Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:09, 26 maj 2025

Makao napisał(a)

Piękne okazy. Bardzo ciekawe

Na zdjęciach trudno oddać wielkość roślin realną. Ale warto takie miejsca odwiedzać żeby sobie zobaczyć jakie rozmiary rośliny osiągają, zwłaszcza drzewa i krzewy bo te najtrudniej potem przesadzić. Np judaszowce i grujeczniki to wcale nie są malutkie rośliny.
Monia81 22:05, 26 maj 2025

Obejrzałam z przyjemnością mam nadzieję, że mój śniegowiec za parę lat tak będzie wyglądał
Ulina 22:07, 26 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, piękna ta część ogrodu przydomowego. Wszystko urosło i się zespoliło. Jaką to odmiana rodka białego z żółtym?
sylwia_slomc... 22:45, 26 maj 2025

Monia81 napisał(a)
Obejrzałam z przyjemnością mam nadzieję, że mój śniegowiec za parę lat tak będzie wyglądał

Też na to liczę Monia Już posadziłam tak mnie zachwycił
sylwia_slomc... 22:46, 26 maj 2025

Ulina napisał(a)

Sylwia, piękna ta część ogrodu przydomowego. Wszystko urosło i się zespoliło. Jaką to odmiana rodka białego z żółtym?

Białe z żółtym to azalia wielkokwiatowa, ale nie wiem jakie imię nosi.
Krakus 07:28, 27 maj 2025

ależ ty masz rodkow i azalii w sezionie to schowane w zieleni a teraz gwiazdorzą.. z przyjemnościa poogladałem...
sylwia_slomc... 10:28, 27 maj 2025

Krakus napisał(a)
ależ ty masz rodkow i azalii w sezionie to schowane w zieleni a teraz gwiazdorzą.. z przyjemnościa poogladałem...

Docelowo chyba będzie więcej w przyszłości, być może zastąpią mi wiosną byliny.... zobaczymy. Na razie będę dosadzała dwie kalmie
Krakus 10:32, 27 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Docelowo chyba będzie więcej w przyszłości, być może zastąpią mi wiosną byliny.... zobaczymy. Na razie będę dosadzała dwie kalmie

znowu googlowanie i przez Ciebie ( a może lepiej dzięki Tobie) kolejne chciejstwo

fajnie z rodkai sie może połączyć a już mi pewne miejsce w ogrodzie pod dębem na zakątek rodkowy i pewnie teraz tez kalmiowy będzie
sylwia_slomc... 12:10, 27 maj 2025

Krakus napisał(a)

znowu googlowanie i przez Ciebie ( a może lepiej dzięki Tobie) kolejne chciejstwo

fajnie z rodkai sie może połączyć a już mi pewne miejsce w ogrodzie pod dębem na zakątek rodkowy i pewnie teraz tez kalmiowy będzie

Rodki i azalie po wymieszaniu tej naszej gliny z torfem i kompostem nawet fajnie dają radę więc mam nadzieję, że kalmie też sobie poradzą To było moje chciejstwo od paru już lat. Po wizycie w Brzoskwini gdzie mają wawóz rodkowo azaliowo kalmiowy i enkiantowey właśnie. Enkianta mam kilka lat nawet fajnie sobie radzi. Gorzej sobie radzą skimie, ale może przez powódź bo rok wcześniej były całkiem ok.
eda 11:10, 29 maj 2025

U ciebie zawsze można oczy napaś mega kolorów i duuuużooo...
Podziwiam .
Kiedy odpoczywasz ?
Buziaki zostawiam ...