Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:43, 15 maj 2019

deszczowymaj napisał(a)

Czyli jednak dobrze zrobiłam intuicja ogrodnicza mnie nie zawiodła

A ten zając to wariat jakiś czy cóś..jak on śmiał w ogóle takie cudo tknąć ..a żeby drań miał czkawkę przez cały rok
Trzy lata temu tak go skrócił j7ż by fajne drzewko było, ale dobrze, że wyżyło
kerii 11:15, 15 maj 2019

Zakupy bogate ja to tylko tak symbolicznie kilka trawek zakupiłam, muszę się najpierw uporać z doniczkami, które już stoją w ogrodzie tu i tam i czekają na sadzenie. A tymczasem od niedzieli pada i pada i nie wiadomo kiedy przestanie, rozumiem że deszcz potrzebny ale przesada w żadną stronę nie jest wskazana

Szybko Ci róża wystartowała i złotokap śliczny.
Magleska 11:17, 15 maj 2019

Sylwuś zakupy śliczne ,a ogród czaruje kolorami ciągle

moje buczki teraz też pięknie wyglądają-fajnie się przyjęły pomimo 3 krotnej przeprowadzki

dość mam tego deszczu buuuu
sylwia_slomc... 12:06, 15 maj 2019

kerii napisał(a)
Zakupy bogate ja to tylko tak symbolicznie kilka trawek zakupiłam, muszę się najpierw uporać z doniczkami, które już stoją w ogrodzie tu i tam i czekają na sadzenie. A tymczasem od niedzieli pada i pada i nie wiadomo kiedy przestanie, rozumiem że deszcz potrzebny ale przesada w żadną stronę nie jest wskazana

Szybko Ci róża wystartowała i złotokap śliczny.

Byłam, czytałam, stojące doniczki widziałam, deszczyk podlewa, ja jak pomyslę o tej suszy co rok temu była to sie cieszę z takiego spokojnego deszczu tym bardziej , że całkiem blisko strasznie dolałao, aż pozalewało pola, a u nas tak w sam raz
sylwia_slomc... 12:08, 15 maj 2019

Magleska napisał(a)
Sylwuś zakupy śliczne ,a ogród czaruje kolorami ciągle

moje buczki teraz też pięknie wyglądają-fajnie się przyjęły pomimo 3 krotnej przeprowadzki

dość mam tego deszczu buuuu

Tez bym juz cos podziała bo roboty od groma jeszcze czeka, ale wolę nie konewkować więc uzbrajam się w cierpliwość i prasować mam zamiar bo czeka od kilku dni
AniazUroczyska 14:21, 15 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też sobie nie raz myślę, że bez pomocy z Nieba to by się nie udało nigdy.
Bo gdyby nie to, że Babcia zachorzała i na szybko chciała się ziemi pozbyć( przepisać)gdyby nie to, że sąsiad zszedł z dzierżawy akurat w momencie gdy my budynki zdążyliśmy podratować i zastanawialiśmy się co dalej by ubywało, gdyby nie to, że trafiłam na Forum, które Danusia wcześniej założyła, a trafiłam bo w Mai w odcinku było o nim mówione. Gdyby nie to, że spotkaliśmy tu cudowne przyjęcie przez brać ogrodniczą( to było pierwsze i jedyne forum na które się zalogowałam),a Kondzio zaprosił nas na pierwsze spotkanie ogrodowe i zachłyśnięcie się Jego ogrodem i ogrodem Alinki w tym samym dniu, dzięki Małej Mi, którą od tamtej pory uwielbiam
Co zmobilizowało mnie do nauczenia się obsługi nie tylko aparatu, ale i internetu( samouk jestem w obu tych dziedzinach).
Gdyby nie to, że potem tak się wszystko układało, że mimo braków środków na ogród o wiele mniejszego kalibru otrzymywaliśmy materiały z odzysku i rośliny od Was Kochani i całe wsparcie jakie nas tutaj spotkało....to ten ogród do dzisiaj nawet by nie raczkował. Palec u Góry mieszał w naszym życiu i decydował, a my poddawalismy sie biegowi wydarzeń
Stąd te nasze prace w ogrodzie nie przebiegały stopniowo i systematycznie, a z doskoku i chaotycznie w różnych częściach na raz, a potem to wszystko spinaliśmy w całość gdy sytuacja życiowa nam się zmieniła i mogłam kupić kamień do strumienia by go skończyć i porwać się na kopanie oczka, a potem polubić swój własny warzywnik, który był moja piętą Achillesa
W międzyczasie perturbacje różne zdrowotne nasze i babci, wiele pożegnań z bliskimi....
I teraz dzięki temu wszystkiemu jesteśmy w tym miejscu w jakim jesteśmy i my i nasz Ogród

Moim skromnym zdaniem, więcej tu zasług Ziemi niż Nieba, ale rozumiem, że to kwestia różnego spojrzenia. Jakkolwiek, pięknie to ujęłaś , napisałaś, podziękowałaś!
Kawa 14:38, 15 maj 2019

Sylwia no pięknie!
śliczne to wszystko u Ciebie.
sylwia_slomc... 14:50, 15 maj 2019

AniazUroczyska napisał(a)

Moim skromnym zdaniem, więcej tu zasług Ziemi niż Nieba, ale rozumiem, że to kwestia różnego spojrzenia. Jakkolwiek, pięknie to ujęłaś , napisałaś, podziękowałaś!

To zależy od punktu widzenia
sylwia_slomc... 14:53, 15 maj 2019

Kawa napisał(a)
Sylwia no pięknie!
śliczne to wszystko u Ciebie.

Dzięki

Przed chwilą obejrzelismy dokument braci Sekielskich.....
Ludziom się oczy otworzą i może wreszcie sprawiedliwość winnych dosięgnie. Oby...
sylwia_slomc... 17:46, 15 maj 2019

Z niedzieli wkleję i sobie na pamiątkę, a więcej w Ogródkowych perypetiach i na Wzgórzu Chaosu

Najpierw byli goście u mnie

Madzia i Monia z Emusiami

potem zagościliśmy w Ogródkowych perypetiach u Agi

i u Iwonki ze Wzgórza Chaosu

Wspaniale dzień spędzony i bateryjki naładowane