Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

MirellaB 13:08, 27 lip 2015

Gosiu, a ja się zastanawiam czy u siebie nie zrobić takich płyt w trawniku jak u Ciebie.
Sprawa jest taka, że przy płocie z przodu domu mam ogrodzone płotkiem rabaty z różami. Przy tych płotkach jest tor przebiegowy psów i wydeptana trawa. Taki sam tor przebiegowy jest przy opasce domu również z przodu oraz z dwóch stron tarasu. Strasznie mnie to denerwuje. Tak sobie myślę, że może dobre rozwiązanie to takie płyty zatopione w trawniku, tylko węższe odległości między nimi i dosiana trawa.
Ale nie wiem czy te moje kochane stwory ze względu na to, nie zrobią toru przebiegowego obok?
Zielona 13:09, 27 lip 2015

Fajnie jest kochać swój ogród, prawda? Mój przy Twoim wygląda jak odległy biegun, ale też go kocham
AgaeM 13:34, 27 lip 2015

malkul napisał(a)
i opcja spędzenia czasu z dzieciakiem w woj.śląskim
http://www.tamjedziemy.pl/strona.php?s=191

(bardzo polecamzieci kochają, pelnia szczęścia podparta dobrym designem)

Projekt roberta skitka. Zawsze lubilam.
malkul 16:30, 27 lip 2015

Ensata napisał(a)
W sumie to nudne tak powtarzać, ale przepieknie u Cię

Co to za chatka w tych Bieszczadach? Do wynajęcia?

to beskidy.
ta akurat knajpeczka była
malkul 16:32, 27 lip 2015

Agaem- tak to Robeta S. , bardzo tam fajnie dla dzieciaków ale tylko w tygodniu bo w weekenda to placa nie wciśniesz

zielona, rozumiem tę miłość

malkul 16:34, 27 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Gosiu, a ja się zastanawiam czy u siebie nie zrobić takich płyt w trawniku jak u Ciebie.
Sprawa jest taka, że przy płocie z przodu domu mam ogrodzone płotkiem rabaty z różami. Przy tych płotkach jest tor przebiegowy psów i wydeptana trawa. Taki sam tor przebiegowy jest przy opasce domu również z przodu oraz z dwóch stron tarasu. Strasznie mnie to denerwuje. Tak sobie myślę, że może dobre rozwiązanie to takie płyty zatopione w trawniku, tylko węższe odległości między nimi i dosiana trawa.
Ale nie wiem czy te moje kochane stwory ze względu na to, nie zrobią toru przebiegowego obok?

ja widze jednak inne problemy tzn. trawa bedzie miała za mało wody 9beton będzie ją wpijał) i przy malusich przerwach pomiędzy płytami raczej będziesz miała problem z jej utrzymaniem przy zyciu
malkul 16:34, 27 lip 2015

TULIPAN POMOCY

szukam pilnie tulipana białego:
najwyższy i najpóźniej kwitnący
Konieczki 16:36, 27 lip 2015

AgaeM napisał(a)

Projekt roberta skitka. Zawsze lubilam.

Roberta i jego prześwit znamy i bardzo lubimy
MirellaB 16:55, 27 lip 2015

malkul napisał(a)

ja widze jednak inne problemy tzn. trawa bedzie miała za mało wody 9beton będzie ją wpijał) i przy malusich przerwach pomiędzy płytami raczej będziesz miała problem z jej utrzymaniem przy zyciu

Hmmmm no o tym nie pomyślałam. No o musze się zastanowić jakie odległości między płytami zachować. A u Ciebie jakie są?
nawigatorka 16:56, 27 lip 2015

Może Sapporo - na drugim zdjęciu tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=100

kwitł u mnie niezawodnie drugi rok bez wykopywania cebul. bardzo elegancki.