napisał(a)
Cudownie przy domu magnolie kwitną

To prawda Irenko Jak kiedyś nie ędzie tych chorych jabłoni to mam nadzieję na takie ilości kwiatów jak u Kasi Bawarki
sylwia_slomc... 09:55, 12 kwi 2019

Anda napisał(a)
Wiosna ma sie u Was gdzie wyszaleć Co krok kwiaty, młode listki, pięknie

Kocham wiosne gdy się wszystko do zycia budzi i tą późniejszą , nawet chyba bardziej niż lato, które głównie z podlewaniem kojarzę