Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Pszczelarnia 11:02, 01 wrz 2015

malkul napisał(a)
byliśmy też na warmi u dziadków
wsi spokojna wsi wesoła

Tak lubię.
popcorn 12:03, 01 wrz 2015

iwka napisał(a)

a sadzisz w koszyczkach? bo na wielu wątkach ostra dyskusja
większość cebul mam w koszyczkach, bo u mnie nornic masa, no i mniej siekam cebulki jak coś przesadzam i dosadzam
abiko 12:37, 01 wrz 2015

magnolia napisał(a)
hej Gosiu i reszto.
Foty baardzo fajne, widoki jakby ciut znajome- na mazowszu ten Bałtyk znaleźliście?

I zdjęcie w wieży mega!

Miałam Ci napisać co z moim ogrodem- i dobrze i źle. tewn kto miał podlewać się nie spisał, nie zrobił tego ani razu.... nic na to nie powiem, bo bym powiedziała brzydko. Za to sąsiadka od karmienia kotów ratowała co mogła, natrudziła się nieźle, więc ma na nas focha bo się zmęczyła- cóż, foch mało miły, będę musiała ją jakoś przekupić , pewnie cebulami kwiatów.
W każdym razie części podlewane nieźle, części niepodlewane ... bieda, sucha bieda

Z innych wieści- wczoraj okazało się że moja teściowa ma krwiak w mózgu, czekaliśmy w napięciu aż zgęstnieje jej krew, bo od leków rozrzedzających to się zrobiło. W nocy zrobili operację i .... jest dobrze, obrzęk schodzi, mama zaczyna reagować. Trochę było nerwowo, ale teraz wielka ulga.

aha- półpasiec Oli przysycha, więc i humor lepszy

Jej Gosia przepraszam, że u Ciebie, ale wiesz Magnoli brak wątku ;P
Magnolia dasz radę kobietoWspółczuję, tyle rzeczy.
Ensata 14:24, 01 wrz 2015

Magnolia, trzymaj się, głaski wirtualne ślemy. Półpaśca współczuję, boli jak chol... Mój urlop się skończył gorzej, własnie walczę o Dudka, ostra niewydolność nerek kroplówki, zastrzyki itd. Odechciało mi się wyjazdów. Suchy trawnik, mój, to przy tym pikuś.

Koko, a jak u Ciebie trawnik teściowej tym razem?
Ensata 14:26, 01 wrz 2015

Karolina, to ile Ty masz tych koszyków? Masz miejsce by koszyk wsadzic? bo ja te cebule to miedzy rosliny, na słowo honoru wrecz
MirellaB 15:28, 01 wrz 2015

malkul napisał(a)

czyli co?psi hotel?

Psi hotel, albo szwagier
Konieczki 15:36, 01 wrz 2015

Magnolia, Ensata - trzymajcie się kobiety.
Kokocha werbena doszła cała i zdrowia i wiesz co... jeszcze raz Ci dziękuję za poświęcenie - pomiedzy pakowaniem zdążyłaś na pocztę
lojalna_ 18:10, 01 wrz 2015

malkul napisał(a)

To ja lubie to jest smaczne jessu kiedy ja tam byłam ostatnio? Za dawno
Madzenka 06:23, 02 wrz 2015

Czytam o smutkach Magnoli i Ensaty, współczuję.

Sadzenie cebulowych poprzedziła kiedyś dyskusja o ich ilości. Zaczynałyśmy od tysiąca w górę....... razem z krokusami. Co roku sadzę kilkaset tulipanów , ok 300, bywało więcej, do tego drobnica w postaci szafirków i krokusów, ktora idzie w setki kazda.
Nigdy nie sadzę w koszyczkach, bo nornic nie miałam a na dodatek miejsca aby wetkać koszyczki...
nawigatorka 19:33, 02 wrz 2015

Gosiu mam kilka pytań dotyczących Twojego trzcinnika. Masz go dwa lata prawda? Znalazłam fotki na 174 gdzie był malutki.
-Jaki jest u Ciebie wysoki
-Jaka ma glebę i ile słońca i wody
-Jaki rozstaw-masz w dwóch rzędach tak? A co ile mniej więcej.
-Czy dość szybko startuje?
I za wszelkie info będę bardzo zobowiązana