Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 00:11, 05 lip 2019

AgataM napisał(a)
Witaj Sylwuś. Wszystko rośnie Ci jak na drożdżach Cudeńko Wydaje się, że ogród podwoił swoją wielkość.
Nie wiem czy dobrze czy niedobrze...mieć taki targ. Chyba majątek bym tam straciła..... Jak sroka Ty zrobiłaś świetne zakupy.
Pozdrawiam

Agatko będę jutro w Twoich stronachA w zasadzie już dziśMoże byś bratową odwiedziła?
sylwia_slomc... 00:14, 05 lip 2019

Doranma napisał(a)
U mnie i bez oczka jaszczurki są, ale nie takie ładne Natomiast zaskrońca bardzo bym nie chciała mieć w ogrodzie!
Już nawet mam zaplanowane miejsce na oczko i kształt, muszę tylko wymyślić, czym je wyłożyć albo znaleźć źródło mniejszych kawałków folii, niż te które widziałam dotychczas w sprzedaży. Jak się zawezmę, to będzie
Targ cudnie zaopatrzony, u nas takiej bogatej oferty na bazarkach nie ma. A ceny... powalające. Za floksa z 2 łodyżkami 20 zł ...
Patrzę na Twój cudowny ogród i tak sobie myślę - dopiero krokusy wychodziły a tu już pełnia lata! Przepięknego lata, pomimo powodzi i pomimo suszy. Szczerze gratuluję Wam efektów ciężkiej pracy

Dorotko ja folię do oczka kuiłam w sklepie rolnym, cięli mi na metry bieżące
Niebieska była ale za to tańsza, więc na wierzch nakryłam zwykłą, czarną, grubą, budowlaną
Ceny na targu od 4-15zł
sylwia_slomc... 00:15, 05 lip 2019

Magara napisał(a)
Sylwia, dzięki za dzwonki
moje niestety już w tym roku chyba nie do postawienia na nogi, a do tego od kliku dni pada i padać ma dalej...
ot, przewrotność Natury...

Dmuchaj ten deszczyk do mnie co
sylwia_slomc... 00:16, 05 lip 2019

anpi napisał(a)
Też dzisiaj obfociłam pierwsze czerwone pomidorki z gruntuI młode ogóreczki małosolne już jemy
U Ciebie fajne widoczki z warzywniaczka.
A Twoimi targowymi zakupami się chwaliłaś,czy ominęłam?

Ominęłaś
Chwaliłam się wczoraj
Gosialuk 05:53, 05 lip 2019

Sylwia z siewek od ciebie najgorzej się miały naparstnice i wierzbówka. Podlewałam codziennie i cieniowanie były. Ostatni raz byłam w środę, a teraz pojedziemy dopiero w niedzielę. Nie wiem, co zastanę. Dobrze, że choć chłodniej.
A będąc u Dorotki, to i Sandomierz możecie odwiedzić. Moje rodzinne miasto.
sylwia_slomc... 06:47, 05 lip 2019

Wierzbówka nie wiem jak, ale naparstnice powinny dać radę, nawet gdyby liście przyschły to od serca odbić powinny, po zimie często tak się dzieje
O widzisz nie wiedziałam, że z tamtąd pochodzisz
zszywka 16:04, 05 lip 2019

Przejrzałam zaległości i masz przepięknie ta ilość kolorów wow! Cieszę się ze udało Wam się ogarnąć miejsce po zalaniu, nie widać żeby taka tragedia była
Doranma 16:15, 05 lip 2019

Sylwia, mobilizujesz mnie ☺ Znalazłam źródło folii na metry w drodze na działkę. Wyliczyłam ile jej potrzebuję. Wyliczyłam ile taki kawałek będzie ważył - do przyjęcia. No a co z grubością? Wiadomo, im grubsza, tym trwalsza, ale też cięższa. 0,5 cm to nie za mało? Mam na myśli pcv. A może położyć dwie warstwy?
MartaKozak 16:30, 05 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak ja czekałam żeby te moje drzewa już było widać, doczekałam

Sliczne ujecie
sylwia_slomc... 21:16, 05 lip 2019

zszywka napisał(a)
Przejrzałam zaległości i masz przepięknie ta ilość kolorów wow! Cieszę się ze udało Wam się ogarnąć miejsce po zalaniu, nie widać żeby taka tragedia była

Cieszę się, że Ci się podoba
Staramy się doprowadzić do jako takiego wyglądu, ale od kilku tygodni głównie podlewamy, miało dziś padac na razie ani kropli nie napadało