Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Pokaż wątki Pokaż posty

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 14:42, 17 lip 2024

Rumianka napisał(a)
Sylwia, u Ciebie tak wszystko się rozrosło więc żeby wszystko obejść i obejrzeć to myślę, że potrzeba całego tygodnia chodzenia po ogrodzie, bo krócej to oglądanie po łebkach...cudnie masz....

Eeee aż tyle to nie Rozrosło się i niech rośnie w końcu na ten moment dość długo przyszło nam czekać. Niektóry sadzą rośliny tej wielkości co moje teraz
sylwia_slomc... 14:43, 17 lip 2024

TAR napisał(a)
Zamowilam sobie mala Hot Choclate, a co mi tam niech rosnie

No i dobrze. Też wychodzę z tego założenia
sylwia_slomc... 14:44, 17 lip 2024

Urszulla napisał(a)

Alicja zwróciła uwagę na złotego derenia, piękny

Mocna plama koloru, a gałązki zimą bardziej bordo niż czerwone.
sylwia_slomc... 14:45, 17 lip 2024

Urszulla napisał(a)

Fantastyczne połączenia roślin.

Szkoda tylko, ze trzcinnik pionu nie chce trzymać co roku albo połamany albo się wykłada na wietrze mimo osłoniętego miejsca. Może powinien być niższy...
sylwia_slomc... 22:11, 21 lip 2024

Po kiepskim tygodniu dzisiaj miałam super dzień.
Po pierwsze spędziłam go w cudownym ogrodzie Anitki i relację obiecuję choć będzie telefonem cykana. Kocham Tę Kobietę za samo istnienie. Mało jest jeszcze takich ludzi jak Ona. Bardzo ważny człowiek w moim życiu. Dziękuję za to, że mam taką przyjaciółkę.
Po drugie spędziłam go w gronie cudownych, zakręconych ogrodniczek czyli masa paplaniny o wszystkim co zielone i kolorowe, wszystkim co się z tą zielonością i kolorami wiąże, pełna wymiana doświadczeń i nie tylko. Świetny reset, w takim towarzystwie można odpoczywać do woli i się nie znudzi nigdy
Po trzecie udało mi się odzyskać zdjęcia liliowcowe, z pomocą aparatu Anitki zgrałam na swojego lapka z karty pamięci. Więc w najbliższym czasie spam liliowcowy i nie tylko, nie ważne, że już nieaktualne, ale się cieszę, że je odzyskałam

Po czwarte, wisienka na torcie
Mam nowy aparat Kupiłam od Ani taki sam jak ten co go miałam Jestem mega wdzięczna bo to była dla mnie niesamowita niespodzianka A radość mi sprawiła ogromną. Bez tego aparatu czułam się jak bez ręki. Niedobre jest takie przywiązywanie się do rzeczy martwych bo one mają swoją datę przydatności, a mnie bardzo trudno coś zmieniać, zwłaszcza jak ja nietechniczna jestem. Ogarnianie nowego sprzętu jest dla mnie jak toczenie kamienia pod górę, ciężko mi idzie i efekt mierny. Zwykle nie znam pełnych możliwości tylko podstawowe Więc jestem mega happy bo mam nowy" stary" sprzęt, taki co go jakoś już rozgryzłam i coś tam umiem z nim zrobićAnia zrobiła mi dzień i kolejne dni bo będę cykać znowu
sylwia_slomc... 22:14, 21 lip 2024

No to zaczynam spamować liliowcami na całegoJak coś się powtórzy to sorki bo nie pamiętam na którym ostatnio skończyłam( z aparatu)

sylwia_slomc... 22:16, 21 lip 2024

sylwia_slomc... 22:17, 21 lip 2024

sylwia_slomc... 22:19, 21 lip 2024

sylwia_slomc... 22:21, 21 lip 2024