Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:10, 10 cze 2024

TAR napisał(a)

zreszta widzialas na fotkach, wszystko co dostalam od dziewczyn z O. to rosnie zaczepiscie, juz po jednym sezonie moge odsadzac sama sobie sadzonki, to w ogole ekstra.

Pies mnie woła, juz wiem czemu, podloty dzieciola zielonego go zaczepiaja

Miejscówkę dla domu i ogrodu masz niesamowitą, tyle tam życia wszelakiego
Rośliny rosną jak szalone u Ciebie i u nas też.
sylwia_slomc... 20:11, 10 cze 2024

Juzia napisał(a)

Aaaaaa!
Bosko!
Nawet nawłoć ładnie wygląda!

Jakbyś chciała to mogę wykopać sadzonkę tej mojej róży na Twoje areały
sylwia_slomc... 20:15, 10 cze 2024

Dorota321 napisał(a)
Sylwio, czy pamiętasz może nazwę tej bordowej piwonii? przydała by mi się w tak mocnym kolorze.
Zachłystuję się widokami z Waszego ogrodu, zdjęcia robione o złotej godzinie cudownie podkreślają jego naturalistyczny zamysł.

Dorotko niestety nazwy nie podam bo Pan u którego kupowałam miał tylko zdjęcia z kwitnienia sam nazwy nie znał. Ale ona mi się wysiewa więc gdybyś chciała siewki to nie ma sprawy choć nie wiem po jakim czasie taka siewka zakwita, na dzielenie karpa jest jeszcze za młoda to jej trzeci sezon dopiero z małego korzonka, ale rośnie na razie dobrze więc za dwa lata może będzie już jak ukopać.
sylwia_slomc... 20:20, 10 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia przepiękna ta łaka. Ciągnie się i ciągnie w nieskończoność.
Przyszedł mi pomysł, że PiS balkonem w Wawie też coś takiego zrobię. Posadzę wszystkie moje rośliny ozdobne w trawnik.
Jesienią wszystko kosisz jak leci i wiosna znowu odrasta tak.
Widzę u ciebie iryski, goździki itd.
Jeszcze raz warto było sądzić wszędzie i wszystko aby był także efekt. Jeszcze trawy jesienią czekam

Elu nawet nie jesienią, a zimą kosimy bo wtedy 100 procent, że bażantów na jajkach już nie ma. Jesienią jeszcze się zdarzały. Ale pod blokiem tego problemu mieć nie będziesz, sadź rośliny mają moc, w końcu w w naturze też muszą sobie same radzić w trawach właśnie U nas gdyby nie ta nawłoć byłoby jeszcze lepiej, ale cóż poradzić. Ale obserwuję u sąsiada w ugorze, ze ona po pewnym czasie jakby zanika, pewnie jak wyjałowi już ziemię i brak jej składników pokarmowych. Tyle, że nowe się nasiewają w innych miejscach w tym czasie. Zobaczymy jak to u nas będzie bo wysiewać się jej nie pozwalamy, po kwitnieniu jak się da to wyrywamy, a jak nie to obłamujemy kwiaty by nasion nie było.
Juzia 20:53, 10 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jakbyś chciała to mogę wykopać sadzonkę tej mojej róży na Twoje areały

Dzięki... mam swoje
kasiek 15:03, 11 cze 2024

Rany czasu brak ale u Ciebie chociaż zostawie parę słów podziwu - macie rozmach z tym ogrodem, podziwem upór i konsekwencje, ale tacy ludzie tworzą historię - super Sylwciu, byle tak dalej szło (zdrowie tez )
sylwia_slomc... 15:42, 11 cze 2024

kasiek napisał(a)
Rany czasu brak ale u Ciebie chociaż zostawie parę słów podziwu - macie rozmach z tym ogrodem, podziwem upór i konsekwencje, ale tacy ludzie tworzą historię - super Sylwciu, byle tak dalej szło (zdrowie tez )

Widziałam, że u Was też sporo się ostatnio zadziało
Gosialuk 16:08, 11 cze 2024

Jaka porcja fotek. Jest na czym oko zawiesić. Zdjęcia obejrzałam z prawdziwą przyjemnością. Szkoda, że masz ten problem z aparatem.
A z telefonu nie możesz przegrać na laptopa i dopiero potem wstawiać? Ja tak robię, tylko przy podłączaniu telefon musi być odblokowany, żeby komputer mógł odczytać pliki. Potem kopiuję z telefonu do folderu i dopiero wstawiam.

I prace remontowe postępują. Pozdrowienia dla ekipy.
sylwia_slomc... 20:20, 11 cze 2024

Gosialuk napisał(a)
Jaka porcja fotek. Jest na czym oko zawiesić. Zdjęcia obejrzałam z prawdziwą przyjemnością. Szkoda, że masz ten problem z aparatem.
A z telefonu nie możesz przegrać na laptopa i dopiero potem wstawiać? Ja tak robię, tylko przy podłączaniu telefon musi być odblokowany, żeby komputer mógł odczytać pliki. Potem kopiuję z telefonu do folderu i dopiero wstawiam.

I prace remontowe postępują. Pozdrowienia dla ekipy.

Gosia no właśnie jest problem z tym zgrywaniem bo laptop nie chce widzieć telefonu. Mnie się nie udaje, syn jest ostatnio nie za często bo praca, a i Jemu zeszło z godzinę nim się udało.
daszum 00:10, 12 cze 2024

U Was wszystko jest takie dorodne i imponujące.
Rośliny odwdzięczają się za Waszą opiekę.