Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:16, 13 maj 2019

Doranma napisał(a)
Ależ miałam spacer ☺ Najpiękniejsze orliki na ostatnim zdjęciu. Intryguje mnie ten wał ziemny - co na nim będzie? I z jqkiego miskanta tyczki, że aż takie mocne?

Wał już dzisiaj zmienił się w donicę
a tyczki z giganteusa
Doranma 23:20, 13 maj 2019

To ją pokazuj ☺
sylwia_slomc... 23:27, 13 maj 2019

Jeszcze w aparacie w tygodniu na pewno pokażę
AniazUroczyska 00:19, 14 maj 2019

Dobrze widzę, ścięłaś włosy?
Gunerka mieszka jeszcze w namiocie dniem i nocą? Ja swoją przykrywam tylko na noc.
Za szybko odkryłam?
Katkak 06:01, 14 maj 2019

Widoki zapierają dech, no coś pięknego. Ależ to wszystko porosło. Niedawno to szałas królował na górze, a teraz już zatopiony w zieleni. Odwdzięczają się roślinki za tyle serca. Powiedz Dżumie, że jest moją bohaterką i jak mi obieca, że jej dzieci też będą tłukły gryzonie to zaadoptuję. Taki kit to skarb. Mój bez też iznak życia nie daje, choć pod korą wciąż zielony. Dałam mu gnojówkę z pokrzyw, zobaczymy. Chyba udało mi się dwa patyczki id tego zdrowego ukorzenić, więc w razie w mam czym zastąpić. A zależało mi, bo tej odmiany Sutherland Gold coś znaleźć nie mogę na necie. Są inne złote, ale tego nie ma. Trzymaj kciuki.
sylwia_slomc... 10:27, 14 maj 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Dobrze widzę, ścięłaś włosy?
Gunerka mieszka jeszcze w namiocie dniem i nocą? Ja swoją przykrywam tylko na noc.
Za szybko odkryłam?

Aniu wzrok Cię nie myli
Tak jeszcze do końca tego tygodnia Nasza jest dużych rozmiarów, trudno byłoby ją nakrywać codziennie na noc, a i wiatry takie okrycie zabrałyby raz dwa, a tak to na dzień pół sciany ma otwarte, a na noc zamykane, w sobotę planujemy zdemontować okrywę. Zawsze po Ogrodnikach i Zośce
sylwia_slomc... 10:30, 14 maj 2019

Katkak napisał(a)
Widoki zapierają dech, no coś pięknego. Ależ to wszystko porosło. Niedawno to szałas królował na górze, a teraz już zatopiony w zieleni. Odwdzięczają się roślinki za tyle serca. Powiedz Dżumie, że jest moją bohaterką i jak mi obieca, że jej dzieci też będą tłukły gryzonie to zaadoptuję. Taki kit to skarb. Mój bez też iznak życia nie daje, choć pod korą wciąż zielony. Dałam mu gnojówkę z pokrzyw, zobaczymy. Chyba udało mi się dwa patyczki id tego zdrowego ukorzenić, więc w razie w mam czym zastąpić. A zależało mi, bo tej odmiany Sutherland Gold coś znaleźć nie mogę na necie. Są inne złote, ale tego nie ma. Trzymaj kciuki.

Trzymam kciuki i też sie musze za ussuryjskim znowu rozejrzeć, tak mi szkoda tamtego
Juz był taki duży w porównaniu do tego co kupiłam....
Teraz nie wiem czy w to samo miejsce moge posadzić, a tam go właśnie potrzebowałam.
Powiem Dżumie Jej dzieciaki zawsze łowne były
Agania 11:21, 14 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cos słonecznego po takim zimnym pochmurnym dniu

widać już z daleka brzozy w brzeziniaku

Przekolorowo jest w donicach, super wyglądają te poduchy
Frądy paproci i klonik tak podświetlone słońcem wyglądaja zjawiskowo trudno oczy oderwać
Sylwuś jak Ci te brzozy śmignęły, gdzie nie popatrzę wszystkim rosną rosliny jak na drożdżach, a u mnie rośliny gniją, albo znikają za sprawą nornic i karczowników
sylwia_slomc... 12:18, 14 maj 2019

Agania napisał(a)

Przekolorowo jest w donicach, super wyglądają te poduchy
Frądy paproci i klonik tak podświetlone słońcem wyglądaja zjawiskowo trudno oczy oderwać
Sylwuś jak Ci te brzozy śmignęły, gdzie nie popatrzę wszystkim rosną rosliny jak na drożdżach, a u mnie rośliny gniją, albo znikają za sprawą nornic i karczowników

Agatka ja właśnie żegnam klona ussuryjskiego i aż mi się płakać chce, bo podrósł już ładnie i padł
Znowy trzeba zaczynać od nowa, a zależało mi by się ogród starzał równomiernie. Teraz nie wiem czy mogę kolejnego wsadzić w to samo miejsce bo nie wiem czemu padł.
AniazUroczyska 13:19, 14 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu wzrok Cię nie myli
Tak jeszcze do końca tego tygodnia Nasza jest dużych rozmiarów, trudno byłoby ją nakrywać codziennie na noc, a i wiatry takie okrycie zabrałyby raz dwa, a tak to na dzień pół sciany ma otwarte, a na noc zamykane, w sobotę planujemy zdemontować okrywę. Zawsze po Ogrodnikach i Zośce

Super fryzurka, twarzowa! Świetnie wyglądasz! Tak trzymaj!
Moja księżniczka jest malutka, ale najważniejsze że odbiła, bo pierwsze listki uschły albo przemarzły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies