Byłam juz wczoraj, ale nie zdążyłam moich westchnień zostawić. Oba ogrody powalają na kolana. Te nasadzenia są niby takie proste, nieskomplikowane, a przez to takie piękne. Magnolio, mam wielki problem z obsadzeniem piwniczki (ziemianki), będą Cię nieśmiało prosić o pomoc, ale muszę zdjęcia porobić i odległości pomierzyć... To tak za kilka dni będę machać
Magnolio a jaki wysoki u Ciebie rosnie ten trzcinnik krotkowlosy?
tak z 90 cm. Budzi się wcześnie, ale zakwita późno- na początku września. Daje sobie radę z półcieniem bez uszczerbku, co ważne
my wszystko mamy na drewno- ogrzewanie i wodę ( mamy piec na drewno. Z lasu potrzebujemy kupić jakieś 8m3 rocznie, a ze składu drewna , już porąbanego - 12 m3. Ale M lubi kupować z górką, ta górka co roku jakby większa się wydaje.
skoro tak ...to za małą drewutnie macie kiedyś u nas padł pomysł aby kupić 40m3 ...dopiero co ścietego i samemu to ciąć i suszyć ....możesz sobie to wyobrazić?...jak by mógł wyglądać teren wokół domu...a palić i tak przez dwa sezony nie byłoby czym
z kwiatami. Czyli taka wysokośc od września, może połowy sierpnia bo wtedy źdzbła wybiją już wysoko. same liście to max połowa tej wysokości.
dziekuje Magnolio bo w opisach to ona znacznie wyzsza jest.
mój też ma ok 1 metra wys...startuje dużo wcześniej od miscantów