Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 09:20, 03 lis 2015

07_Rene napisał(a)
Byłam juz wczoraj, ale nie zdążyłam moich westchnień zostawić. Oba ogrody powalają na kolana. Te nasadzenia są niby takie proste, nieskomplikowane, a przez to takie piękne.

Magnolio, mam wielki problem z obsadzeniem piwniczki (ziemianki), będą Cię nieśmiało prosić o pomoc, ale muszę zdjęcia porobić i odległości pomierzyć... To tak za kilka dni będę machać

dobra,daj znać
nawigatorka 09:35, 03 lis 2015

Magnolio a jaki wysoki u Ciebie rosnie ten trzcinnik krotkowlosy?
magnolia 09:39, 03 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Magnolio a jaki wysoki u Ciebie rosnie ten trzcinnik krotkowlosy?

tak z 90 cm. Budzi się wcześnie, ale zakwita późno- na początku września. Daje sobie radę z półcieniem bez uszczerbku, co ważne
nawigatorka 09:43, 03 lis 2015

magnolia napisał(a)

tak z 90 cm. Budzi się wcześnie, ale zakwita późno- na początku września. Daje sobie radę z półcieniem bez uszczerbku, co ważne

Ale 90 cm same liscie czy z kwiatami? Naryssowalam juz sbie rabate z laweczka otoczona trawami i wokol lawki wlasnie tego trzcinnika
magnolia 09:52, 03 lis 2015

z kwiatami. Czyli taka wysokośc od września, może połowy sierpnia bo wtedy źdzbła wybiją już wysoko. same liście to max połowa tej wysokości.
13:40, 03 lis 2015
magnolia napisał(a)

my wszystko mamy na drewno- ogrzewanie i wodę ( mamy piec na drewno. Z lasu potrzebujemy kupić jakieś 8m3 rocznie, a ze składu drewna , już porąbanego - 12 m3. Ale M lubi kupować z górką, ta górka co roku jakby większa się wydaje.

skoro tak ...to za małą drewutnie macie

kiedyś u nas padł pomysł aby kupić 40m3 ...dopiero co ścietego i samemu to ciąć i suszyć ....możesz sobie to wyobrazić?...jak by mógł wyglądać teren wokół domu...a palić i tak przez dwa sezony nie byłoby czym
magnolia 13:57, 03 lis 2015

eee_taam napisał(a)

skoro tak ...to za małą drewutnie macie

kiedyś u nas padł pomysł aby kupić 40m3 ...dopiero co ścietego i samemu to ciąć i suszyć ....możesz sobie to wyobrazić?...jak by mógł wyglądać teren wokół domu...a palić i tak przez dwa sezony nie byłoby czym

brrr, wolę sobie nie wyobrażać
nawigatorka 14:32, 03 lis 2015

magnolia napisał(a)
z kwiatami. Czyli taka wysokośc od września, może połowy sierpnia bo wtedy źdzbła wybiją już wysoko. same liście to max połowa tej wysokości.
dziekuje Magnolio bo w opisach to ona znacznie wyzsza jest.
beta 15:01, 03 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
dziekuje Magnolio bo w opisach to ona znacznie wyzsza jest.

mój też ma ok 1 metra wys...startuje dużo wcześniej od miscantów
nawigatorka 15:56, 03 lis 2015

beta napisał(a)

mój też ma ok 1 metra wys...startuje dużo wcześniej od miscantów
nie wiedzialamnze tez masz a same liscie sa ladne? Moze jakas fotka